Σαν ανιδιοτελής και γνήσιος μαρξιστής του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αρέσκεται στις συμβολικές κινήσεις και δηλώσεις.

Έτσι, έγινε ο πρώτος Έλληνας κομμουνιστής που κτύπησε το καμπανάκι της Wall Street, κτυπώντας στη πραγματικότητα με το σφυρί το τέρας του καπιταλισμού.

Ο άνθρωπος που η αγάπη του για την αριστερή καρδιά των ΠΑΟΚτσήδων τον ένωσε με έναν ολιγάρχη, και εκείνος που έχει αναθέσει τη διαπραγμάτευση των αμοιβαίων κεφαλαίων του σε εταιρείες “λαϊκής βάσης” όπως η Black Rock και η Goldman Sachs. 

Και επειδή κάποιοι από τους 53 συντρόφους του μπορούν να τον παρεξηγήσουν, ο ίδιος διευκρίνισε από την προ ημερών εκδήλωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα ότι “το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι δεν κρατήσαμε το δημόσιο τομέα αρκετά δημόσιο”.

Για να σοβαρευτούμε τώρα.

Στη πραγματικότητα ο υπουργός Οικονομικών έδωσε από τη Λάρισα συνέχεια στη φράση της συζύγου του Πρωθυπουργού Περιστέρας Μπαζιάνα, όταν τον Ιανουάριο είχε δηλώσει “ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αλλά δεν πήρε την εξουσία”.

“Το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα ήταν ότι ο ιδιωτικός τομέας είχε εισχωρήσει στο δημόσιο τομέα και εξυπηρετούσε ιδιωτικά συμφέροντα, και όχι τα συμφέροντα του Δήμου με την πλατιά έννοια της αρχαίας Ελλάδας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Και προφανώς γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, η κυβέρνηση έχει βαλθεί να μεγαλώσει το Δημόσιο με κάθε τρόπο, και κυρίως με αξιοκρατικά κριτήρια όπως για παράδειγμα το διορισμό του 1/3 των μελών της πολιτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με απλές υπουργικές αποφάσεις.

Ίσως ο μαρξιστής οικονομoλόγος υπουργός που δέχθηκε να μειώσει το αφορολόγητο παρά τη δήλωσή του ότι θα παραιτηθεί αν αυτό συμβεί, να διαθέτει μια άκρως επιλεκτική μνήμη.

Και να ξεχνά ότι από την αρχή της διακυβέρνησης της χώρας από την πρώτη φορά Αριστερά έχει στηθεί μια βιομηχανία διορισμών που τους τελευταίους μήνες έχει πάρει …φωτιά, ενδεχομένως και λόγω της ημερολογιακής λήξης της θητείας της κυβέρνησης.

Μόλις χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης ανακοίνωσε τη μονιμοποίηση 8.800 εργαζομένων στους Δήμους ενώ προ εβδομάδων άνοιξε ο δρόμος για μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο με ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης η οποία καταργεί τους περιορισμούς του περιβόητου διατάγματος Παυλόπουλου.

Περιορισμούς σύμφωνα με τους οποίους αφενός η ανανέωση μιας σύμβασης δεν μπορεί να γίνει αν δεν μεσολαβήσει τρίμηνη παύση, αφετέρου η διάρκεια των συμβάσεων δεν μπορεί να ξεπερνά τους 24 μήνες. 

Και οι δύο περιορισμοί είχαν τεθεί ακριβώς για να αποφεύγονται οι αθρόες και ρουσφετολογικές μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο.

Το χειρότερο και ταυτόχρονα τραγελαφικό όμως είναι ότι ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος έχει ψηφίσει μέτρα μείωσης του μεγέθους του Δημοσίου.

Εκτός και αν οι αριστεροί διορισμοί δεν θεωρείται πως αυξάνουν το κράτος αλλά το …βελτιώνουν αφού είναι όπως και χθες είπε ο υπουργός …αξιοκρατικοί.

Του Γιώργου Φιντικάκη
liberal.gr

Πηγή

Share.