Πριν από το νερό της Θεσσαλονίκης ήταν το Εξοικονομώ κατ Οίκον.

Πιο πριν η σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο.

Πιο πριν το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Πιο πριν οι μπάρες στο μετρό.

Πιο πριν τα διόδια της Εγνατίας.

Πιο πριν η αστυνομική φύλαξη στις γειτονιές.

Πιο πριν τα έργα πάνω από τη Μάνδρα.

Πιο πριν η μόλυνση του Σαρωνικού και της Σαλαμίνας.

Πιο πριν… ήταν οι εκλογές του 2015.

Και όλοι είναι στις καρέκλες τους!

Και δεν υπάρχει τομέας διαχείρισης που αυτή η κυβέρνηση να έχει διαχειριστεί χωρίς καταστροφές και προβλήματα, εκτός από τον τομέα της προπαγάνδας. Στον οποίο είναι μανούλα. Επειδή οι άλλοι είναι ανίδεοι.

Και δεν υπάρχει τομέας που να έχει παραιτηθεί άνθρωπος από μόνος του. Από ευθιξία. Όσοι έχουν πάρει πόδι το έκαναν επειδή είχαν γίνει βούκινο και ρεζίλι που κόστιζε στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Ύδρευσης Θεσσαλονίκης δήλωνε χτες όλο χαμόγελα, λες και δεν είχε γίνει τίποτε, ότι «αν η παραίτησή του έλυνε το πρόβλημα θα την είχε υποβάλει»! Τέτοιο τομάρι ασυνειδησίας.

Η παραίτηση για λόγους τιμής και ευθύνης του είναι άγνωστοι. Όπως και σε όλο το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεπερνώντας και τη λογική δήλωνε μάλιστα, ότι για τη βλάβη στο σύστημα της ΕΥΑΘ δεν ευθύνεται η ΕΥΑΘ!

Όχι. Φταίει ο Φούφουτος. Η χούντα, η 7ετία Καραμανλή, τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, ο Βούδας της Ραφήνας και οι Σαμαροβενιζέλοι. Μπορεί και ο Τραμπ. 

Αλλά, όχι η εταιρία ύδρευσης Θεσσαλονίκης.

Σωστά. Τι δουλειά έχει η εταιρία ύδρευσης με την ύδρευση; Η εταιρία ασχολείται με το πώς θα βολέψει άλλους 120 στους 220 μόνιμους που ήδη έχει. Δεν τολμάω να γράψω «εργαζόμενους». Γιατί οι εργαζόμενοι εργάζονται. Και δεν ξέρουμε πόσοι από τους 350 της ΕΥΑΘ εργάζονται και πόσοι απλώς πληρώνονται.

Από τη σύσκεψη των δημάρχων της πόλης βγήκε στην επιφάνεια ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για πρόβλεψη και για παρέμβαση σε περίπτωση μεγάλης ζημιάς στην ύδρευση της μεγαλούπολης. 

Από ποιόν να γίνει το σχέδιο;

Ποιος ασχολείται με τις λειτουργίες των δημόσιων υπηρεσιών και τις πραγματικές ανάγκες τους από τη στιγμή που θα διοριστεί και καθίσει στην καρέκλα;

Εδώ και μέρες έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το Εξοικονομώ κατ Οίκον. Αδύνατο να μπουν οι πιο πολλοί ενδιαφερόμενοι! Δεν αντέχει το σύστημα! 

Ποιος έφτιαξε το σύστημα; Ποιος πρόκρινε ένα σύστημα που δεν αντέχει όσους είναι υποχρεωμένο να εξυπηρετήσει. Από τη στιγμή που είναι γνωστός ο αριθμός των δικαιούχων.

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Πριν ένα μήνα οι Τούρκοι απήγαγαν για πλάκα δυό στρατιωτικούς που βρίσκονταν στα σύνορα ένοπλοι με προφυλάξεις μηδενικές και με τον ελληνικό στρατό να κυνηγάει μπεκάτσες, την ώρα που συνορεύει με έναν διαχρονικά τραμπούκο. Που διοικείται εδώ και χρόνια από έναν ημιπαράφρονα δικτάτορα!

Παραιτήθηκε κανένας υπουργός; Κανένας στρατηγός; Μπαααα.

