Καμμένο χαρτί είναι για το Μέγαρο Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος καθώς πλέον τον θεωρούν μεγάλο «βαρίδι» που ωστόσο δεν μπορούν να ξεφορτωθούν. Οι κρυφές δημοσκοπήσεις που έχουν φτάσει στα χέρια του πρωθυπουργού, από συνεργάτες του οι οποίοι γνωρίζουν από μετρήσεις της κοινής γνώμης, είναι εξαιρετικά απογοητευτικές.

Αναδημοσίευση από: in.gr

Βασίλης Σ. Κανέλλης

Οι πολίτες όχι μόνο δείχνουν παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του υπουργού Αμυνας, αλλά και δείχνουν ότι κατηγορούν συλλήβδην την κυβέρνηση για αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική.

Οι πολίτες στέλνουν επίσης μηνύματα στο Μαξίμου ότι η υπόθεση των εθνικών θεμάτων, με τον τρόπο που γίνεται η διαχείρισή τους, ειδικά από τον κ. Καμμένο, κάνει μεγάλη ζημιά αντί να φέρνει όφελος. Πλήττει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προκαλεί αποσυσπείρωση αντί να φέρνει παλαιούς και νέους ψηφοφόρους πιο κοντά με βάση τις αγωνίες για την εξέλιξη των μετώπων με τα Σκόπια, αλλά κυρίως με την Τουρκία.

Το in.gr ρώτησε δημοσκόπους, επίσης, για το ποιοι ευνοούνται από την κυριαρχία των εθνικών θεμάτων στην επικαιρότητα. Ποιοι «τσιμπάνε» ποσοστά στην κοινή γνώμη από το πολεμικό κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι απαντήσεις εκπλήσσουν κυρίως ως προς τη σκοπιμότητα των κινήσεων Καμμένου. Αν δηλαδή ο στόχος του με τις πατριωτικές κορώνες είναι να διασωθούν πολιτικά οι ΑΝΕΛ, κάνει μεγάλο λάθος. Οι μετρήσεις δείχνουν μεν μεγάλο ενδιαφέρον για τα εθνικά θέματα, και αγωνία για τον εξ Ανατολών κίνδυνο, όμως, αυτό το συναίσθημα δεν το καρπώνεται ο Πάνος Καμμένος που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Μάλιστα, όπως λένε οι ερευνητές, αυτοί που τσιμπάνε είναι οι «γνήσιοι» υπερπατριώτες, δηλαδή οι Χρυσαυγίτες που κερδίσουν 1 με 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Γνήσιοι εννοείται με την έννοια της μόνιμης ρητορείας με πατριδοκάπηλο χαρακτήρα που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή από τότε που κυριάρχησε στον ακροδεξιό χώρο.

Σκοπιμότητες

Για τον Πάνο Καμμένο οι πολίτες πιστεύουν ότι δεν έχει σταθερές απόψεις κι ότι κυριαρχείται από σκοπιμότητες οι οποίες και χαράσσουν κάθε φορά τη στρατηγική που ακολουθεί.

Ούτε βεβαίως η κυβέρνηση κερδίζει, παρ’ ότι σε κρίσιμες περιόδους για τη χώρα οι πολίτες έχουν την ανάγκη να κρατηθούν από την κυβέρνησή τους. Εκτιμούν ότι οι παλινωδίες αποτελούν καθημερινό στοιχείο για την παρούσα κυβέρνηση κι ότι η έλλειψη εθνικής γραμμής συνεννόησης με τα άλλα κόμματα, κάνει ζημιά στη χώρα. Κάτι που κατά κύριο λόγο το χρεώνουν στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και λιγότερο στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ισως τα ευρήματα που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση να αποτελούν και την αιτία για την απομόνωση του υπουργού Αμυνας. Η «εξαφάνισή» του από την επίσκεψη στο ακριτικό Καστελόριζο, η στάση του πρωθυπουργού να δίνει πρωτοβουλίες στον Φώτη Κουβέλη .ν Α/ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκη δείχνουν την οργή για τον κ. Καμμένο. Αν και από χθες υπήρξε εκνευρισμός και για τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας για τα όσα είπε περί ακήρυχτου πολέμου στο Αιγαίο.

Οργή υπάρχει και από την πλευρά του Πάνου Καμμένου ο οποίος αντιλαμβάνεται το «άδειασμα» από το Μαξίμου, αλλά έχει πάντα στα χέρια του το πιο ισχυρό χαρτί. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την πλειοψηφία που εξασφαλίζει στην κυβέρνηση… μέχρι τέλους.

Πηγή

Share.