Ο σημερινός θίασος θα μείνει, ως έχει, μέχρι τις εκλογές. Τα σενάρια θα αλλάξουν. Περνάμε σε “θρίλερ”. Κωμωδίες θα παίζονται στα διαλείμματα.


Ας δούμε την νέα φάση που ξεκινάει με τον πρωταγωνιστή του θιάσου σύντροφο Ευκλείδη να έχει περίπου χαθεί από τη σκηνή.

Ο λόγος είναι ότι “διαβάζει νυχθημερόν” τον νέο “ρόλο” του για το είδος της εξόδου… από το μνημόνιο που θα αρχίσει να παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ίσως και από τον Απρίλιο.

“Ρόλος” που προκύπτει μετά την απόρριψη (και από το Μαξίμου) της “σκηνής” με τους πανηγυρισμούς του θιάσου για την δήθεν “καθαρή έξοδο”.

Πρόκειται για το παραμύθι που οδηγείται σε “βραχυκύκλωμα” από τη στιγμή που οι δανειστές τους πήραν “στο ψιλό” ρωτώντας τους να μάθουν τι είναι αυτή η “καθαρή έξοδος” που παπαγαλίζουν στην Ελλάδα και πως σκέφτονται να την “καθαρίσουν” από την Εποπτεία (για παράδειγμα) η οποία όχι μόνο θα είναι πολυετής αλλά και πολύ πιο ισχυρή από εκείνη της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Κύπρου.

Οπότε ο νέος αναγκαστικός “ρόλος” του πρωταγωνιστή Τσακαλώτου είναι πώς να καταβροχθίσεις την “καθαρή έξοδο” και να την αντικαταστήσεις με άλλο ακαταλαβίστικο σύνθημα, για τους χαχόλους, (έτσι μας βλέπουν).

Σύνθημα που να βοηθάει στη βάφτιση της Εποπτείας σε “επανάσταση” μπροστά στην προληπτική γραμμή στήριξης “…που όμως δεν πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, ηρωικά δήθεν αντιστεκόμενος (μαζί με άλλες αμάσητες αριστερές αρλούμπες, λες και επρόκειτο να τους δώσουν προληπτική γραμμή οι Γερμανοί οι οποίοι επαναφέρουν μέχρι και το grexit).

Θα το δούμε αυτό στα προσεχώς του θιάσου. Ο Τσακαλώτος θα κάνει το ξεκίνημα με το αναμάσημα της καθαρής εξόδου. Ο Τσίπρας θα αναλάβει στη συνέχεια την ανάλυση της Εποπτείας αλά-γκρέκα με τη γνωστή μέθοδο του “πρώτη φορά στην Ελλάδα…”.

Ταυτόχρονα Τσακαλώτος και Τσίπρας έχουν να “χτίσουν” και το φούμαρο… με τη ρύθμιση του χρέους καθώς δεν πρόκειται να εισπράξουν απολύτως τίποτε ( κόμη και ως δήλωση προθέσεων) πριν ξεκαθαρίσει από τον Γερμανικό ορίζοντα η νέα τακτική προς την Ελλάδα.

Είναι αφέλεια να θεωρηθεί ασήμαντος ο θόρυβος στο γερμανικό κοινοβούλιο για το αν πρέπει η Ελλάδα να πάρει τη δόση των δανεικών (και ας την περιμένουμε από τον Φεβρουάριο) όπως και το ότι η Γερμανική κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε εξηγήσεις προς τους Γερμανούς φορολογούμενους.

Τα “θρίλερ” δεν σταματούν εδώ. Τα επόμενα που θα παίξει ο θίασος (του αρέσει δεν του αρέσει) είναι το Σκοπιανό και το Τουρκικό. Ειδικά το Τουρκικό που θα κλιμακωθεί, κατά τα στερεότυπα του σουλτάνου, που δεν έχει να χάσει τίποτε να παιχνιδίζει πότε με Αμερική και πότε με Ευρώπη, όσο εμείς έχουμε τη “μαυρίλα” του Σκοπιανού στη μασχάλη μας…

Εδώ τα σενάρια γράφονται και από άλλους. Σε εμάς δίδονται έτοιμα για παρουσίαση χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι δικές μας ανάγκες. Ακόμη και οι εθνικές. Βεβαίως αυτό λειτουργεί και ως ωρολογιακή βόμβα που θα δούμε πως, πότε και στα χέρια ποιανού θα σκάσει. Αλλά όταν σκάσει θα συμβούν πολλά. Πάρα πολλά.

Προς ώρας τα σενάρια τα χειρίζεται η κυβερνητική παρέα η οποία φροντίζει να τα περνάει πρώτα από το δικά της μικροπολιτικά και μικροκομματικά φίλτρα, για να μας τα παρουσιάσει κατά πως την βολεύουν χωρίς να της χαλάνε την ισορροπία με το άλλο βάρος.

Το βάρος του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ που έφερε, στο τέλος του 2015, τα πάνω-κάτω στην οικονομία με αφασία στην παραγωγή, στις επενδύσεις και στην τεράστια ανάγκη της χώρας για επαναβιομηχάνιση.

Και αυτό όχι γιατί είμαστε σε θέση (και σαν κοινωνία) να καταλάβουμε και να σεβαστούμε τη σημασία του φουγάρου στην παραγωγή αλλά γιατί είμαστε ανίκανοι να αντιληφθούμε την αξία του και στην ανεργία.

Εμείς πάντως, ως αιχμάλωτοι θεατές “θολών” σεναρίων του θιάσου θα περιμένουμε να λήξει η κάθε πράξη της “παράστασης” και να πάμε στα διαλείμματα. Στα διαλείμματα όπου κωμωδίες και κωμικοί αναλαμβάνουν τη διασκέδασή μας.

Στο προηγούμενο διάλειμμα χαρήκαμε… την απολαυστική φάρσα ότι ο Καμμένος θυσιάζει την καρέκλα του για να ρίξει τον Τσίπρα. Γέλιο μέχρι σκασμού.

Στο επόμενο θα έχουμε την “τρύπα” του Πολάκη με τα 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ που θα κάνει τους άλλους (όπως είπε) “να τριπηδάνε”.

Καλή μας διασκέδαση.

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή

Share.