Για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών και το τι ελπίζει να γίνει από εδώ και πέρα μίλησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα. Ο κ. Καμμένος έστειλε μήνυμα στον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Φώτη Κουβέλη, λέγοντας ότι «την πολιτική στο υπουργείο Άμυνας την χαράζω εγώ».

Αναδημοσίευση από: crashonline.gr

Ο Πάνος Καμμένος, αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. «Η υποχρέωση του υπουργού Άμυνας είναι να μιλάει όταν χρειάζεται», είπε αρχικά. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόταση ανταλλαγής των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους.

Όταν ρωτήθηκε αν η απουσία του ήταν για να δείξει την δυσαρέσκειά του απάντησε: «Όταν έχω να πω κάτι και έχω να διαφωνήσω κάπου το κάνω δημόσια. Με τον πρωθυπουργό είμστε σε πλήρη ταύτιση. Στο θέμα των στρατιωτικών έχω υποχρέωση εγώ να χαράζω την πολιτική και έχω απόλυτη ταύτιση με τον πρωθυπουργό. Μίλησα για ομηρία και δυστυχώς δικαιώθηκα. Και ο Μητσοτάκης για ομηρία μίλησε από την Ορεστιάδα».

Αιτιολογώντας γιατί τους αποκαλεί ομήρους είπε: «Είναι όμηροι γιατί βρίσκονται σε μια κλειστή φυλακή υψίστης ασφαλείας για ένα παράπτωμα από αυτά που στο παρελθόν αντιμετωπίζονταν ως απλά περιστατικά με την παρέμβαση ταξιάρχων από τις δυο πλευρές. Όταν είδα ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας δεν λειτούργησαν και οι έλληνες αξιωματικοί μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη κατάλαβα ότι πρόκειται περί ομηρίας. Είναι χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες επι 26 μερες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Είναι ευρωπαίοι στρατιωτικοί που φυλούν τα ευρωπαϊκά σύνορα και είναι και νατοϊκοί αξιωματικοί».

Μήνυμα σε Κουβέλη

Ο Πάνος Καμμένος έστειλε μήνυμα .ν αναπληρωτή υπουργό του Φώτη Κουβέλη. Ο κ. Κουβέλης είχε χαρακτηρίσει «υπερτροφικό λόγο» τα περί ομηρίας. «Την πολιτική του υπουργείου Αμυνας την χαράζω εγώ σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Για να μπει στην κυβέρνηση, το αποφάσισα εγώ με τον Αλέξη Τσίπρα. Λυπάμαι που έχω επιβεβαιωθεί. Θεωρώ ότι η παρέμβαση Γιουνκέρ και η απάντηση Ερντογάν θα οδηγήσουν πριν από το Πάσχα στην απελευθέρωση των δυο ομήρων. Αν η Τουρκία πράγματι είναι ειλικρινής και θέλει να ακολουθήσει έναν ευρωπαϊκό δρόμο δεν μπορεί να κρατάει ομήρους δυο Έλληνες στρατιωτικούς για ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο».

«Ο πρωθυπουργός πιστεύει σε σύνθετη ονομασία για το Σκοπιανό. Εμείς διαφωνούμε και δεν το ψηφίζουμε»

«Οι ΑΝΕΛ δεν δεχόμαστε το Μακεδονία και κανένα παράγωγό του για το Σκοπιανό. Αδύνατον να αλλάξει στην παρούσα φάση το Σύνταγμα των Σκοπίων, είπε ο υπουργός Άμυνας.

Και συνέχισε: «Θα εμποδίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο την χρήση του όρου Μακεδονία για τα Σκόπια. Το να πέσει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι επιλογή του πρωθυπουργού και δική μου. Εμείς αποφασίσαμε να πάμε μαζί μέχρι τέλους. Ο πρωθυπουργός πιστεύει σε σύνθετη ονομασία για το Σκοπιανό. Εμείς διαφωνούμε και δεν το ψηφίζουμε».

Για την οικονομία είπε ότι «θα ήμασταν πολιτικά αφελείς αν πηγαίναμε σε εκλογές με μειωμένες συντάξεις». Είπε ακόμα ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα αν η οικονομία δεν πάει καλά.

Για τις σχέσεις βουλευτών των ΑΝΕΛ με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Είμαστε δυο κόμματα διαφορετικά με διαφορετικές απόψεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα αριστερό. Έχουμε διαφορετικές απόψεις ακόμα και σε εθνικά θέματα».

Για τις τουρκικές προκλήσεις είπε: «Ενόχλησε τους Τούρκους που κατέθεσα το στεφάνι στα Ίμια και θα το ξανακάνω με οποιοδήποτε τρόπο».

Για την επίθεση τούρκων χάκερ στο σάιτ του υπουργείου Άμυνας, που αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα είπε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. «Εχουν προσπαθήσει πολλές φορές να χτυπήσουν το σάιτ του υπουργείου Άμυνας και δεν το έχουν καταφέρει. Έχουν προσπαθήσει να κλέψουν στοιχεία και έχουν αποτύχει».

Πηγή

Share.