Αναδημοσίευση από: crashonline.gr

Όσοι με ακούτε σε όλη τη χώρα βγάλτε ελληνικές σημαίες στα παράθυρά σας

Σε όλα τα σπίτια πρέπει να κυματίζουν το Σαββατοκύριακο ελληνικές σημαίες. Ιδιαίτερα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου που αμφισβητούνται έντονα πλέον από την Τουρκία. Είναι απαραίτητο να φαίνεται η γαλανόλευκη σε όλα τα νησιά μας.

Το ίδιο και στη Μακεδονία. Και σε όλες τις πόλεις.

Οι Τούρκοι κλιμακώνουν τις προκλήσεις, ενώ οι Ευρωπαίοι, όλοι οι δανειστές σφίγγουν την πρέσα του μνημονίου και προβαίνουν σε ευχολόγια κατά της τουρκικής προκλητικότητας. Καθημερινά οι Τούρκοι γράφουν εις τα παλαιότερα των υποδημάτων τους τους μεγάλους της εποχής (λες και έχουν συνεννοηθεί ήδη μαζί τους) και προβαίνουν σε προκλήσεις. Χθες μάθαμε ότι πιθανότατα οι δύο στρατιωτικοί μας να κατηγορηθούν για κατασκοπία γιατί λέει μετά από μέρες ανακάλυψαν στο τηλέφωνο του ενός, σχεδιαγράμματα πιθανότατα στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Αυτό σημαίνει περαιτέρω κράτηση και ταλαιπωρία των δύο Ελλήνων που υπηρετούσαν στις ατλαντικές δυνάμεις και στην ατλαντική συμμαχία. Όπως έπραξαν με το Γερμανό δημοσιογράφο και τον Αμερικανό Πάστορα, έτσι πράττουν τώρα με την ομηρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Αν θέλετε ειρήνη προετοιμαστείτε για σκληρό πόλεμο κατά μήκος των συνόρων του ελληνισμού. Η Ευρώπη καλεί την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και ταυτόχρονα πουλάει όπλα στον Ερντογάν και αφήνει πάντα ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας μαζί του. Μαθαίνω ότι σε διάφορες διπλωματικές συναντήσεις αφήνουν να εννοηθεί ότι θα είναι πόντιοι πιλάτοι την ώρα της κρίσεως. Η μόνη παρηγοριά ήταν ο λόγος του Αμερικανού Προέδρου στο Λευκό Οίκο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως γενέτειρα της δημοκρατίας και του δυτικού πολιτισμού και διαβεβαίωσε ότι οποιαδήποτε πρόκληση θα την αντιμετωπίσουμε μαζί. Ο Τραμπ είπε ότι είναι βαθύτατη η επίδραση του ελληνικού πολιτισμού στην Αμερική και αυτό το βλέπουμε ακόμα και στην αρχιτεκτονική της Ουάσιγκτον, του ανωτάτου δικαστηρίου και του Λευκού Οίκου.

Ετοιμαστείτε για μεγάλη αναμέτρηση και βγάλτε όλοι σημαίες στα σπίτια σας. Το ισχυρότερο πολεμοφόδιο είναι το κοινό φρόνημα και η ψυχολογία μας απέναντι στην πρόκληση . ιταμό ύφος των γειτόνων.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Τουρκία έχουν συμφωνήσει να αρπάξουν ένα μεγάλο τμήμα του Αιγαίου. Για αυτό πότε βγαίνει ένας κυβερνητικός και πότε ένας αντιπολιτευόμενος μιλώντας για αριθμό τουρκικών νήσων και βραχονησίδων στο ελληνικό αρχιπέλαγος. Μετά τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου που μίλησε για ακαθόριστα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο, μετά τις τουρκικές εφημερίδες που λένε ότι κατοικημένα νησιά μας είναι τουρκικό έδαφος, χθες βγήκε Ο Κιλιντζάρογλου και μίλησε για 156 νησιά που ανήκουν στην Τουρκία. Κατοικημένα και βραχονησίδες. Επίσης, στα παρασκήνια γίνεται λόγος για στρατιωτικό χτύπημα της Τουρκίας στην Κύπρο.

Ήδη έχουν ξεκινήσει στρατιωτικές ασκήσεις των Τούρκων αποβατικού χαρακτήρα στα τουρκικά παράλια. Συγκεκριμένα είχε δεσμεύσει για το πενθήμερο 12-16 Μαρτίου περιοχές στον κόλπο Ξηρού απέναντι από τη Σαμοθράκη, στον κόλπο Φετχιγιέ κοντά στη Ρόδο αλλά .ν κόλπο της Σμύρνης για τη διενέργεια στρατιωτικών ασκήσεων.

