geraldsimon00 – pixabay

Δεν θέλω να σας χαλάσω την ευχάριστη διάθεση που σας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλέξη στο Καστελόριζο αλλά σας θυμίζω ότι ποτέ η Αριστερά δεν εγκατέλειψε την εξουσία, χωρίς να αφήσει πίσω της καμμένη γη. Το πιο δραματικό δείγμα είναι σίγουρα η μετεμφυλιακή Ελλάδα, μετά την ήττα του “Δημοκρατικού Στρατού”. Και η άλλη, λίγο πιο οδυνηρή, όταν το ΠΑΣΟΚ έφευγε το ΄89 από την εξουσία…

Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Ο χρόνος μετράει ανάποδα για την κυβέρνηση και ετοιμάζονται να σπείρουν νάρκες παντού, προκειμένου να βρίσκουν πιο εύκολα την ευκαιρία της καταστροφικής επαναφοράς τους.

Στη χθεσινή έναρξη του διήμερου κοινού συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), οι αντιδράσεις των αιρετών υπήρξαν δριμύτατες, βλέποντας τον κ. Σκουρλέτη να υπόσχεται σχέδιο «ακυβερνησίας» των Δήμων προκειμένου η κυβέρνηση να βάλει χέρι στην Τ.Α και να τους «καπελώσει» με διορισμένους κρατικούς υπαλλήλους.

Όπως προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός οι αιρετοί δεν θα παράσχουν πολιτική νομιμοποίηση σε διαδικασίες “εξπρές” ψήφισης ενός νομοσχεδίου που θα οδηγήσει σε ακυβερνησία

και θα καπελώνει τους αιρετούς από διορισμένους κρατικούς υπαλλήλους. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης -προσκείμενος στο χώρο της Αριστεράς- ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συναινέσει στο νομοσχέδιο.

Τι θέλει να πετύχει ο Πάνος Σκουρλέτης; Να εκλέγονται δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι από την πρώτη Κυριακή, θέτοντας το ερώτημα, όπου κάποιος με ποσοστό 5% θα μπορεί να διεκδικεί θέση δημάρχου, εγκλωβίζοντας τους πάντες στον εκβιασμό των μειοψηφιών! Ταυτόχρονα, απειλεί με την καθιέρωση τοπικών δημοψηφισμάτων που ακούγονται τόσο ωραία και δημοκρατικά, που μπορεί να αποφασίζουν για κρίσιμα ζητήματα μερικές δεκάδες μέλη από συλλογικότητες έναντι αποχής της τάξης του 80% των υπόλοιπων δημοτών…

Για όσους δεν έχουν συνειδητοποιήσει πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα φύγει από την κυβέρνηση, μάλλον θα πρέπει να αφήσουν λίγο την φαντασία τους να το προβλέψει. ‘Όχι γιατί είναι οι ίδιοι κακοί άνθρωποι αλλά επειδή έτσι ωρίμασαν πολιτικά στην δίνη της μισαλλοδοξίας, της παρανομίας και του ηθικού πλεονεκτήματος που νομιμοποιεί ακόμα και το έγκλημα!

Δεν ξέρουν ότι έτσι θα δημιουργηθεί χάος; Μα αυτό ακριβώς, θέλουν. Η πρόταση έρχεται από τον «βαθύ» ΣΥΡΙΖΑ του 3% και των παλαιών συνιστωσών. Αυτών που ξέρουν καλά που θα βρίσκονται μετά το 2019 και επενδύουν στην ενίσχυσή τους, με κάθε τρόπο.Το γονίδιο των «φασιστικών» μειοψηφικών ομάδων της Αριστεράς προβλέπει ανέκαθεν μηχανισμούς επιβίωσης, δια μέσου της φθοράς των άλλων. Γι΄αυτούς δεν υφίστανται πλειοψηφίες αλλά μόνο πεφωτισμένες αντιεξουσιαστικές ελίτ που ανατρέπουν τα πάντα στο δρόμο προς τη γη της επαγγελίας. Τη δικτατορία και την επιβολή του ολοκληρωτισμού!

Το ολοκληρωτικό σχέδιο για τους δήμους, έρχεται, εν τω μεταξύ, σε μια περίοδο που νέοι και δραστήριοι άνθρωποι έχουν εκλεγεί στις περισσότερες πόλεις της χώρας. Ανεξάρτητοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, απαλλαγμένοι από τις αλυσίδες των κομμάτων έχουν ανοίξει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και ξαφνικά θα βρεθούν απέναντι σε σταλινικούς μπαχαλάκηδες, σε νεοναζί η σε κομπλεξικούς που η μόνη τους επιδίωξη θα είναι να ανατρέπουν αποφάσεις και να δημιουργούν ακυβερνησία.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η αριστερή «ηθική» έχει δημιουργήσει γενιές «τοξικών» ανθρώπων, στρατευμένους στην αποσύνθεση της αστικής δημοκρατίας.

Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει ισχυρή αντίδραση από τους αιρετούς και τις τοπικές κοινωνίες.

Πηγή

Share.