Ο Σουλτάνος Ερντογάν πάτησε το κουμπί των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2018. Είναι ο Τούρκος πρόεδρος που θα αποφασίσει τελικά ποιος θα είναι πρωθυπουργός τον Iούνιο του 2018: O Kυριάκος ή ο Αλέξης; Ο Σουλτάνος με την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών μας οριστικοποιεί την απόφαση του Τσίπρα για προσφυγή στις κάλπες τον Μάιο του 2018. Οπως σημειώναμε νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος (δείτε με προσοχή το video της συνέντευξής του στον ΑΝΤ1) εγκαινίασε την μικρή αλλά συναρπαστική προεκλογική περίοδο στην οποία έχουμε ήδη εισέλθει. Γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας:

Από το Βασίλη Μπόνιο

Aυτή τη στιγμή η διαφορά μας είναι στις 7 μονάδες. Αν πάρεις ως τις 20 Μαίου πίσω τους δύο στρατιωτικούς από τον Ερντογάν οι εκλογές γίνονται ντέρμπυ και όλα είναι ανοιχτά…Δεν υπάρχει πιο ιδανικός μήνας για εκλογές από τον Μάιο του 2018…

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλούσε στον Αλέξη Τσίπρα κρατώντας στα χέρια του τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και του εξηγούσε ότι δεν υπάρχει για τον Σύριζα πιο ιδιανικός μήνας για εκλογές από τον Μάιο του 2018 όπως απεκάλυψε το Κουρδιστό Πορτοκάλι.

Ηδη στην ΝΔ είναι κάπως ζαλισμένοι από το σκάνδαλο NOVARTIS και αν ο Τσίπρας καταφέρει να πάρει πίσω τους δύο θα μιλάμε για ένα προεκλογικό δώρο του Ερντογάν ανεκτίμητης αξίας. Αντίστοιχα ο Τσίπρας θα μπορούσε να έχει συμφωνήσει με τον Ερντογάν να του παραδώσει τους 8 στρατιωτικούς αλλά και τους 3 συλληφθέντες που σχεδίαζαν χτύπημα ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα, το 2019 πριν τις εκλογές στην Τουρκία.

Με δύο προεκλογικά δώρα του ενός προς τον άλλον οι δύο ηγέτες εξασφαλίζουν την επανεκλογή τους. Σατανικό μεν θα μπορούσε όμως να συμβεί καθότι πλέον οι ηγέτες των κρατών είναι αδίστακτοι όταν πρόκειται να διατηρήσουν ή να κατακτήσουν την εξουσία. Εδώ για χάρη της εκλογής Τραμπ κινδυνεύει να ανατιναχθεί το Facebook. Στο μεταξύ ο Τσίπρας κάθε μέρα που περνάει διευρύνει την ομάδα των εγχώριων ολιγαρχών που τον στηρίζουν. Οσους δεν θεωρεί δικούς του φροντίζει να τους στριμώχνει με κάθε τρόπο και το κράτος έχει τον τρόπο του.

Η ανησυχία για ένα θερμό καλοκαίρι με τους Τούρκους σε Αιγαίο και Θράκη και το σενάριο της παράτασης του Μνημονίου βρίσκονται ήδη πάνω στο τραπέζι αναγκάζοντας τον Τσίπρα να αναζητήσει οδό διαφυγής.

Κάποια νέα εμπλοκή με τους Τούρκους-εκτός από την κακοκαιρία-είναι ανάμεσα στους λόγους που ανέβαλαν και το ταξίδι του υπ. Αμυνας στις ΗΠΑ. Το γεγονός ότι οι τουρκικές αρχές ξεψαχνίζουν το υπηρεσιακό κινητό τηλέφωνο του ενός εκ των δύο κρατουμένων δεν προμηνύει θετικές εξελίξεις στην υπόθεσή τους.

Από την άλλη η επιμονή του Μνημονίου σε μια πιστοληπτική γραμμή στήριξης όπου νάναι θα συναντηθούν με την σκληρή στάση που θα κρατήσουν απέναντι στη χώρα μας οι δύο κλώνοι του Σόιμπλε που βρίσκονται πλέον στο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας. Το θέμα είναι εάν ο Μητσοτάκης πιο μόνος από τον Αστραπόγιαννο (εξαιτίας της NOVARTIS) μπορεί να αντιμετωπίσει στο λασπωμένο προεκλογικό τερέν τον Τσίπρα και να τον κερδίσει.

. .

..

. . . ..

loading…

loading…Πηγή

Share.