Όλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι εκλογές είναι μακριά. Ότι ο Τσίπρας θα εξαντλήσει την τετραετία ή στη χειρότερη περίπτωση θα κάνει εκλογές τον Μάιο του 2019.

«Μαζί μέχρι το τέλος», λέει το συνεταιράκι και όλοι μετράμε ημέρες για να δούμε πότε έρχεται αυτό το τέλος. Πότε θα αποφασίσει να δώσει τέλος στα βάσανά μας ο ίδιος ο Τσίπρας. Ως μετρ του τακτικισμού ωστόσο είναι σίγουρο ότι δεν θα πέσει αμαχητί. Ήδη έχει στήσει ένα ευρύτερο σχέδιο άλωσης του κράτους προκειμένου να ισχύσει ξανά εκείνο που λέγανε οι παλιότεροι, δηλαδή: «Η ΝΔ στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία». Έτσι θα είναι και όταν θα γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος αλλά το τιμόνι θα το έχει άλλος.

Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι κάλπες αργούν, όλα δείχνουν ότι θα είναι πολύ σύντομες. Ίσως και πιο σύντομες απ’ ότι πιστεύουμε.

Ο Δραγασάκης μόλις χθες υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις 3 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις.

Η Αχτσιόγλου ανοίγει θέμα αύξησης του κατώτατου μισθού, ενώ ο Σκουρλέτης βιάζεται να διορίσει χιλιάδες μόνιμους στο δημόσιο μέσω ενός απόλυτα διαβλητού διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν προκηρυχθεί περισσότερες από 11 χιλιάδες μόνιμες θέσεις από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο του 2018. Μαζί με 6.500 χιλιάδες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μας κάνουν 20.000 κι έπεται συνέχεια. Θέσεις να υπάρχουν στο δημόσιο και να διορίζεται κόσμος διότι όπως είπε και ο γίγαντας της πολιτικής Τρύφων Αλεξιάδης «δεν μπορούμε να μειώσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους για χάρη των ιδιωτικών».

Όταν μια κυβέρνηση κάνεις προσλήψεις και υπόσχεται φοροελαφρύνσεις και αυξήσεις μισθών γιατί το κάνει; Όταν επιχειρεί να κλείσει όλα τα μέτωπα ή αναβάλει τα πιο δύσκολα γιατί το κάνει; Και να μας το θυμηθείτε: Και το «Μακεδονικό» δεν πρόκειται να κλείσει. Δεν πάει ο Τσίπρας και ο Καμμένος στις κάλπες με συμφωνία για Γκόρνα Μασεντόνιγια.

Ούτε θα πάει με δύο Ελληνόπουλα φυλακισμένα στις τουρκικές φυλακές.

Ο Τσίπρας θα διασφαλίζει κάποιες επιτυχίες σε διάφορα επίπεδα, θα λάβει το… χρίσμα από τους ξένους αφού τους δώσει γη και ύδωρ και στη συνέχεια θα κάνει εκλογές. Έχοντας μοιράσει ό,τι μπορεί και προτού έρθουν οι λογαριασμοί από την τρόικα. Προτού αρχίσουν οι περικοπές στις συντάξεις και οι φόροι – σοκ λόγω του αφορολόγητου.

Ακόμη και τις νέες αντικειμενικές αξίες θα αναβάλλει ώστε να μην αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ στους ιδιοκτήτες. Στον επόμενο ο… μουτζούρης γιατί σε κάλπες με φόρο ακινήτων δεν πας επ’ ουδενί.

Ακόμη και αυτή η ξαφνική συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση με τη Φώφη αποσκοπεί σε μια κρυφή συμφωνία για την επόμενη ημέρα.

Έχοντας στα χέρια του το κράτος, έχοντας λεφτά να μοιράσει ή υποσχόμενος πράγματα που δεν θα υλοποιήσει ο ίδιος, και ξέροντας ότι πρόθυμοι ηλίθιοι θα βρεθούν για την επόμενη ημέρα, να είστε σίγουροι ότι οδεύουμε ολοταχώς για εκλογές. Για ελεγχόμενες κάλπες ώστε να είναι η μικρότερη δυνατή διαφορά και με τη ΝΔ να μην πιάνει αυτοδυναμία. Και με το βλέμμα στραμμένο στις μεθεπόμενες κάλπες, στην απλή αναλογική και στις συνεργασίες που αυτή θα φέρει. Η Φώφη είναι έτοιμη και θα έρθουν κι άλλοι να στοιχηθούν πίσω από τον Τσίπρα. Έρχεται επομένως πολιτική αναταραχή και μια διαρκής προεκλογική περίοδος. Την Κυριακή μένει να μας ανακοινώσουν.

Πηγή

Share.