Στους σταθμούς του μετρό της Αθήνας οι μπάρες δεν ανοίγουν ακόμα, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις. Σε ένα σύστημα που έπρεπε να δουλεύει εδώ και ένα χρόνο! Με κόστος κοντά στο δις, συμπεριλαμβανομένων των διαφευγουσών εισπράξεων!

Ποιος ευθύνεται γι αυτό; Κανείς! Ούτε το μετρό, ούτε το υπουργείο! Ο Φούφουτος.

Εδώ και μέρες κακοποιοί έχουν ξεσαλώσει σε σπίτια φτωχών και πλούσιων, πυροβολώντας και μαχαιρώνοντας. Ο ανεκδιήγητος υπουργός αντί να πάει σπίτι του και να μην ξαναβγεί το δρόμο, είχε το θράσος χτες να πει ότι οι ληστείες έχουν μειωθεί σε σχέση με το 2016!

 Είναι αλλού; Είναι μειωμένης αντίληψης; Είναι απλώς αναίσθητος;

Προχτές συμβούλευε τους πολίτες να παριστάνουν τους κοιμισμένους αν μπεί κλέφτης στο σπίτι τους! Δηλαδή, φώναζε στους κλέφτες «μπάτε ελεύθερα. Κανείς δεν θα σας σταματήσει»!

Είναι απλώς επικίνδυνα ελαφρόμυαλος.

Πριν λίγες μέρες ο υποψήφιος για πρόεδρος του ΕΦΚΑ και η υπουργός που τον πρότεινε πιέστηκαν για να πάψει αν είναι υποψήφιος, μετά την αποκάλυψη ότι κερδοσκοπούσε μέσα από το σύστημα!

Δεν ήταν αυτονόητο ότι θα αποσυρθεί! Τόσοι απατεώνες διορίστηκαν την τελευταία τριετία! Αυτός θα παραστήσει τον έντιμο;

Το πρωτάθλημα του ποδοσφαίρου διακόπηκε, ξανάρχισε, μπιστόλια μπήκαν, μπιστόλια βγήκαν, βαθμοί αφαιρέθηκαν, αποτελέσματα άλλαξαν, όλα καλά! Σαν να μην έγινε τίποτε!

Όλοι, χωρίς εξαίρεση είναι στις καρεκλίτσες τους.

Η περιφερειάρχης, υπεύθυνη για τη Μάνδρα είναι ακόμα στην καρέκλα της, με νεκρούς πάνω από το κεφάλι των ευθυνών της. Πού βρίσκεται η υπόθεση; Τα έργα πάνω από τους χειμάρρους;

Σιγή. Ευτυχίιιια.

Ο υπουργός Ναυτιλίας είναι ακόμα στην καρέκλα του μετά τη μόλυνση του Σαρωνικού από το λαθροπλοίο που βούλιαξε στη Σαλαμίνα. Για την τύχη του οποίου δεν μάθαμε τίποτε!

Ο πλοίαρχος; Ο πλοιοκτήτης; Τι γίνονται; Όλα καλά; Στο σπίτι όλοι καλά;

Τα λαθρεμπορικά με τα τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ που έχουν πιαστεί τι γίνονται; Ο μπαμπάς, η μαμά καλά;

Εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς τον Ορωπό, όλα καλά; Ξέρεις κατά πού πέφτει ο Ορωπός; 

Όχι, δεν είναι φαγάδικο. Στα φαγάδικα είσαι μανούλα, δε σου ξεφεύγει τίποτε. Εκείνο που σου ξεφεύγει είναι αυτό που ξεφεύγει και από το πολιτικό και συνδικαλιστικό σώσμα που κυβερνάει τη χώρα.

Όχι μόνο σήμερα. Σήμερα είναι απλώς ο πάτος.

Εκείνο που σου ξεφεύγει είναι η ΕΥΘΥΝΗ. Η δική σου ευθύνη. 

Για ό,τι γίνεται με τα δικά σου λεφτά, με τις δικές σου πολύτιμες ώρες, με το δικό σου κόπο, χωρίς εσένα.

Για να περνάνε Πάσχα λαμπρό αυτοί που ψηφίζεις κι αυτοί που ανέχεσαι. Εσύ, το αρνί στην πασχαλιάτικη σούβλα τους.

Το αρνί που νομίζει ότι είναι ο ψήστης! 

Χωρίς ελπίδα ανάστασης. Οι παραιτημένοι και οι υποταγμένοι δεν ανασταίνονται.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
liberal.gr

Πηγή

Share.