[ccpw id="136103"]

Μη διορίζετε φίλους του Υπουργού λέει η Ευρώπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τους ΓΓ των Υπουργείων.
Εδώ ο Τσίπρας διόρισε ακόμα και τον δημοσιογράφο που του έπαιρνε συνέντευξη και στον οποίο έλεγε “τέλος οι μετακλητοί που αλλάζουν με κάθε Υπουργό”

Δείτε το VIDEO


Ελεεινή αριστερά – Που είναι σήμερα ο δημοσιοκάφρος που ο Τσίπρας είχε δηλώσει: «ΤΕΛΟΣ οι μετακλητοί;» – VIDEO

Την ώρα που η χώρα συνθλίβεται μεταξύ οικονομικής κρίσης και Μεταναστευτικού, η κυβέρνηση εξακολουθεί να βολεύει ημετέρους δίχως τέλος.

Οι νέοι διορισμοί που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», όπως του δημοσιογράφου Ματθαίου Τσιμιτάκη, στον οποίο μάλιστα ο κ. Αλέξης Τσίπρας έλεγε σε προεκλογική συνέντευξη ότι θα σταματήσει τους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων, των μελών της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάνιας Καββαθά και Χάριτος Τριανταφυλλίδου, αλλά και του Νίκου Τρευλάκη που είδε το φως στα μέσα της εβδομάδας, καθώς και της πολιτευτού Παρασκευής Μαυροφρύδη, είναι μερικές ακόμα σταγόνες στο ήδη ξεχειλισμένο ποτήρι του αριστερού νεποτισμού και της φαυλότητας.
«Εμείς λέμε ότι αυτό θα σταματήσει, πρέπει να σταματήσει. Δεν θα σταματήσει επειδή δεν έχουμε εμείς ανθρώπους να φέρουμε μαζί μας. Θα σταματήσει διότι εμείς φέρνουμε μια άλλη αντίληψη μαζί μας», δήλωνε λέξη προς λέξη πριν από 14 μήνες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατακεραυνώνοντας το βόλεμα μετακλητών υπαλλήλων που εφάρμοζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Εμπιστοσύνη στη Δημόσια Διοίκηση. Αποσυμφόρηση από στρατιές συμβούλων. Θα γίνουμε κανονικό κράτος», ήταν η απάντηση του κ. Τσίπρα στα σχετικά ερωτήματα που έθεταν χρήστες του Twitter μέσω του hashtag #asktsipras σε διαδικτυακή συνέντευξη με συντονιστή τον δημοσιογράφο της «Αυγής» Ματθαίο Τσιμιτάκη 11 ημέρες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου το 2015, οι οποίες ανέδειξαν την Πρώτη Φορά Αριστερή Κυβέρνηση. 
Ομως μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, η κυβέρνηση πράττει το ακριβώς αντίθετο.
Συγγενείς, φίλοι, κομματικά στελέχη, μέλη της Νεολαίας βρήκαν εργασία ως μετακλητοί υπάλληλοι στα γραφεία υπουργών, βουλευτών ή σε άλλα γραφεία του Δημοσίου. 
Ο πρωθυπουργός έπραξε όσα ακριβώς κατήγγελλε, και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό, εξαϋλώνοντας οποιοδήποτε «ηθικό πλεονέκτημα». 
Και αν ο διορισμός της οικογένειας του ράπερ γραμματέα της Νεολαίας Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου που αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» ή του προσωπικού φίλου του κ. Τσίπρα, Νίκου Καρανίκα, ως συμβούλου στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού έκαναν κάποιους να πιστέψουν ότι τερματίστηκε το κοντέρ του νεποτισμού και της αναξιοκρατίας, έρχονται στο φως νέοι διορισμοί, οι οποίοι αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει πιάσει ακόμη πάτο.

Ο δημοσιογράφος Ματθαίος Τσιμιτάκης, στον οποίο ο κ. Τσίπρας πριν από 14 μήνες έλεγε ρητά και κατηγορηματικά ότι θα δώσει τέλος στο κομματικό κράτος και τους μετακλητούς υπαλλήλους, διορίστηκε στο Γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, και μάλιστα με απόφαση και υπογραφή του κ. Τσίπρα! 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 89 που δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2016, ανακοινώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι ο κ. Τσιμιτάκης διορίζεται ειδικός συνεργάτης στη συγκεκριμένη θέση, έχοντας μάλιστα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Φεβρουαρίου. Και ασφαλώς το θέμα δεν είναι ο κάθε δημοσιογράφος, ο οποίος είναι απολύτως λογικό να τοποθετείται σε Γραφείο Τύπου αφού γνωρίζει το αντικείμενο, αλλά η υποκρισία του πρωθυπουργού που άλλα έλεγε πριν από τις εκλογές και άλλα αποφασίζει σήμερα, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για το Οσκαρ Υποκρισίας.

Ετσι, λοιπόν, ο κ. Τσιμιτάκης κλήθηκε να καλύψει το κενό που άφησε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού η ομάδα του Τάσου Κορωνάκη που αποχώρησε, με τον δημοσιογράφο να διαχειρίζεται σήμερα τα social media, ενώ σύμφωνα με κάποιους ακόμη και τον λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Twitter. Ο κ. Τσιμιτάκης έχει εργαστεί στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία» και «Καθημερινή», στα περιοδικά «ΜΕΤΡΟ» και «Tempo/Newsweek», καθώς και σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, μεταξύ των οποίων ο «Εξάντας» του Γιώργου Αυγερόπουλου. 

