Για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ – Αδωνις: Σε 5′ ο Γεωργαντάς εξευτέλισε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας


Ως χάρτινος πύργος κατέρρευσε ο μύθος που προσπάθησε να χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για 23 προσλήψεις -ρουσφέτια του Άδωνη γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Την ώρα που ο κ. Πολάκης κατά τη σημερινή του κατάθεση στην εξεταστική της Βουλής επέμενε ότι οι 23 προσλήφθηκαν εικονικά από το ΚΕΕΛΠΝΟ και επιβάρυναν τον προϋπολογισμό του για να απασχοληθούν τελικά στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη ο βουλευτής Κιλκίς Γεωργαντάς της Ν.Δ κατέθεσε αποκαλυπτικό έγγραφο δείχνοντας ότι τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργαντάς κατέθεσε στην επιτροπή απολογιστικό έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίος όλως τυχαίως μέχρι σήμερα αναζητείτο το οποίο αποδεικνύει ότι οι 23 προσλήψεις έγιναν στο πλαίσιο χορηγικού προγράμματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ από ιδιωτικές εταιρείες, και δεν επιβάρυναν τον προϋπολογισμό του. 

 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά με το έγγραφο που κατατέθηκε αποδεικνύεται ότι οι 23 προσλήψεις ήταν μέρος μόνο ενός προγράμματος συνολικά 70 προσλήψεων.

Με το ίδιο έγγραφο μάλιστα κατέρρευσε και το επιχείρημα ότι οι 23 αποχώρησαν μόλις έφυγε από το Υπουργείο ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

 
Κι αυτό γιατί από τα στοιχεία προκύπτει ότι η 31η Μαΐου του 2014 οπότε και αποχώρησαν όλοι ήταν η ημερομηνία λήξης του πενταετούς προγράμματος η οποία μάλιστα είχε οριστεί ήδη από το 2008 (το έγγραφο αναφέρει: το χορηγικό πρόγραμμα με προγραμματική περίοδο Μάιος 2009-Μάιος 2014), πολύ πριν οκ. Γεωργιάδης αναλάβει καθήκοντα στο Υπουργείο Υγείας.

Τα όσα συνέβησαν στην εξεταστική σχολίασε με καυστικό τρόπο ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ στο twitter: 

 
«Σε 5’ ο βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς εξευτέλισε τον Πολάκη και απέδειξε ότι όλη αυτή η ιστορία με τους δήθεν 23 ήταν μια ανοησία. Μετά ο Πολάκης δεν ήξερε Τί να πει, οι δε υπόλοιποι της Επιτροπής (διότι κατάλαβαν) έμειναν άφωνοι! Μπράβο Γιώργο» έγραψε.

parapolitika.gr

Πηγή

Share.