Έβαλαν μπροστά γνωστούς δημοσκόπους για να αποδείξουν ότι ο Αλέξης ο Τσίπρας σχεδόν προηγείται του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα περιφέρουν στις τηλεοράσεις γνωστούς «γίγαντες» της πολιτικής ζωής για να διαδώσουν την ιδέα ενός νέου Δεξιού κόμματος.

Το κακό δεν είναι ότι τα πιστεύουν αυτά που λένε και κάνουν. Αλλά ότι στην… άλλη πλευρά υπάρχουν αρκετοί χρήσιμοι ηλίθιοι.

Είναι αλήθεια ότι στην Νέα Δημοκρατία υπάρχουν στελέχη που πιστεύουν ότι η ακτινοβολία τους είναι πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική.

Η θητεία τους σε πρώην κυβερνήσεις τους έχει δημιουργήσει μια στρεβλή εντύπωση, ότι θα κατέβουν στον δρόμο και ο λαός θα τους σηκώσει στα χέρια. Δεν μπορούν να συγχωρέσουν στον εαυτό τους ότι στις εσωκομματικές εκλογές εκλέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και κάπου εδώ αρχίζει να βρίσκει έδαφος ο ΣΥΡΙΖΑ για να εκτελέσει τα σχέδιά του.

Η Αριστερά εφάρμοσε ανάλογες πρακτικές και στο παρελθόν. Αναζητούσε συνεργασίες με ομάδες αστών πολιτικών για να πείσει για τις αγαθές προθέσεις της και στην συνέχεια τους πετούσε στα σκουπίδια.

Η συνεργασία της Αριστεράς με τον λεγόμενο αστικό χώρο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και εκφράστηκε πολιτικά με την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στην θέση του προέδρου της Δημοκρατίας. Προϊόν αυτής της συναλλαγής ήταν η προσφορά ανεκτίμητων υπηρεσιών προς την κυβέρνηση Τσίπρα από τον κ. Παπαγγελόπουλο!

Αλλά δεν ήταν ο μόνος. Αρκετοί συνοδοιπόροι του στις κυβερνήσεις Καραμανλή βρέθηκαν στο πλευρό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κάνοντας πολεμική σε βάρος της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να πυροβολήσουν το κόμμα που τους ανέδειξε. Κάθε άλλο.

Είναι σαφές ότι εδώ και τρία χρόνια οι άνθρωποι αυτοί υπηρετούν έναν άλλο… Θεό.

Να είναι άραγε τυχαίο το γεγονός ότι κάθε αποτυχημένος πολιτευτής του παρελθόντος βρίσκει φιλόξενη στέγη στα τηλεοπτικά στούντιο, αρκεί να επιμένει στην «αναγκαιότητα» της δημιουργίας ενός άλλου κομματικού φορέα και στην επανεκλογή του Προκόπη; 

Ότι εφημερίδες της Αριστεράς φιλοξενούν γνωστούς ακροδεξιούς;

Πρωτοφανή πράγματα. Στη λογική της εξυπηρέτησης του τακτικού στόχου ισοπεδώνονται τα πάντα.

Όσοι κάνουν σχέδια, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο! Και ξενοδόχος δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον ελληνικό λαό.

Μπορούν να δημοσιεύσουν όσες «έρευνες» θέλουν σε φιλικά τους Μέσα που να λένε ότι η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται.

Τους περιμένει η σκληρή πραγματικότητα της κάλπης.

Ξέρουν τι διαφορές και νούμερα θα δουν.

Δεν πιστεύει κανείς τα «μαγικά» τους.

Οι πρόθυμοι ηλίθιοι νομίζουν ότι θα δημιουργηθεί γι’ αυτούς μια πιθανή ευκαιρία από περιστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε κυβερνήσεις… εθνικής ενότητας.

Ονειρεύονται.

Αλλά έχουν επιλέξει λάθος συμμάχους και λάθος αντιπάλους.

Διότι απέναντί τους έχουν τον ελληνικό λαό, ο οποίος αυτή την στιγμή θέλει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να συγχωρέσει όποιους δοκιμάσουν να δοκιμάσουν την θέλησή του.

Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Πηγή

Share.