[ccpw id="136103"]

Στην κυβέρνηση με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό φαίνεται πως δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα τόσο σε σχέση με την πορεία της οικονομίας όσο και της εθνικής της ακεραιότητας.

Και ως εκ τούτου αρκούνται σε επικοινωνιακές “φούσκες” με συμβολικό χαρακτήρα.

Ο κ. Τσίπρας μετά την Τήλο, επειδή φαίνεται του είπαν πως ο συμβολισμός δεν έγινε αρκούντως αντιληπτός διάλεξε το ακριτικό Καστελλόριζο για να εκφωνήσει έναν δεκάρικο περί “καθαρής εξόδου” σε αντιστοιχία με τον δεκάρικο της εισόδου στα μνημόνια που εκφώνησε με το ίδιο φόντο ο Γ. Παπανδρέου στις 23 Απριλίου του 2010. Παραμένει άγνωστο γιατί δεν επέλεξε την ίδια ημερομηνία…

Ο πρωθυπουργός μίλησε για “καθαρή έξοδο από τα προγράμματα, τόσο καθαρή σαν τον ουρανό του Καστελλόριζου” και ανακοίνωσε ότι την ημέρα που θα βγει η χώρα από το μνημόνιο και τυπικά, θα βρίσκεται ο ίδιος ξανά στο ακριτικό νησί.

Επίσης από το Καστελλόριζο, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να “απαντήσει” στην τουρκική προκλητικότητα, τονίζοντας τα συνήθη τετριμμένα πως η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν αλλά δεν φοβάται και κανέναν… ούτε καν τους διαρρήκτες για τους οποίους συνιστά στους νοικοκυραίους να κάνουν πως κοιμούνται αν τους αντιληφθούν να έχουν παραβιάσει την εστία τους…

Την ίδια μέρα υπήρξαν αρκετές “βροντές” που σκίασαν την -ως τον καθαρό ουρανό του Καστελλόριζου- “καθαρή έξοδο” του κ. Τσίπρα.

“Βρόντηξε” ο Φίλης

Η πρώτη “βροντή” ήρθε από τον πρώην υπουργό κ. Νίκο Φίλη: “Δεν γνωρίζω το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης. Μόνο το EuroWorking Group το γνωρίζει. Εμείς δεν το ξέρουμε”, ανέφερε επί λέξει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας βέλη επί της ουσίας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος σχεδιάζει αυτό το πρόγραμμα, τις βασικές αρχές του οποίου παρουσίασε στους εκπροσώπους των θεσμών.

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ο κ. Φίλης υποστήριξε ακόμα ότι δεν συμμερίζεται το success story και ότι συνιστά λάθος να δημιουργείται η αντίληψη ότι καλώς βαδίζουμε. Πηγή: “Βόμβες” Φίλη: Δεν συμμερίζομαι το success story, λάθος η αντίληψη ότι καλώς βαδίζουμε

“Βρόντηξε” η Fitch

Η δεύτερη “βροντή” προέκυψε από τον οίκο Fitch o οποίος σε έκθεσή του μίλησε για “Υβριδική έξοδο” της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2018.

Ο οίκος εκτιμά πως οι πιστωτές του επίσημου τομέα θα επιδιώξουν μια λύση που δεν θα περιλαμβάνει προληπτική γραμμή πίστωσης αλλά θα θέτει σημαντικούς όρους ως προς τις πολιτικές.

Ως γνωστόν υβριδική στα ελληνικά ακόμη δεν σημαίνει “καθαρή” αλλά κάτι σαν ημίαιμη ή κοινώς “μπάσταρδη”.

“Βρόντηξε” το ΔΝΤ

Η τρίτη “βροντή” προέκυψε από το ΔΝΤ το οποίο στην τελευταία του έκθεση αναθεωρεί προς τα κάτω τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Το ΔΝΤ εκτιμά άνοδο του ΑΕΠ για φέτος μόνο 2% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 2,6% ενώ για το 2019 βλέπει άνοδο του ΑΕΠ μόνο κατά 1,8%. Να θυμίσουμε πως κάπως έτσι ξεκίνησαν και οι αναθεωρήσεις προς τα κάτω το 2017 και από τον αρχικό στόχο 2,7% της κυβέρνησης φτάσαμε στο 1,4% και αυτό με την στήριξη της καλύτερης χρονιάς για την ευρωπαϊκή οικονομία εδώ και πολλά χρόνια.

Η στήλη όπως και πέρυσι εφιστά την προσοχή με το πετρέλαιο πάνω από τα 60 δολ. και τις τράπεζες “σκιές” τραπεζών αν πιάσουμε το περσινό επίπεδο να είμαστε ευχαριστημένοι. (Εκτός αν προκύψουν εν μεταξύ νωρίς εκλογές…)

“Βρόντηξε” η Ρόδος…

Θυμάστε πριν από λίγες μέρες όταν η στήλη χαρακτήριζε τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια περιφερόμενες λιτανείες ακαμάτηδων γραφειοκρατών και κομματικών από τα οποία κερδίζουν μόνο τα ξενοδοχεία και τα κέτερινγκ που ταΐζουν τους χασμώμενους χειροκροτητές.

Ένα ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου ήρθε να επιβεβαιώσει της εκτίμησης το αληθές.

