[ccpw id="136103"]

Την ερχόμενη Τρίτη προσέρχεται για ακρόαση στην προανακριτική επιτροπή της Novartis ο πρώην υπουργός Μάριος Σαλμάς.


Η παρουσία του κ. Σαλμά, ο οποίος ανταποκρίνεται στην πρόσκληση του Προέδρου της επιτροπής, Θ. Δρίτσα, έρχεται μετά από ένα μπαράζ αρνήσεων πρώην υπουργών και της ΝΔ.

Πρόκειται για τη δεύτερη διαφοροποίησή του κ. Σαλμά το τελευταίο διάστημα, ο οποίος ακολουθεί τον δικό του δρόμο στην υπόθεση της Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαλμάς ήταν ο μοναδικός βουλευτής της ΝΔ ο οποίος δεν υπέγραψε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε ό,τι αφορά τα πεπραγμένα των υπουργών Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Π. Κουρουμπλή, Α. Ξανθού και Π. Πολάκη.

Ειδικότερα ο Μ. Σαλμάς καλείται την Τρίτη σε ακρόαση “με βάση την πρόνοια της παραγράφου 4 του άρθρου 156 του Κανονισμού της Βουλής και ιδίως για έκφραση γνώμης για το θέμα της αρμοδιότητάς της”.

Δηλαδή ο πρώην υπουργός της ΝΔ θα πει εάν η προανακριτική για τη Novartis στην οποία έχει παραπεμφθεί και ο ίδιος, μετά την περίφημη μυστική ψηφοφορία με τις δέκα κάλπες στη Βουλή, έχει ή όχι τη αρμοδιότητα να κρίνει την υπόθεση.

Για το θέμα αυτό υπήρξε μια ιδιαίτερα επεισοδιακή συνεδρίαση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από τη μια πλευρά, και σύσσωμης της αντιπολίτευσης, από την άλλη, κατά τη διάρκεια της οποίας αποχώρησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλοντας κομματική μεθόδευση, φιάσκο και σκευωρία.

Ενώ ακολούθησε μπαράζ επιστολών προς το Προεδρείο της προανακριτικής από πολιτικά πρόσωπα τα οποία “γύρισαν την πλάτη” στις εργασίες της και αρνήθηκαν να προσέλθουν.

Μεταξύ αυτών, από πλευράς ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Έλληνας Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο πρώην υπουργός Α. Λυκουρέντζος.

Της Μαρίας Νταλιάνη
capital.gr

Πηγή