Σε χθεσινή του συνέντευξη, ο πρόεδρος της ΝΔ αφού αρνήθηκε μετά βδελυγμίας ότι είναι δεξιός προχώρησε σε μία ακόμα στρατηγική κίνηση βάθους, προφανώς για να σιγουρευτεί ότι θα απαλλαγεί πλήρως από τα δεξιά βαρίδια, τα οποία πιθανότατα ευθύνονται για την δημοσκοπική στασιμότητα του κόμματος.

Αναδημοσίευση από: antinews.gr

Εκεί που μετά κόπων και βασάνων αναγκάστηκε να στηρίξει τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό. Εκεί που βλέποντας την οργή του κόσμου να ξεχειλίζει λόγω των εθνομηδενιστικών μεθοδεύσεων της κυβέρνησης, αναγκάστηκε να βάλει τους συμβούλους του και τον αντιπρόεδρο να δηλώνουν στα μέσα ότι δεν αποδέχονται να περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» στην όποια λύση για το ονοματολογικό, τί έκανε ο άνθρωπος που θα μας σώσει από την λαίλαπα του Τσίπρα;

Μια μεγαλειώδη κωλοτούμπα.

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει αν η κυβέρνηση φέρει συμφωνία στη Βουλή για το Σκοπιανό είπε ότι «θα εξετάσουμε την οποιαδήποτε συμφωνία αν και η κυβέρνηση δίχασε την κοινωνία και δημιούργησε αρνητικό υπόστρωμα για τη διαπραγμάτευση».

Με άλλα λόγια αγαπητοί, ο διώκτης του λαοπρόβλητου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει υπέρ του ξεπουλήματος της Μακεδονίας.

Άραγε γιατί άλλαξε γραμμή έτσι ξαφνικά ο κύριος Μητσοτάκης;

Μήπως έπαιξαν ρόλο οι αλλεπάλληλες συναντήσεις του με τον αμερικανό πρέσβη; Μήπως δηλαδή ο Πάιατ του διεμήνυσε ότι εάν δεν αλλάξει ρότα στα εθνικά θα πρέπει να ξεχάσει τη στήριξη των ΗΠΑ;

Μήπως φοβήθηκε από τις συνεχόμενες επιθέσεις του Τσίπρα για ακροδεξιά στροφή και έντρομος βρήκε την ευκαιρία να επιστρέψει στα νερά του μπλε μεσαιοχωρήτικου ποταμιού που τόσο λατρεύει;

Δεν ξέρουμε ακριβώς τι χάος επικρατεί στα κρανία των φωστήρων της Πειραιώς και συμβούλευσαν τον κύριο Μητσοτάκη να προβεί σε αυτή την κυβίστηση.

Ίσως να φταίει το γεγονός ότι βγάζουν φλύκταινες στο άκουσμα των λέξεων πατρίδα και έθνος. Κάτι που φαίνεται από τις μέχρι στιγμής φιλελέφτ πολιτικές τους επιλογές.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν αναθεωρήσουν, είναι δεδομένο ότι οι δεξιοί που τόσο σιχαίνονται θα εγκαταλείψουν για πάντα την ΝΔ παίρνοντας μαζί τους και την αυτοδυναμία που επιδιώκουν απεγνωσμένα μπας και καταφέρουν να κυβερνήσουν απρόσκοπτα.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΝΔ προχώρησε σε μία ακόμη κωλοτούμπα.

Αυτή τη φορά, με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση.

Και σε αυτό το θέμα αφού είχε διατρανώσει την αντίθεσή του λέγοντας ότι δεν είναι αναγκαία αυτή τη στιγμή (ενδεχομένως αντιλήφθηκε το ύπουλο παιχνίδι Τσίπρα – Φώφης με το σύνταγμα), αίφνης αποφάσισε ότι είναι και έτεινε “μερική χείρα φιλίας” στον Αλέξη, εισηγούμενος να δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα άρθρα τα οποία θα προτείνει η ΝΔ ως αναθεωρητέα και η ΝΔ όλα τα άρθρα που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πραγματικά μένουμε ενεοί με τον Κυριάκο. Τέτοιες αυτοκτονικές τάσεις σε πολιτικό δεν έχουν ξαναϋπάρξει. Μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να γκρεμίσει την υποτιθέμενη σκληρή αντιπολίτευση που έχτιζε τόσο καιρό κατά της κυβέρνησης και να την προσεγγίσει σε δύο μείζονα θέματα που θα παίξουν κομβικό ρόλο στο αποτέλεσμα των εκλογών.

Έκτος κι αν στρώνει το έδαφος για μελλοντική συγκυβέρνηση με τον άλλοτε εχθρό.

Άλλωστε, ασχέτως εάν διαφοροποιείται στα σημεία, έχει ήδη δεσμευθεί στα κοράκια ότι θα συνεχίσει την… επιτυχημένη οικονομική πολιτική του Τσίπρα και με τις τελευταίες του κινήσεις επί της ουσίας ταυτίστηκε και με τις θέσεις του στα εθνικά.

Το μόνο που μένει είναι η επισημοποίηση του γάμου.

Ας ελπίσουμε ότι θα διαψευστούμε.

Οψόμεθα…

Πηγή

Share.