Η άρνηση της πλειοψηφίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να δεχτουν την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης Novartis και η απόρριψη των αιτημάτων της NΔ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης να κληθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και ο Κωνσταντίνος Φρουζης τίναξε στον αέρα την προανακριτική επιτροπή.


Όπως είχαν προαναγγείλει εδώ και μέρες η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ενωση Κεντρώων αποχώρησαν από την προανακριτική καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία ότι δεν επιθυμεί την διαλεύκανση της υπόθεσης και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μείνει λάσπη στους πολιτικούς της αντιπάλους και να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της σκευωρίας. Από την συνεδρίαση αποχώρησε και η Χρυσή Αυγή.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και την αποχώρηση από την επιτροπή ήταν να κληθούν τα 9 εμπλεκόμενα πρόσωπα, αφού ήδη ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε στην επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να καταθέσουν την άποψή τους εάν η επιτροπή έχει αρμοδιότητα να προχωρήσει στην εις βάθος εξέταση της υπόθεσης.

Ο Γιώργος Αμυράς από το ποτάμι σχολίασε τις εξελίξεις με τη φράση «πάνε την επιτροπή σε ευθανασία μέσω Θήβας».

Ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ενωση Κεντρώων έκανε λόγο για φιάσκο μεγαλύτερο και από αυτό της προανακριτικής για τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Από την προανακριτική έχει αποχωρήσει ήδη και το ΚΚΕ καταγγέλλοντας ως «προσχηματική» την διαδικασία και κατηγορώντας την πλειοψηφία πως δεν επιθυμεί την εις βάθος διερεύνηση του σκανδάλου.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε την έκρηξη των βουλευτών της αντιπολίτευσης:

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν πρόταση με την οποία καλούσαν ως μάρτυρες μόνο όσους εμπλέκουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και ουδέναν άλλο. Το γεγονός αυτό πυροδότησε την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης η οποία αποχώρησε από την προανακριτική επιτροπή.

Η ένταση συνεχίστηκε και στους διαδρόμους με αντεγκλήσεις και διαμαρτυρίες των βουλευτών της αντιπολίτευσης προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετείχαν στην επιτροπή.

iefimerida

Πηγή

Share.