Χθες τουρκικά μαχητικά, δύο F-16 παρενόχλησαν χθες ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό του ΓΕΣ μαζί με 16 ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς του στρατού, μεταξύ αυτών και τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη μετάβασή του το ΣΙΝΟΥΚ από τη Ρόδο στη Ρω και στη Στρογγύλη τα τουρκικά ραντάρ κάλεσαν το ελληνικό ελικόπτερο να αλλάξει πορεία γιατί παραβίαζε το τουρκικό FIR. Στη συνομιλία που είχαν με τα τουρκικά μαχητικά οι Έλληνες πιλότοι ζήτησαν από τους Τούρκους να προβούν σε οπτική αναγνώριση του ελικοπτέρου. Πράγματι αυτό έγινε και οι Τούρκοι μετάδωσαν τις σχετικές πληροφορίες. Την ίδια στιγμή έφθασαν στην περιοχή ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής από την 115 πτέρυγα μάχης.

Ο Κοτζιάς βρίσκεται στα Σκόπια. Μετά από 12 χρόνια Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Σκοπίων. Οι Σκοπιανοί από ότι φαίνεται δεν θέλουν να αλλάξουν το Σύνταγμά τους και τις αλυτρωτικές διαθέσεις τους. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κουβεντιάζει με ένα στενό σύμμαχο των Τούρκων – δηλαδή τα Σκόπια, προτείνοντας να πάρουν τον τίτλο: Άνω Μακεδονία. Δηλαδή να τους δώσει το μεγάλο χαρτί να ξεκινήσουν αλυτρωτικές διεκδικήσεις για την Κάτω Μακεδονία που αποτελεί μαζί τους, όπως λένε ένα έθνος. Η κυβέρνηση Τσίπρα προκαλεί το κοινό αίσθημα και τα εκατομμύρια των Ελλήνων που αντιλαμβάνονται ότι είναι ηλίθια και μειοδοτική όλη αυτή η συζήτηση. Πέραν αυτού λέγεται και διοχετεύεται ότι πρέπει να μπούνε στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια, γιατί σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος της ρωσικής διείσδυσης. Έχω την αίσθηση ότι η άποψη αυτή είναι εκτός πραγματικότητας, γιατί ο μισός πληθυσμός των Σκοπίων είναι Αλβανοί και έχουν άμεση σχέση με το φιλοαμερικανικό καθεστώς του Έντι Ράμα. Είναι Αλβανοί, οι οποίοι θέλουν να μιλάνε τα Αλβανικά τους. Και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με Μακεδόνες. Οι άλλοι μισοί των Σκοπίων είναι Σλάβοι και Βουλγαρικής καταγωγής, δηλαδή έχουν σύνδεση με χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Εκείνο που είναι επικίνδυνο για εμάς είναι η στενή σχέση που έχουν με τον Ερντογάν τόσο τα Σκόπια, όσο και η Αλβανία.

Ο Τσίπρας μίλησε με το Βλαδίμηρο Πούτιν και τον συνεχάρη για την εκλογή του. Ο Τσάρος τον κάλεσε στη Μόσχα. Είναι γνωστός δεξιοτέχνης και προσπαθεί πάντα να προκαλεί ρήγματα στη συνοχή της Ατλαντικής Συμμαχίας. Εύκολα όμως όπως συνέβη στο παρελθόν, αφού παίξει τα παιχνίδια του και πάρει αυτά που θέλει, εγκαταλείπει αυτούς που στηρίζει. Σίγουρα αυτή την εποχή ενδιαφέρεται περισσότερο να δείχνει ότι αποσπά την Τουρκία από το ΝΑΤΟ, παρά να στηρίξει την ελληνική πλευρά.

Την ίδια ώρα, που συμβαίνουν όλα αυτά, η οργή των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας ξεχύνεται στους δρόμους για τις περικοπές στις επικουρικές.

Η εσωτερική πολιτική επικαιρότητα κινήθηκε χθες οπερετικά πάλι, στο πλαίσιο της γελοιότητας και του εθνομηδενισμού. Ο Φίλης υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται αναφορά της Αγίας Τριάδας στην επικεφαλίδα του Συντάγματος και ο Δημήτρης Καμμένος χαρακτήρισε τους σχολιασμούς Φίλη, ως απαράδεκτους. Σε βαθμό γελοιότητας και εμφανούς σκοπιμότητας να δείχνουν διαφοροποιημένοι γατζωμένοι όπως είναι στις καρέκλες τους, Συριζαίοι και Ανελίτες συνεχίζουν να αλληλοδέρνονται αλλά το κοινό είναι αδιάφορο και δεν χειροκροτεί τα καμώματά τους…

Πηγή

Share.