Ακόμα ένα ηχηρό ράπισμα (το πολλοστό στη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών) δέχθηκε το περιλάλητο “ηθικό πλεονέκτημα” της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων.


Καταμεσής ενός κύματος απανωτών καταγγελιών από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, που κορυφώθηκε στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων από την εκπρόσωπο του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, ο υποψήφιος διοικητής του ΕΦΚΑ, Ευστάθιος Μαρίνος, υποχρεώθηκε να αποσύρει άρον-άρον την υποψηφιότητά του. 

Η επιστολή του προς την αρμόδια υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ήταν απλά η…λύση του δράματος, που είχε στα σύντομα επεισόδιά του στοιχεία καταιγιστικά για τον κ. Μαρίνο, όπως αυτά ήρθαν στο προσκήνιο από την αξιωματική αντιπολίτευση, όσο η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής έπαιρνα τη μία αναβολή μετά την άλλη. Μέχρι οι… τίτλοι τέλους για την υποψηφιότητα Μαρίνου να… πέσουν άδοξα για τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

“Ο κ. Μαρίνος είναι ειδικός στην πληροφορική και μέχρι προχθές συνεταιριζόταν με πρόσωπο που έπαιρνε δουλειές με απευθείας ανάθεση από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο ίδιος ήταν σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ. 

Με άλλα λόγια συμβούλευε την επιχείρηση, στην οποία εργαζόταν να παίρνει ο συνεταίρος του δουλειές με απευθείας αναθέσεις. 
Η κυβέρνηση, μετά απ’ αυτό, αποφάσισε να επιβραβεύσει τον κ. Μαρίνο για αυτές τις ωραιότατες μεθόδους του και τον προτείνει να διοικήσει τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα. Τον ΕΦΚΑ. Να διαχειριστεί, δηλαδή, τα χρήματα 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων και της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων ασφαλισμένων. 
Προκειμένου ο κ. Μαρίνος να κρατήσει τα προσχήματα μεταβίβασε στο συνέταιρό του, στον οποίο έδινε δουλειές η ΗΔΙΚΑ, τις μετοχές του. 
Για τη Νέα Δημοκρατία, αυτή η τοποθέτηση σήμερα και είναι απαράδεκτη, καθώς εγείρεται ένα μείζον ηθικό ζήτημα”, τόνισε, λίγες ώρες πριν την απόσυρση της υποψηφιότητας Μαρίνου, η κ. Σπυράκη.

Οι καταγγελίες της οδού Πειραιώς δεν έμειναν σε αυτό το επίπεδο.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της “γαλάζιας” παράταξης, ο κ. Μαρίνος έχει ενταχθεί σε έργο της ΗΔΙΚΑ, μετά τα Χριστούγεννα του 2017, ενώ ήταν εν ενεργεία σύμβουλός της, προκειμένου να λάβει αμοιβές που φθάνουν τις 45.000 ευρώ.

“Ο κ. Μαρίνος αποσύρθηκε από τη διαδικασία του διορισμού του ως διοικητή του ΕΦΚΑ, επικαλούμενος “λόγους ευθιξίας”. 

Καθώς φαίνεται, οι “λόγοι ευθιξίας”, είναι άλλη μια ιστορία “αξιοκρατίας και αποκομματικοποίησης”, η οποία πιστοποιεί το περιβόητο “αριστερό ηθικό πλεονέκτημα””, σχολιάζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο της απόσυρσης της υποψηφιότητας. 
Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρνει στο προσκήνιο μείζονα ως προς την απάντησή τους ερωτήματα:

-Θα παραμείνει ο κ. Μαρίνος σύμβουλος στον ΗΔΙΚΑ ύστερα από όλα όσα προέκυψαν με τις απευθείας αναθέσεις;

-Προκύπτουν ευθύνες και για τον ίδιον τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιο Τάγαρη ο οποίος έκανε τις αναθέσεις στον σύμβουλο του και τον συνεταίρο του;

Η αντίδραση, πάντως, της οδού Πειραιώς μόλις έγινε γνωστή η απόσυρση της υποψηφιότητας του Ευστάθιου Μαρίνου για τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, ήταν άκρως δηκτική. 

“Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη”, επεσήμανε η “γαλάζια” παράταξη.

Του Δημήτρη Γκάτσιου
capital.gr

Πηγή

Share.