Κατά το ρεπορτάζ λοιπόν: “Το Περιφερειακό Συνέδριο για την “Παραγωγική Ανασυγκρότηση” που διεξάγεται στη Ρόδο αποτέλεσε την αφορμή για να διοργανωθούν από τα υπουργεία “τριήμερα” πακέτα παραμονής στο σμαραγδένιο νησί του Αιγαίου με ωφελημένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ…

…Υπολογίζεται ότι πάνω από 120 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν αυτές τις ημέρες στη Ρόδο για να χειροκροτήσουν τον πρωθυπουργό και να έρθουν σε επαφή με τα κομματικά στελέχη του νησιού….

Βλέπε: “Τζάμπα διακοπές” για 120 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ρόδο!

“Βρόντηξε” η FAZ

Η πλέον ισχυρή “βροντή” στον ανέφελο ουρανό της “καθαρής εξόδου” προήλθε από την έγκυρη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Αν διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, όσα έχετε διαβάσει στην στήλη για τις “επιτυχίες” την αποτελεσματικότητα και τα “ηθικά πλεονεκτήματα” των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι λίγα…

Στο αναλυτικό άρθρο μεταξύ άλλων γράφονται:

“Η Ελλάδα, από οικονομική άποψη, βρίσκεται ακόμα στο επίπεδο μιας τριτοκοσμικής χώρας. Εξάγει ελιές, φρούτα και λαχανικά, τυρί, καπνό, κρασί, βωξίτη, ακατέργαστα υλικά και πρώτες ύλες από λαμαρίνα, αλουμίνιο και χαλκό. Ο εφοπλισμός και ο τουρισμός παίζουν εξέχοντα ρόλο. Αλλά τα νέα πλοία και τα ξενοδοχεία wellness είναι αμφιλεγόμενες επενδύσεις στο μέλλον εν όψει των ραγδαίων τεχνολογικών αλλαγών.

…ένας δάσκαλος Αγγλικών χρίζεται πρόεδρος μιας συγκοινωνιακής επιχείρησης, ένας πυροσβέστης Γενικός Γραμματέας του Ταμείου Δικηγορικών Συντάξεων και κάποιος από βουλκανιζατέρ στη Σαντορίνη Διοικητής νοσοκομείου. Είναι αυτονόητο ότι η τοποθέτηση στη νέα θέση συνεπάγεται υψηλότερο μισθό και επιδόματα. Καθώς επίσης και ότι στο μοίρασμα των θέσεων λαμβάνονται υπόψη κατά προτίμηση από τους επικεφαλής των υπηρεσιών συγγενείς, σύζυγοι, αδέλφια, ξαδέλφια.

…11 μέρες πριν από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την κατάργηση των μετακλητών. Σήμερα ο εξάδελφός του Γιώργος Τσίπρας εργάζεται ως σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών. Η σύζυγός του εργάζεται για το υπουργείο Οικονομίας. Δύο επιπλέον μετακλητοί.

…Η πολιτικοποίηση του κρατικού μηχανισμού είναι παλιά πρακτική. Μόλις πριν λίγες ημέρες οι Βρυξέλλες εξέφρασαν επιφυλάξεις για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και του Δημοσίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο κανένα άλλο κόμμα πριν, προσπαθεί να φέρει υπό τον έλεγχό του ακόμα και την τελευταία γωνιά κάθε δημόσιας υπηρεσίας.

…η δικαιοσύνη δεν φαίνεται να είναι ανεξάρτητη. Μέλη της κυβέρνησης μπαίνουν έτσι απλά στο γραφείο του εισαγγελέα, για να ρίξουν μια ματιά στα δικόγραφα, πράγμα που σημαίνει καθαρή παραβίαση του δικαίου. Στη συνέχεια, αναπληρωτές Υπουργοί δηλώνουν στα ΜΜΕ ότι ξέρουν τα ονόματα των προστατευόμενων από την δικαιοσύνη μαρτύρων.

Για όποιον ξέρει να διαβάζει και να εκτιμά τις καταστάσεις και τις ισορροπίες, το άρθρο αυτό στο βαθμό που περιγράφει την πραγματικότητα (και την περιγράφει) η μόνη καθαρή έξοδος που διαφαίνεται για τη χώρα είναι ενός “Grexit” όταν η ελληνική υπόθεση επανακάμψει στο τραπέζι, στην επόμενη στροφή της ελληνικής κρίσης που υποβόσκει καθώς δεν αντιμετωπίστηκαν τα αίτιά της…

Αυτό που έχει γίνει είναι, απλά κάποιες από τις συνέπειες με την ανοχή των ευρωπαίων να κρυφθούν προσωρινά κάτω από το χαλί.

Με όλες αυτές τις “βροντές” στον ορίζοντα και τον Ερντογάν να κάνει σαν “λυσσασμένος” σκύλος που βρίσκουν την όρεξη για φιέστες!

Είπαμε μακάριοι οι τα πάντα γνωρίζοντες γιατί δεν γνωρίζουν τίποτα… και όταν έχεις “μεσσιανιστές” των δύο άκρων στα τιμόνια των βασικών υπουργείων, δεν γίνεται να μην τα γνωρίζουν όλα!

Των οικιών ημών επιμπράμενων υμείς ασχολείστε με “καραγκιοζιλίκια”… ούτε καν άδετε!

Του Κώστα Στούπα
capital.gr

Πηγή