Κουρέματα, μισθοί στα 317 ευρώ και υπερφορολόγηση, μεγέθους Τσίπρα, μόνο με αριστερούς “καταπίνονται” στην Ελλάδα.

Αλλά το “ψητό” τέλος. 

Τι μένει;

Οι “πατάτες”.

Πρόκειται όμως για “καυτές πατάτες”, αριστερής “μαγειρικής” ΣΥΡΙΖΑ, με “συνταγές” από τον “σεφ” Αλέξη Τσίπρα, στην φόρμα των μαγειρεμάτων του βαθέως ΠΑΣΟΚ (1980-1985) των “έξω οι βάσεις του θανάτου”, “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”.

Πρώτη “καυτή πατάτα”.

Το νέο τρανταχτό κούρεμα συντάξεων, σε σημείο που να μη σε συμφέρουν τα έξοδα να πας μέχρι την Τράπεζα να την σηκώσεις…

Εδώ ο “μάγειρας” Αλέξης έχει πολλή δουλειά. Έχει να κοροϊδέψει εκατομμύρια συνταξιούχων συμπολιτών του, παριστάνοντας τον αριστερό ήρωα που σώζει συντάξεις από τους τοκογλύφους δανειστές…

Το συγκεκριμένο “μενού”, της νέας αριστερής μπαγασιάς… δεν πρόκειται να προσφερθεί “τσάμπα” από τον έμπειρο (πλέον) μνημονιακό πρωθυπουργό, της 3ετίας 2015-2018.

Θα ζητήσει, από τους δανειστές, να τα κάνουν εύκολα με την έξοδο, ρίχνοντας λιβανίσματα… (έστω και με “ακάλυπτες επιταγές”) για ρύθμιση του χρέους.

Να “σκοτεινιάσουν”, επίσης, (όσο γίνεται) τον χρόνο σακατέματος των συντάξεων (μεταξύ του 2019 και 2020), για να βολευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ζαλίσει… τον λαό, ώσπου να έρθει η ώρα να του βάλει, άλλη μια φορά, χέρι στην τσέπη.

Θα ζητήσει και από εμάς, να ξεχάσουμε τα ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ… και τα χειροκροτήματα… στον Μητσοτάκη, αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να τα μπουρδουκλώσει (όπως ο Τσίπρας ξέρει) με Γερμανούς και Αμερικάνους… Δηλαδή πιάσε το αυγό και κούρευτο.

Αν όμως Τσίπρας καταλάβει πως η απάντησή μας είναι, “ε… ,όχι σύντροφε. Αρκετά με τις αριστερές μπούρδες του μουσείου της γειτονιάς… Εμείς θα δοκιμάσουμε τους άλλους, έστω και με ολίγη… ΠΑΣΟΚ” η “καυτή πατάτα” ΣΥΡΙΖΑ (με “συνταγή ΔΝΤ” για τις συντάξεις) θα παραδοθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάπου ανάμεσα στα μπάνια του λαού.

Με τον τρόπο αυτό θα εξαφανιστεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ελαφρά πηδηματάκια…

Δεύτερη “καυτή πατάτα”. 

Το κούρεμα του σημερινού αφορολόγητου, που θα στοιχίσει, σε κάθε μισθωτό και συνταξιούχο, 650-700 ευρώ τον χρόνο. Κούρεμα υποχρεωτικό (αφού δεν μειώνουμε το κράτος) ώστε ο κορβανάς να έχει να πληρώνει τους Καρανίκες…

Και εδώ θα ισχύσουν τα ίδια “μαγειρέματα” Τσίπρα, με τα ίδια καραγκιοζιλίκια ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν οι δανειστές δεν κάνουν πίσω στη μείωση από το 2019 (πράγμα που-μαζί με το κούρεμα των συντάξεων- φέρνει μαύρες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ αν δρομολογήσει τις εκλογές το 2019) το “delivery” της “καυτής πατάτας” (με πακέτο το αφορολόγητο), θα παραληφθεί… από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε εκλογές του τελευταίου 3μήνου (ή στο τέλος του χρόνου) του 2018.

Τρίτη πατάτα, που όμως δεν θα είναι καυτή αλλά χοντρή και αριστερή… με όλη τη σημασία της λέξεως, θα την βρούμε “τυλιγμένη” στο “αναπτυξιακό” σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με τη μοιρασιά του μαξιλαριού-Τσακαλώτου.

Η “πατάτα” αυτή φύτρωσε… εκεί που δεν πρόκειται να φυτρώσει πραγματική ανάπτυξη (στο υπόλοιπο του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και με εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019) και ας επιμένουν οι ερευνητές ότι συσσωρεύονται επιχειρηματικά σχέδια σε προσφερόμενες μακροπρόθεσμες ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Ουδείς πιο ηλίθιος…, ακόμη και του καλύτερου… “τζογαδόρου” επενδυτή ισχυρών κεφαλαίων, να επενδύσει στην Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση όταν θα μάχεται ενάντια… και στις επενδύσεις που θα αδειοδοτήσει ως κυβέρνηση…

Προς τούτο και ο Αλέξης Τσίπρας έχει εγκαταλείψει την ιδέα, ότι σχέδια Καρανίκα και άλλων αφισοκολλητών… για “αριστερή δίκαιη ανάπτυξη” είναι δυνατόν να του ανανεώσουν θητεία στην κυβέρνηση (πράγμα απίθανο έτσι και αλλιώς) ή έστω να την παρατείνουν μέχρι του Φθινόπωρο του 2019.

Οπότε το όποιο “μαξιλάρι” προκύψει από το νέο φορολογικό γδάρσιμο (πάνω από 7 δισ. το 2018) των (μονίμων θυμάτων) μισθωτών, συνταξιούχων, επαγγελματιών θα “μαγειρευτεί” (άλλη μια φορά) σε “χαρτζιλίκι” του “πατερούλη” Αλέξη.

Αυτό μόνο ξέρει και αυτό θα κάνει, ο Τσίπρας, για να συντηρήσει σύγχυση σε εκείνο το μέρος του λαού που (δυστυχώς για την Ελλάδα) επιμένει στο “…τι έχω να χάσω αν ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ,… πλάκα έχει”.

Συνεπώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να “ξετυλίξει” και αυτή την “πατάτα” (μαζί με τις “καυτές”), πράγμα που ασφαλώς θα τον δυσκολέψει, αν δεν εξασφαλίσει, έγκαιρα, σταθερή προοπτική αυτοδυναμίας της Ν.Δ. ​​​​

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή

Share.