[ccpw id="136103"]

“Πήραμε την Κυβέρνηση, αλλά δεν πήραμε την εξουσία” δήλωσε προ καιρού η πρωθυπουργική σύντροφος, κ. Περιστέρα Μπαζιάνα και κάποιοι αναρωτήθηκαν τι εννοούσε.


Κακώς δεν δόθηκε σε εκείνη τη φάση ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη δήλωση, αφού είναι πλέον πασιφανές ότι οι περισσότερες αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον αυτής της χώρας παίρνονται σε κάποια κρεβατοκάμαρα.

Λίγους μήνες μετά, αποκαλύπτονται με γλαφυρό τρόπο τα σημεία από τα οποία διέρχεται ο μίτος της σκέψης της κυρίας Π. Μπαζιάνα.

Η αναμφισβήτητων δημοκρατικών, προοδευτικών πεποιθήσεων πρωθυπουργική σύντροφος εξέφραζε τις μύχιες σκέψεις των ομοτράπεζων συντρόφων της και εννοούσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλώσει ακόμα πλήρως τα ΜΜΕ, τη Δικαιοσύνη και τον στρατό, θεσμοί που αντιστέκονται σθεναρά στις βουλές κάθε ηγετίσκου, μαύρης ή κόκκινης προέλευσης, που επιβουλεύεται τη φιλελεύθερη δημοκρατία.

Διότι η υποταγή της εκπαίδευσης, του άλλου ρωμαλέα ανθιστάμενου στη μονοχρωμία θεσμικού δημοκρατικού πυλώνα, με προμετωπίδα το πανεπιστήμιο, έχει ολοκληρωτικά συντελεσθεί από χρόνια. Φρόντισαν γι’ αυτό οι αριστεροπασόκοι της μεταπολίτευσης που διόρισαν καθηγητές αναρίθμητους, προνομιούχους εκ καταγωγής βραδύνοους, ινστρούχτορες της λενινιστικής θεωρίας και αφισοκολλητές.

Ευτυχώς, που κατάφεραν να διαλάθουν της προσοχής των “προοδευτικών” δυνάμεων και να διεισδύσουν στον ταλαιπωρημένο χώρο και κάποιοι εξαιρετικοί καθηγητές, με πολύ καλές σπουδές σε ξένα πανεπιστήμια. Πρόκειται για αυτούς τους λίγους που εξακολουθούν να κρατούν ψηλά το λάβαρο της εκπαίδευσης στα ελληνικά πανεπιστήμια και να παράγουν διεθνώς αναγνωρισμένο έργο, μέσα σε συνθήκες αναρχικής ασφυξίας και σταλινικών πρακτικών. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που συμπολίτες μας βρίσκουν δουλειά σε χώρες του αναπτυγμένου κόσμου, οι οποίες επιλέγουν το επιστημονικό δυναμικό τους με αξιοκρατικά κριτήρια.

Σε λίγο καιρό, πάντως, οι “προοδευτικοί” σύντροφοι θα έχουν εκπορθήσει και τα τελευταία δημοκρατικά στεγανά και θα μπορέσουν να ανακράξουν “πήραμε την εξουσία!”. 

Προς την κατεύθυνση αυτή, δουλεύουν συστηματικά στο χώρο των ΜΜΕ και της δικαιοσύνης οι αριστεροί εταίροι, ενώ τον έλεγχο του στρατού τον εναπόθεσαν στον ακροδεξιό εταίρο με τις καρτουνίστικες εμφανίσεις.

Στον χώρο των ΜΜΕ, η ΕΡΤ μετατράπηκε σε αλαλάζον κύμβαλο, ο ευνοούμενος λαγός της κυβέρνησης εξαγόρασε παραδοσιακές εφημερίδες και τηλεοπτικό κανάλι, ενώ και αρκετοί άλλοι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών, έχοντας πληγεί από την ανίατη οσφυοκαμψία της εξουσίας, αποφεύγουν να αντιπαρατεθούν με το αριστερό γκουβέρνο και να ασκήσουν κριτική στα πεπραγμένα του.

Η καθυπόταξη της δικαιοσύνης επιδιώκεται με την υπουργοποίηση πρώην ανώτατου δικαστικού, την πρόσληψη συνταξιούχου προέδρου του Αρείου Πάγου στο πρωθυπουργικό γραφείο και άλλες επί μέρους ενέργειες.

Είχε απομείνει η μόνιμη άλωση του κρατικού μηχανισμού, γιατί η προσωρινή είχε συντελεσθεί, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν με όλες τις κυβερνήσεις.

Μόνο που η προσωρινή άλωση δεν ήταν αρκετή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Βλέποντας η κυβέρνηση ότι τα ψωμιά της λιγοστεύουν, επιχειρεί να αφήσει πίσω της συντρίμμια. 

Συνήθης και αήθης πρακτική της αριστεράς. Το έκανε στον δικό μας εμφύλιο, στις άτυχες χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού και σε όλες τις χώρες όπου ηττήθηκε.

Συγκεκριμένα, προχώρησε τον τελευταίο καιρό στην προκήρυξη των θέσεων των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων, η αποπολιτικοποίηση των οποίων αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση. 

