Το σενάριο που κυκλοφορεί ευρέως το τελευταίο διάστημα, είναι ότι ο Τσίπρας θα αναγκαστεί να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Αρκετοί το θεωρούν δεδομένο, καθώς υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να οδηγηθεί στις κάλπες διαφορετικά τα ποσοστά του θα πληγούν άμεσα εφόσον επιλέξει να εφαρμόσει τις νέες μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο που χτυπούν απειλητικά την πόρτα του Μαξίμου.

Άλλοι λένε ότι θα επιλέξει την ηρωική έξοδο για να πετάξει την καυτή πατάτα των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων που δεν τόλμησε να υλοποιήσει στον Μητσοτάκη για να τον εγκλωβίσει. Έτσι, η κυβέρνηση της ΝΔ θα φθαρεί άμεσα, με τον Τσίπρα να ξαναφοράει τον μανδύα του μπαχαλάκια και να πετάει πέτρες στον Κυριάκο από το απέναντι πεζοδρόμιο.

Το εν λόγω σενάριο είναι αρκετά λογικό ιδιαίτερα μετά τον τοίχο που ύψωσαν στον Τσίπρα οι δανειστές, στερώντας του το όνειρο για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Φαινομενικά λοιπόν όλες οι ενδείξεις οδηγούν στις κάλπες.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Κατ’ αρχάς κανένας πολιτικός δεν πάει στις κάλπες για να χάσει. Αντίθετα όταν θα αποφασίσει να κάνει εκλογές θα τις κάνει για να κερδίσει.

Για παράδειγμα ο Σαμαράς, παρά το γεγονός ότι τον είχαν αδειάσει οι δανειστές και γνώριζε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πάλεψε μέχρι τέλους για να διατηρηθεί στην εξουσία και να μην οδηγηθεί στις κάλπες.

Θεωρούμε ότι ανάλογα θα πράξει και ο Τσίπρας.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η εξουσία είναι αδιαίρετη και δεν χαρίζεται.

Οπότε κάλο είναι οι σεναριογράφοι, οι όποιοι εσχάτως όπως μαθαίνουμε έχουν κατακλύσει τα γραφεία της Πειραιώς συμπαρασύροντας τα στελέχη της στις μυθοπλασίες τους, να αναθεωρήσουν.

Οι ολετήρες… σύντροφοι ήρθαν για να μείνουν!

Είναι δυνατόν να χάσουν τα λούσα της εξουσίας; Που θα τα ξαναβρούν;

«Και τι θα κάνει o Τσίπρας, θα προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων, δηλαδή σε αυτοκτονία;» θα πουν ορισμένοι δύσπιστοι.

Εδώ και τρία χρόνια έχει πάρει μέτρα που ούτε καν τόλμαγαν οι προηγούμενοι κι όχι μόνο δεν έχει οδηγηθεί σε μονοψήφια ποσοστά, αλλά έχει καταφέρει να μειώσει την ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις, τους απαντούμε.

Έφαγε τον γάιδαρο και θα κολλήσει στην ουρά; Έχει τσακίσει τους πάντες με τα πρωτοφανή μέτρα που πήρε και θα κωλώσει, μετά συγχωρήσεως, σε μια ακόμη μείωση συντάξεων και αφορολογήτου;

Μάλλον κουτοί πρέπει είναι όσοι το πιστεύουν.

Έχουμε κουραστεί να διαβάζουμε και να γράφουμε ότι πέφτει ο λαοπρόβλητος . τέλος να συμφωνεί με τους δανειστές και να διασώζεται.

Να είστε σίγουροι ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και τώρα.

Τα σημάδια φάνηκαν ήδη χθες διά των τζάμπα μαγκιών από το Καστελόριζο.

Το μόνο που μένει είναι να λήξει και επισήμως το πρόγραμμα τον Αύγουστο και να βγει στο Σύνταγμα μετά βαΐων και κλάδων να σερβίρει τον νέο σανό στους χαχόλους.

Κι εκεί που θα νομίζουν ότι βγήκαμε από τα μνημόνια θα τους στείλει και τον λογαριασμό της σωτηρίας τους. Τί τζάμπα νόμιζαν πως θα σωθούν;

Στο μεταξύ όλο και κάτι θα του έχουν δώσει τα κοράκια για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του. Είτε αυτό είναι μια επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους που θα βαφτιστεί κούρεμα, είτε κάποια ενίσχυση που θα φουσκώσει το «μαξιλαράκι» του Αλέξη ώστε να μπορεί μετά να κάνει περισσότερους διορισμούς ημετέρων και να πετάξει κανένα κοκαλάκι στους εξαθλιωμένους ψηφοφόρους.

Μην ανησυχείτε, οι δανειστές θα βρουν τρόπο για να στηρίξουν και να διασώσουν το λατρεμένο τους γιουσουφάκι. Όσο γι’ αυτούς που ακόμη επιμένουν ότι τον έχουν ήδη πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων ας το ξανασκεφτούν, διότι στο άκουσμα μόνο των πρόωρων εκλογών οι… εταίροι μας βγάζουν φλύκταινες. Μια ακυβέρνητη Ελλάδα είναι το τελευταίο που θέλουν σε μια παραπαίουσα Ευρώπη ανίκανη να αντιμετωπίσει το χάος που συντελείται στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Και κάπως έτσι ο λαοπρόβλητος θα μας ταλαιπωρεί μέχρι να αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να πάει σε εκλογές.

Βέβαια, μπορεί να μην συμβεί τίποτε από τα παραπάνω και να επικρατήσει το αρχικό σενάριο για ηρωική έξοδο το φθινόπωρο.

Για καλό και για κακό, όμως, ας έχουν υπόψιν τους στην Πειραιώς κι αυτό που αναφέρουμε. Διότι αν καταφέρει ο Τσίπρας να παραμείνει στην εξουσία μέχρις εσχάτων, αυτομάτως η στρατηγική της ΝΔ θα καταρρεύσει.

Και να δούμε τότε τι θα πει η ίδια στους χαχόλους για να την ψηφίσουν όταν θα έχουν διαψευστεί πλήρως οι πολιτικές της προβλέψεις και δεν θα της έχει μείνει τίποτα για να αντιπολιτευθεί.

Απλώς το αναφέρουμε. Για να μην πουν ότι δεν προειδοποιήθηκαν.

Θα επανέλθουμε…

Πηγή

Share.