Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα αναφέρεται ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash τόσο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και συνολικά στους κυβερνητικούς χειρισμούς για μία σειρά από θέματα.


Με αφορμή την υπόθεση Novartis ο κ. Σαμαράς κάνει λόγο για σκευωρία που κατέρρευσε και στέλνει μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«…Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Όχι να διερευνήσουν τι πραγματικά συνέβη. Ε, αυτή η λάσπη θα γυρίσει στα πρόσωπά τους.. Σκληρή θα είναι η ιστορία για τους σκευωρούς και τους συκοφάντες. Θα τους πάω μέχρι τέλους και θα λογοδοτήσουν. Σας το υπόσχομαι»

…τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει εκτενείς αναφορές στη διαπραγμάτευση για το όνομα της πΓΔΜ, την οποία έχει αρχίσει η κυβέρνηση.

«Φυσικά και ο Τσίπρας δεν κάνει ό,τι έκανε ο Καραμανλής. Ο ίδιος δεν έχει αναφερθεί ρητά σε όνομα με την λέξη “Μακεδονία”. Σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό θα μπορούσε να είναι χωρίς αναφορά στη Μακεδονία…

Εγώ τότε είχα δημόσια εκφράσει τη διαφωνία μου να δεχθούμε όνομα με τη λέξη “Μακεδονία”, αλλά είχα αποδεχθεί το erga omnes και την προοπτική αλλαγής του Συντάγματός της», ξεκαθαρίζει μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο τ. πρωθυπουργός με σκληρή γλώσσα επιτίθεται στον πρωθυπουργό για το Μακεδονικό: 

“Με τον Τσίπρα “βρήκαν παπά και πάνε να θάψουν όλο το χωριό”!

Βρήκαν τον άνθρωπο που για να μείνει λίγο παραπάνω, δέχεται τα πάντα.

Σου λέει “τους έκοψα τις συντάξεις, τους τάραξα στους φόρους και δεν μίλησαν.

Σιγά μην αντιδράσουν αν δώσω και το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια”…

Έτσι σκέφτηκε και ο Τσίπρας, αλλά και κάποιοι απ’ έξω.

Όσο υπάρχει ισχυρό το ψευτομακεδονικό ιδεολόγημα, το πρόβλημα μεταξύ μας δεν λύνεται.

Ευτυχώς όμως, το ιδεολόγημα αυτό υπονομεύεται πλέον μέσα στα Σκόπια, με την αλλαγή των εθνοτικών ισορροπιών μεταξύ τους: Αλβανοί και Σλάβοι…

Οπότε δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε εμείς”.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρεται και στις σχέσεις που διατηρεί τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον Κώστα Καραμανλή.

«Τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον στήριξα και τον στηρίζω. Θα βοηθήσω την παράταξη μου με όλες μου τις δυνάμεις, να κερδίσει τις εκλογές και να απαλλαγεί ο τόπος από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Θα δώσω και εγώ τη μάχη, όχι απλώς για να κερδίσουμε αλλά και για να πάρουμε την αυτοδυναμία.

Όπως επίσης μιλάμε και με τον Κώστα Καραμανλή. Και όταν δοθεί η ευκαιρία ανταλλάσσουμε και απόψεις. Η στάση που κρατάει είναι προσωπική του υπόθεση. Δε θα την κρίνω εγώ», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σαμαράς σημειώνει πως όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τόσο το καλύτερο για τη χώρα.

Πηγή

Share.