Με απύθμενη υποκρισία και, αφού μετονόμασε τους Γενικούς Γραμματείς σε Διοικητικούς Γραμματείς, προχώρησε στην έκδοση των προκηρύξεων προσαρμόζοντας, με ξεδιάντροπη κυνικότητα, τα απαιτούμενα προσόντα στους ήδη υπηρετούντες στις θέσεις ημέτερους. Χωρίς κάποιο σύστημα αντικειμενικής μοριοδότησης, με την αρμόδια επιτροπή του ΑΣΕΠ να καλείται να προτείνει τους τρεις επικρατέστερους στον υπουργό, από τους οποίους εκείνος θα επιλέξει τον έναν, δηλαδή τον ημέτερο!

Και το χειρότερο και ανεντιμότερο, που πηγάζει προφανώς από το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς: 

λόγω της τετραετούς θητείας, η Κυβέρνηση θα φορτώσει τους συντρόφους της στην επόμενη, κατά πάσα πιθανότητα σοσιαλ-φιλελεύθερη κυβέρνηση, για να εφαρμόσουν στη Διοίκηση τις…μετανεωτερικές λενινιστικές πρακτικές και στρατηγικές!

Καμιά άλλη κυβέρνηση δεν το επιχείρησε αυτό στο παρελθόν. Ούτε οι απροκάλυπτα κομματικές κυβερνήσεις του Α. Παπανδρέου της δεκαετίας του 1980.

Όπως βέβαια γίνεται κατανοητό, η νέα Κυβέρνηση θα τροποποιήσει τον νόμο και θα απολύσει τους παλαιολιθικής κοπής συντρόφους, θα χρειασθεί ωστόσο να τους αποζημιώσει για το υπόλοιπο της θητείας τους, επιβαρύνοντας για μια ακόμα φορά τα συνήθη υποζύγια, τους φορολογούμενους.

Αναφέρω ενδεικτικά ορισμένα από τα τραγελαφικά των προκηρύξεων:

  • Ο Διοικητικός Γραμματέας (Δ.Γ.) του Υπουργείου Τουρισμού απαιτείται να έχει απλή γνώση αγγλικών, αλλά υποχρεωτική 5ετή άσκηση δικηγορίας σε θέματα Δημοσίου Δικαίου∙ 
  • ο Δ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας, ο οποίος εκπροσωπεί το υπουργείο στην ΕΕ και στους Διεθνείς οργανισμούς, αρκεί να έχει απλή γνώση της αγγλικής∙ 
  • ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας πρέπει να κατέχει πτυχίο ή μεταπτυχιακό πληροφορικής ή πολιτικών επιστημών (εσείς θα σκεφθήκατε ίσως ότι πρέπει να είναι γνώστης της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας!)∙ 
  • σε προκηρύξεις του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης τέθηκε ο ειδικός όρος “να μην συντρέχουν λόγοι συνταξιοδότησης εντός οκτώ ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υποψηφιότητας” τη στιγμή που η θέση προκηρύσσεται για τέσσερα χρόνια. Αυτό γίνεται, προφανώς, για να αποκλειστούν τα έμπειρα στελέχη του υπουργείου που έχουν μεγαλύτερη προϋπηρεσία και περισσότερα προσόντα από τον προεπιλεγμένο ημέτερο.

Πέραν αυτών, όμως, η Κυβέρνηση έχει προσλάβει την τελευταία τριετία 18.000 μετακλητούς υπαλλήλους και συμβασιούχους, έχει προβεί σε παράτυπους διορισμούς και μονιμοποιήσεις, καθώς και στην ίδρυση αχρείαστων Οργανισμών και Γραμματειών για να βολέψει τους κομματικούς συγγενείς και φίλους. 

Είναι προφανές πως το παράδειγμα της τιμωρίας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν έγινε μάθημα στους τωρινούς κυβερνώντες.

Είναι πλέον σαφές πως ο “αριστερός προοδευτισμός” δεν μπορεί να καταπολεμήσει το σύνδρομο της κυτταρικής αυτοφαγίας και του αυτοκανιβαλισμού που καταδυναστεύει το γονίδιό του. 

Αυτό το γονιδιακό ελάττωμα της αριστεράς, που τελευταία βίωσαν στο πετσί τους μέντορες, συνοδοιπόροι και σύντροφοι του πρωθυπουργού, επιβεβαιώθηκε στον εμφύλιο και σε ολόκληρη την επικράτεια του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού, και επιβεβαιώνεται καθημερινά στη Β. Κορέα, στη Βενεζουέλα και αλλού.

Προφανώς, οι αριστεροί ταγοί μας θεωρούν ότι, αφού η βιολογική διαδικασία της κυτταρικής αυτοφαγίας, κατά την οποία τα κύτταρο αυτοτρέφεται με τα μη λειτουργικά μιτοχόνδριά του, οδηγεί αποδεδειγμένα στη μακροζωία του ανθρώπου, γιατί να μην οδηγεί σε κυβερνητική μακροημέρευση και η απομάκρυνση των λειτουργικών και χρήσιμων στοιχείων του κυττάρου από το πάσχον πολιτικό τους κύτταρο.

Κάποιος πρέπει να τους φωνάξει ότι η ιστορία διδάσκει και δεν επαναλαμβάνεται, παρά μόνον ως φάρσα. 

Κάποιος να τους ταρακουνήσει να μην καθεύδουν υπό μανδραγόραν.

Του Ανδρέα Μήλιου
capital.gr

Πηγή