Οι απίθανες μπαρούφες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη – Προκαλεί κατάπληξη, για να μην πω… κατάθλιψη, ότι ο σημερινός υπουργός Δημόσιας Τάξης υπηρέτησε στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, και μάλιστα σε ανώτερες επιτελικές θέσεις. Οι αντιλήψεις του περί παραβατικότητας και απειλής κατά ανθρώπινης ζωής είναι τόσο ξεχειλωμένες, που σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης, μέχρι να διατάξει «πυρ», οι εχθροί θα είχαν φτάσει στη Γυάρο.


Αναδημοσίευση από: dimokratianews.gr
Από τον Γιώργο Χαρβαλιά

Ειλικρινά δεν ξέρω από πού πηγάζει αυτό το ύφος της… ζεν αστυνόμευσης. Μπορεί από την ανάγκη να καλυφθεί το βουκολικό στιλ εξωτερικής εμφάνισης από λούστρο δήθεν φιλοσοφημένης κοινωνικής θεώρησης. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Τόσκας δεν θυμίζει απόστρατο αξιωματικό, αλλά επαρχιώτη κοινωνικό λειτουργό με συμπάθεια στους… παραστρατημένους.

Μια πιο… μπρουτάλ εκδοχή, δηλαδή, του συντρόφου Παρασκευόπουλου με τον ομώνυμο νόμο, που έδωσε «ελευθέρας» στους βαρυποινίτες. Το πρόβλημα είναι ότι στην προσπάθεια να πλειοδοτήσει σε «προοδευτικότητα» και να γίνει αρεστός στην κυβερνητική πλειοψηφία, αυτός ο τύπος εκτοξεύει απίθανες μπαρούφες, που δείχνουν το τεράστιο μέγεθος της άγνοιας που τον περιβάλλει. Καταρχάς, είναι σαφές ότι μπερδεύει την έννοια της αυτοδικίας με αυτήν της αυτοάμυνας.

Οπως έπραξε στην περίπτωση του 88χρονου, λέγοντας ότι δεν μπορεί όποιος έρχεται σε δύσκολη θέση να αυτοδικεί.

«Δύσκολη θέση», κατά τον κ. Τόσκα, είναι να επιτίθεται σε έναν υπέργηρο ένα αδίστακτο πρεζόνι εξ Αλβανίας και μαζί με τον συνεργό του να του παίρνει την αλυσίδα από τον λαιμό και να του λέει: «Δεν θα σε πειράξουμε, τα λεφτά σου θέλουμε». Μέσα στο ίδιο του το σπίτι…

Σε δύσκολη θέση ασφαλώς βρέθηκε και ο 52χρονος που χαροπαλεύει, επειδή δεν είχε την πρόνοια του παππού να κουβαλάει το κουμπούρι. Κι αν είχε ανοίξει αυτός πρώτος πυρ, είναι βέβαιον ότι κατά τον κ. Τόσκα θα είχε… αυτοδικήσει.

Θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Τόσκας, και μάλιστα άμεσα, ότι δεν δίνει εξετάσεις ανεκτικότητας και κοινωνικής ευαισθησίας στους «53», στις συλλογικότητες .υς αντιεξουσιαστές. Πληρώνεται για να υπηρετεί τον ελληνικό λαό.

Και σύμφωνα με την αντίληψη του τελευταίου, το σπίτι αποτελεί άβατο και το υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια απέναντι σε αδίστακτους και επικίνδυνους εισβολείς, που επιβουλεύονται ανθρώπινες ζωές.

Δεν είναι αυτοδικία αυτό, μπαρμπα-Νίκο, που έγινες αριστερούλης στα γεράματα. Είναι αυτοάμυνα. Στις σχολές των αξιωματικών δεν σ’ τα έμαθαν αυτά;

Πηγή

Share.