[ccpw id="136103"]
61015 / pixabay

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Όλοι θα έχετε ακούσει ή διαβάσει τα ανέκδοτα που κυκλοφορούν και τελειώνουν με τη φράση “είστε σίγουρα…” όπως το παρακάτω:

Θέλω να παραδώσετε ένα μπουκέτο.

Να γίνει μεγάλη ζημιά;

Κύριε είστε σίγουρα ανθοπώλης;

Όμως αυτές οι κωμικοτραγικές καταστάσεις δεν συμβαίνουν μόνο στα ανέκδοτα αλλά και στην ελληνική καθημερινότητα:

Διαβάζεις λοιπόν στις συμβουλές της αστυνομίας προς τους πολίτες:

«Σε περίπτωση που έχετε αντιληφθεί ότι κάποιος έχει εισέλθει στην οικία

αν είναι δυνατόν προσποιηθείτε ότι κοιμόσαστε

σταθείτε ήρεμος και πέστε τους ότι δεν πρέπει να φοβούνται θα τους δώσετε ότι πολύτιμο έχετε αρκεί να μην κάνετε κακό σε κανένα. Να πάρουν ότι θέλουν και να φύγουν χωρίς βία»

Λογικά σε περίπτωση βιασμού οι οδηγίες θα είναι κλείστε τα ματια και απολαύστε το

Αναρωτιέσαι λοιπόν: είστε σίγουρα αστυνομία;

Διαβάζεις στη συνέχεια τις κατηγορίες για το Νιγηριανό ληστή που βασάνιζε ηλικιωμένους στην Κυψέλη, μάλιστα μια απο αυτές πέθανε μετά απο κάποιες μέρες νοσηλείας.

Ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου κατά συρροή, βαριά σωματική βλάβη κατά συρροή (πλημμέλημα) και αντίσταση

Με ανάλογες κατηγορίες η ποινή την προηγούμενη φορά που είχε συλληφθεί και καταδικαστεί ήταν 10 χρόνια φυλάκιση ενώ αποφυλακίστηκε σε λιγότερα απο 3 χάρη στις ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν.

Προσέξτε λοιπόν η βαριά σωματική βλάβη που προκάλεσε κατα συρροή ο ληστής αυτός και ο κάθε ληστής που εισβάλλει στο σπίτι κάποιου και τον βασανίζει για να τον ληστέψει, μπορεί να είναι κατα συρροή , αλλά σκοπούμενη δεν είναι , αρα πλημμέλημα. Σε κακούργημα μπορεί να μετατραπει μόνο αν πεθάνει ο βασανιζόμενος.

Στον αντίποδα, για τον 88 χρονο που τραυμάτισε, αμυνόμενος μέσα στο ίδιο του το σπίτι, έναν απο τους δυο ληστές που τον απειλούσαν, ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα), παράνομη οπλοκατοχή , παράνομη οπλοχρησία και ψευδορκία.

Για τις διακρίσεις στις σωματικές βλάβες και ερμηνείες μπορείτε να διαβάσετε:

Σε βασανίζει ο ληστής πλημμέλημα, αμύνεσαι και τον τραυματίζεις κακούργημα.

Αναρωτιέσαι ξανα: Είστε σίγουρα δικαιοσύνη;

Ομως ούτε η αστυνομία ούτε η δικαιοσύνη ευθύνονται για τα χάλια αυτά. Η αστυνομία είναι αποδυναμωμένη, με πενιχρά μέσα συλλαμβάνει σκληρούς παραβατικούς και η δικαιοσύνη δικάζει πολλές φορές δίκαια και αυστηρά, αλλά σκληροί παραβατικοί τιμωρούνται και αποφυλακίζονται χάρη σε νόμους – ανέκδοτα που δεν προστατεύουν στο παραμικρό θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα στους πολίτες.

Και η κυβέρνηση; Οταν δεν κυνηγάει την παιδεία και την αριστεία ή δεν διορίζει τους κολλητούς της, ασχολείται άλλες φορές μοιράζοντας επιδόματα ενοικίου στους υπουργούς ενω άλλες φορές με φοροεπιδρομές, βάζοντας φόρους ακόμα και στα κατοικίδια ή αυξάνοντας τις αντικειμενικές αξίες ωστε να αυξηθεί και ο ΕΝΦΙΑ (ο παράλογος φόρος που σύμφωνα με τη δήλωση μνημείο ψευτιάς, δεν διορθώνεται αλλά καταργείται)

Μην ξεχνάμε, μιλάμε για την κυβέρνηση που ενώ ιδιώτες χαρίζουν στη χώρα λόγω απόλυτης ένδειας και αφραγκίας ασθενοφόρα και περιπολικά, αυτή συνεχίζει να σπαταλά δημόσιους πόρους για… ελληνικούς διαστημικούς οργανισμούς αραβικής ιδιοκτησίας δορυφόρων. (*)

Ομως διαβάζοντας όλα τα παραπάνω μην τολμήσετε να τους ρωτήσετε: Είστε σίγουρα κυβέρνηση; γιατι και οι ίδιοι δεν είναι πολύ σίγουροι γι αυτό.

(*) Η Hellas Sat εχει περάσει κατα 99.05 στην Arabsat , που έδωσε τα χρήματα για την κατασκευή του Hellas Sat 3 (700 εκ ευρώ είχε ανακοινώσει οτι θα διαθέσει όπως είχαμε διαβάσει πριν λίγο καιρό). Τώρα εμείς έχουμε το 1% του ΟΤΕ, το υπόλοιπο έχει περάσει στην DT , και ο ΟΤΕ έχει το 0.95% της Hellas Sat. Κάνοντας τις αντίστοιχες πράξεις βλέπουμε οτι τελικά έχουμε το 1% του 0.95% δηλαδή το 0.0095% της Hellas Sat.

Πηγή