Από το 2008 έως το 2010 ήταν υπεύθυνος Διαδικτύου της «Αυγής» και του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο, ενώ σχεδίασε και υλοποίησε τις διαδικτυακές καμπάνιες του ΣΥΡΙΖΑ για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2009.

Εγινε γνωστός από τη συνέντευξη με τον κ. Τσίπρα τον Ιανουάριο του 2015, η οποία ωστόσο δεν ήταν η πρώτη.

Είχε προηγηθεί τον Απρίλιο του 2011 άλλη συνέντευξη, με τον τότε υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΝ να απαντά σε ερωτήσεις των bloggers σε live streaming μέσα από το ιστολόγιο του κ. Τσιμιτάκη.

Ο σερβιτόρος-σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Μαξίμου Νίκος Καρανίκας

Η Μάνια Καββαθά, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας, διορίστηκε ειδική σύμβουλος στο Γραφείο Ειδικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού

Η 28χρονη Παρασκευή Μαυροφρύδη διορίστηκε στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού 

Η νέα παρτίδα διορισμών από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ 
Την ώρα που οι δανειστές ζητούν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και μείωση του κράτους, η κυβέρνηση εξακολουθεί απτόητη να διορίζει σαν να μην υπάρχει αύριο. Το αυτί του πρωθυπουργού και των υπουργών δεν φαίνεται να ιδρώνει παρά την κατακραυγή για τις προσλήψεις ημετέρων. Ακόμη και μέσα στο 2016 τα ΦΕΚ με τους διορισμούς ημετέρων αναρτώνται… κατά ριπάς στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Εθνικού Τυπογραφείου. Εντυπωσιακό είναι και το στοιχείο ότι αρκετές τοποθετήσεις έγιναν σε γραφεία της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, καταρρίπτοντας οποιαδήποτε δικαιολογία ότι ο κ. Τσίπρας δεν γνώριζε.  Η περίπτωση διορισμού της οικογένειας του ράπερ γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ήταν μόνο η αρχή για την επαγγελματική εξασφάλιση και άλλων μελών της. Η Μάνια (Μαρίνα) Καββαθά, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας και υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Αργολίδα με την Αυτοδιοικητική Ριζοσπαστική Ανατροπή (Αύρα), σε άρθρο της το 2010 υποστήριζε ότι «πρέπει να πάψει επιτέλους η ψήφος μας να είναι “εμπορεύσιμη”. Κανένα ρουσφέτι δεν μπορούμε να δεχτούμε, καμία υποχρέωση δεν τους έχουμε», ενώ σε άλλο κείμενό της το 2014 στην «Αυγή» δήλωνε «επισφαλώς απασχολούμενη». Η νεαρή ιστορικός μπορεί πια να νιώθει… ασφαλώς απασχολούμενη, αφού από τις 11 Ιανουαρίου 2016 έχει διοριστεί σε θέση ειδικού συμβούλου στο Γραφείο Ειδικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού. Οπως αποκαταστάθηκαν και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, στο πλευρό των οποίων αγωνίστηκε το προηγούμενο διάστημα.

Η Χάρις Τριανταφυλλίδου, μέλος των Νέων ΣΥΡΙΖΑ Πετραλώνων –  Θησείου – Κεραμεικού, διορίστηκε σε δύο πολιτικά γραφεία μέσα στο 2015, με την περίπτωσή της να διαψεύδει το επιχείρημα περί αυτόματης παύσης των μετακλητών υπαλλήλων όταν παυτεί και ο πολιτικός τους προϊστάμενος. Πριν από ακριβώς έναν χρόνο τοποθετήθηκε σε θέση ειδικής συμβούλου στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, από όπου παραιτήθηκε στις 16 Οκτωβρίου για να διοριστεί τρεις ημέρες αργότερα ειδική σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έξι μηνών. Στο ίδιο γραφείο με τον πασίγνωστο πια Νίκο Καρανίκα, δηλαδή το Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, εργάζεται ως ειδική σύμβουλος από τις 18 Ιανουαρίου 2016 η φιλόλογος Παρασκευή Μαυροφρύδη, η οποία ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Ηράκλειο Αττικής το 2014 με τον συνδυασμό «Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής – Ενωμένο Ψηφοδέλτιο» που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ξεμπερδεύουμε με το παλιό, κερδίζουμε το αύριο» ήταν το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ που συνόδευε όλα τα ενημερωτικά φυλλάδια των υποψηφίων. Οπως και του κ. Νίκου Τρευλάκη, ο οποίος επειδή δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στον Νομό Ηρακλείου, βολεύτηκε ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του κ. Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή στις 25 Φεβρουαρίου, όπως αποκαλύφθηκε στα μέσα της εβδομάδας. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο κ. Τρευλάκης γεννήθηκε το 1988 στο Ηράκλειο Κρήτης, έχει εργαστεί «σαν βοηθός λογιστή», ενώ, όπως δηλώνει υπερηφάνως, συμμετείχε στην «εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008». Δεν είναι δα και λίγα αυτά τα προσόντα!

Πηγή