“Καθαρή σαν τον ουρανό του Καστελόριζου!”


Η “καθαρή έξοδος” από τα μνημόνια όπως την ονομάζει ο πρωθυπουργός, είναι τόσο πραγματική όσο και η ανάταξη της οικονομίας.

Δεν υπάρχει κάποιος ο όποιος να είναι σε επαφή με την πραγματική οικονομία, και που να είναι σήμερα σε θέση να πει ότι βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι βρισκόταν πριν από τρία χρόνια.

Ας μην ξεχνάμε ότι τόσο τα capital controls όσο και η υπερφορολόγηση των επιχειρηματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών μέσω του νόμου Κατρούγκαλου, οδηγούν σε τεράστιες καθυστερήσεις την καταβολή των υποχρεώσεων προς το κράτος.

Τόσο μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις, ώστε τον περασμένο μήνα είχαμε το αρνητικό ρεκόρ του €1,9 δισεκατομμυρίων απλήρωτων φόρων σε καθυστέρηση.

Μάλιστα τόσο καλή είναι η οικονομία, ώστε η επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. κυρία Λαγκάρντ βρισκόταν προ λίγων ημερών στην Washington μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ESM για να συζητήσουν πώς θα αποφευχθεί η καταδίκη της ελληνικής οικονομίας σε ένα ατέρμονο σπιράλ θανάτου,

…με βάση τα συμφωνηθέντα του 3ου και αχρείαστου μνημονίου που οδήγησε η διαπραγματευτική στρατηγική Βαρουφάκη,

…και του 4ου ουσιαστικά μνημονίου που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσοπρόθεσμο με το οποίο αλυσοδένει την οικονομία για τα επόμενα 5, 30, 50 ή 99 χρόνια, ανάλογα ποιο κομμάτι του εξετάζουμε.

Με λίγα λόγια η κυρία Λαγκάρντ του Δ.Ν.Τ. λέγει ότι “Η ελληνική οικονομία είναι αδύνατον να ανακάμψει με το υπάρχον καθεστώς λειτουργίας της, ή με την καθυστέρηση και την πλημμελή υλοποίηση των υποτιθέμενων μεταρρυθμίσεων, έχοντας την υποχρέωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο ύψος του 3,5 τοις 100 ως το 2022 και τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές χωρίς την παραμικρή ανταποδοτικότητα των φόρων.

Λέγει πως αντί να συγκλίνει με τις ανεπτυγμένες και πλούσιες οικονομίες, αναπτύσσεται με χαμηλότερους ρυθμούς από εκείνες με αποτέλεσμα να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από εκείνες, όταν σε χώρες όπως η Ρουμανία η ετήσια ανάπτυξη ξεπερνάει το 6%.

Αντίθετα, η υπερβολικά υψηλή φορολόγηση οδηγεί σε μετατροπή ολοένα και περισσότερων θέσεων πλήρους απασχόλησης στη χώρα σε θέσεις μερικής απασχόλησης, ενώ η μεσαία τάξη έχει φτωχοποιηθεί για να γίνουν λίγες ακόμα προσλήψεις κομματικών εγκάθετων.

Αν ο σημερινός θίασος που υποδύεται την κυβέρνηση δεν είχε ανακατέψει τα εθνικά θέματα ώστε να βρισκόμαστε στη χειρότερη θέση των τελευταίων 30 ετών σε αυτά, τότε να είστε σίγουροι ότι η κατάντια της οικονομίας θα βρισκόταν σε πρώτη προτεραιότητα στην ενημέρωση και στις συζητήσεις των πολιτών στην καθημερινότητα.

Μέσα στο πλαίσιο της νεοκομμουνιστικής θεώρησης,

  • η απόσπαση της προσοχής της κοινωνίας με fake σκάνδαλα 
  • ή με επιδείνωση της θέσης της χώρας σε εθνικά θέματα και 
  • η εκ νέου δημιουργία εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών, 

…προστατεύει την κυβέρνηση από την πολιτική φθορά που θα επερχόταν αν η καθημερινότητα ήταν στο προσκήνιο.

  • Ποιος να συζητήσει για τη λαίλαπα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, 
  • ποιος να αναλύσει τη μετατροπή του δημοσίου χρέους της χώρας σε ιδιωτικό χρέος προς το κράτος και τις κρατικές τράπεζες, 
  • ποιος να φωνάξει για την καθυστέρηση ή και άρνηση της εκτελεστικής εξουσίας να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Δικαστικής εξουσίας, 
  • ποιος να παραπονεθεί για την ευνοιοκρατία των κομματικών εγκάθετων 

…όταν μπαίνουν στο τραπέζι Εθνικά Θέματα;

Δυστυχώς, όπως είπε και η καθηγήτρια του ΕΜΠ από προχθές, σύζυγος του πρωθυπουργού που εξασφάλισε δια βίου μισθό με φωτογραφικό ΦΕΚ, ως εξουσία οι νεοκομμουνιστές νοούν την απόλυτη εξουσία και όχι την κοινοβουλευτική.

Το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”!

Σας θυμίζει κάτι;

Του Άγη Βερούτη
capital.gr

Πηγή

Share.