[ccpw id="136103"]

Μία ημέρα αφότου έπεσε η αυλαία στην προανακριτική-φιάσκο, ο Πρωθυπουργός καλωσόρισε στο Μαξίμου έναν από αυτούς που ο ίδιος είχε παραπέμψει. Ηταν ένας άλλος επίτροπος Μετανάστευσης αυτός που διέβη το κατώφλι της βίλας της Ηρώδου Αττικού


Το timing είναι τόσο κραυγαλέο που προκαλεί γέλια. Την Τετάρτη μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. 

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε η βαριά τιμωρία του ΠΑΟΚ. Την Πέμπτη πάλι, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που είχαν απομείνει στην προανακριτική για τη Νovartis έκαναν αυτό που όλοι είχαν προεξοφλήσει από την πρώτη στιγμή ότι θα συμβεί: έστειλαν πίσω τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη, δηλώνοντας αναρμόδιοι για τις έρευνες.

Την Παρασκευή ο Αλ. Τσίπρας έκανε δεκτό στο Μαξίμου τον ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον έναν από τους 10 πολιτικούς που ο ίδιος και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχαν παραπέμψει σε αυτήν την προανακριτική-φιάσκο.

Θα είχε ενδιαφέρον ο χρονισμός να ήταν αντίθετος, αλλά έτσι συνέβη. Παστρικά πράγματα.

Παρατηρητές λένε ότι η γλώσσα του σώματος στη συνάντηση που είχαν ο Πρωθυπουργός με τον Επίτροπο Μετανάστευσης στο Μαξίμου μιλούσε περισσότερο από τα στόματα. Ο κ. Αβραμόπουλος είχε παρατήσει την κλασική του διαχυτικότητα στην είσοδο της Ηρώδου Αττικού.

Η αλήθεια είναι ότι θέλει κάποιο θράσος να καλωσορίζεις στο γραφείο σου έναν άνθρωπο τον οποίο πέντε εβδομάδες νωρίτερα διαπόμπευες μαζί με άλλους εννέα ψηφίζοντας την παραπομπή του σε μια προανακριτική επιτροπή που ήξερες ότι δεν θα κάνει τίποτα περισσότερο από να γεμίσει με υπονοοούμενα και «Πολάκεια» αριθμητική τα πρωτοσέλιδα των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων.

Αλλά το θράσος ποτέ δεν έλειψε από αυτήν την κυβέρνηση.

Από την άλλη, θέλει κάποια αντοχή να μπαίνεις στο γραφείο του ανθρώπου που από πολλούς περιγράφεται ως ο ενορχηστρωτής όλης αυτής της γελοιότητας και ψήφισε την παραπομπή σου ξιφουλκώντας στη Βουλή κατά του παλιού «αλαζονικού» και «εκφυλισμένου» πολιτικού συστήματος.

Αλλά ο κ. Αβραμόπουλος είναι επαγγελματίας. Η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα έγινε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του Επιτρόπου Μετανάστευσης με την ελληνική κυβέρνηση με σκοπό την παρακολούθηση του θέματος της διαχείρισης του Προσφυγικού στη χώρα μας. Παρών ήταν και ο νέος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

«Πρέπει να διατηρηθεί και να εντατικοποιηθεί η εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, ώστε να επιταχυνθούν οι επιστροφές προς την Τουρκία, με την παράλληλη αύξηση της χωρητικότητας των προαναχωρησιακών κέντρων» υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος κατά τη συνάντηση το απόγευμα της Παρασκευής στο Μαξίμου, για να τονίσει ακολούθως «την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων βελτίωσης και αναβάθμισης των υποδομών και της λήψης μέτρων προστασίας για τους ασυνόδευτους ανηλίκους, ιδιαίτερα για την αύξηση των καταλυμάτων στέγασής τους».

«Είναι σημαντική η διαρκής αξιοποίηση και απορρόφηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πόρων που παρέχονται προς την Ελλάδα, μέσω των εθνικών προγραμμάτων», πρόσθεσε.

protagon

Πηγή