Εξελέγη στην προεδρία της ΝΔ με μία καθαρή εντολή.

Να τα αλλάξει όλα και φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωράει έχοντας στο μυαλό του να δώσει στη ΝΔ έναν αέρα ανανέωσης που έχουν ανάγκη όλα τα πολιτικά κόμματα στη χώρα μας, ειδικά την περίοδο αυτή που το πολιτικό σύστημα μοιάζει να περνάει μεγάλη κρίση αξιοπιστίας. 

Χωρίς αμφιβολία αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα για τον πρόεδρο της ΝΔ, ένα στοίχημα ουσιαστικά επιβίωσης για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ.Μητσοτάκης επιχειρεί να κάνει τις εσωτερικές αλλαγές, εκτιμώντας παράλληλα πως ο χρόνος για τις εκλογές μετράει αντίστροφα.

Ο συνδυασμός, λοιπόν, της προετοιμασίας από την μία της ΝΔ για τις εθνικές κάλπες και από την άλλη της αλλαγής φυσιογνωμίας σε κομματικό επίπεδο μόνο εύκολος δεν είναι.

Παρόλα αυτά οι σχετικές αποφάσεις έχουν ληφθεί και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχωρά με το βλέμμα στραμμένο και στην εκλογική αναμέτρηση και στην επιχείρηση εσωτερικής ανανέωσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του liberal.gr, ο κ.Μητσοτάκης προγραμματίζει τρία επίπεδα αλλαγών και πρωτοβουλιών που θα αγγίξουν ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό, έχοντας πάντα ως τελικό στόχο τις κάλπες, κάτι που άλλωστε έγινε φανερό και από τα όσα είπε στο συντονιστικό των τομεαρχών.

«Οι κάλπες έρχονται. Οι εκλογές, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, πλησιάζουν. Θα είναι εκλογές κάθαρσης, αλλά θα είναι ταυτόχρονα και εκλογές επανεκκίνησης. Η χώρα διψά για αλήθεια, επείγεται να φύγει μπροστά»,

…σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ.Μητσοτάκης.

Πρώτη κίνηση: Στις 13 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές για τους προέδρους των δημοτικών και νομαρχιακών οργανώσεων του κόμματος. Αναμφίβολα θα αποτελέσει ένα πρώτο σημάδι αξιολόγησης των μέχρι σήμερα στελεχών αλλά παράλληλα θα δώσει την ευκαιρία για άνοιγμα της ΝΔ στις τοπικές κοινωνίες. Όπως έχει αποδειχθεί και σε προηγούμενες παρόμοιες διεργασίες, τέτοια γεγονότα λειτουργούν συνήθως συσπειρωτικά.

Δεύτερη κίνηση:
Βάση καταστατικού τους επόμενους μήνες θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το εκλογικό συνέδριο της ΝΔ, όπου ως κεντρικό θέμα στην ατζέντα θα βρεθεί η εκλογή της νέας πολιτικής επιτροπής του κόμματος, η οποία θα εκλέξει με την σειρά της τον νέο γραμματέα της ΝΔ. Μία κορυφαία εσωκομματική διαδικασία, η οποία θα δώσει την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα να βγουν στο προσκήνιο.

Τρίτη κίνηση:
Μέσα στον Μάιο ή το πολύ μέχρι τον Ιούνιο θα γίνουν οι αλλαγές που έχουν ήδη προαναγγελθεί στους επικεφαλής των γραμματειών της ΝΔ. Όσοι δηλαδή επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές θα πρέπει να αποχωρήσουν από τον κομματικό μηχανισμό, κάτι για το οποίο ήδη έχει δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλες οι παραπάνω κινήσεις θα λειτουργήσουν στο εσωκομματικό επίπεδο.

Παράλληλα ο μεγάλος στόχος της Πειραιώς είναι οι εθνικές εκλογές. Γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιμείνει στις περιοδείες ανά τη χώρα και στην επικοινωνία των θέσεων της ΝΔ.

«Γυρνάω όλη την Ελλάδα. Οι πολίτες δεν με ρωτούν για τα σκάνδαλα. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα έρθουν επενδύσεις και δουλειές. Τι θα γίνει με την Παιδεία και την Υγεία.
Εμείς μιλάμε θετικά και μιλάμε για το αύριο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια όταν μας πετούν λάσπη. Θα μιλάμε περισσότερο θετικά και λιγότερο ασκώντας κριτική στην Κυβέρνηση…
Δεν πρόκειται να αλλάξει ο πολιτικός μας λόγος όσο πλησιάζουμε σε εκλογές. Δεν αρκούμαι στη λογική του ώριμου φρούτου. Θέλω οι πολίτες να μας πιστέψουν», 

…τόνισε ο κ.Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες, αποτυπώνοντας την τακτική που θα ακολουθήσει στην τελική ευθεία μέχρι τη διενέργεια των εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την Κυριακή θα βρίσκεται στην Ορεστιάδα για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, ενώ το επόμενο Σαββατοκύριακο θα επισκεφτεί τον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Και έπεται συνέχεια….

Του Γιάννη Κ. Τρουπή
liberal.gr

Πηγή

Share.