Ο Πάνος Καμμένος επέστρεψε από το Όρος των Ελαιών. Και μίλησε.

Ναι η σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών είναι ομηρία, η Τουρκία λειτουργεί στην λογική του Εξπρές του Μεσονυχτίου. Και συμφωνεί και ο Νίκος Κοτζιάς με τον όρο.

Βέβαια η τουρκική πλευρά δεν το σύνδεσε με ανταλλαγή με τους οκτώ τούρκους που έχουν ζήτησαν άσυλο. Οπότε δεν είναι ομηρία.

Αλλά η Τουρκία έχει θεσμοθετήσει το καθεστώς της ανταλλαγής ομήρων, όπως με την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον που συνδέθηκε με ενδεχόμενη ανταλλαγή με τον Γκιουλέν. Οπότε μάλλον σε ομηρία φέρνει.

Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα. Την χώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μπορεί να μιλάει με την υπευθυνότητα ταξιτζή σε κούρσα από το αεροδρόμια.

Και στον κόσμο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που όλα λέγονται και τίποτα δεν γίνεται.

Αφού μιλάμε για μια κυβέρνηση που απέδειξε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο συντηρητικό αριστερά.

Από το ΚΚΕ που είναι κοντά στο να κάνει την κομματική του επανάσταση και να περάσει από την εποχή του Στάλιν στην εποχή του Χρουτσόφ,

…μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ που σαν ανανέωση θεωρεί την ανακήρυξη του τεπόζιτου για το νερό του Ελληνικού σαν μοντέρνου μνημείου και τις πολυκατοικίες της Αλεξάνδρας, που τέτοιες βλέπεις σε όλο το Μαγκρέμπ, διατηρητέα αρχιτεκτονικά μνημεία.

Το κόμμα που θα είναι περήφανο όταν φύγει από την εξουσία όχι να μην έχει πάει την Ελλάδα μια μέρα μπροστά αλλά να την έχει φέρει μερικά χρόνια πίσω.

Την κυβέρνηση που στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει την Όλγα Γεροβασίλη. Η οποία τον Δεκέμβριο ήταν υπέρ της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων αλλά πριν μερικές μέρες είπε προς «αποφυγή περιττών γραφειοκρατικών βαρών» που θα επιφέρουν «οι αναγκαίες τεχνικές αναπροσαρμογές της διαδικασίας αξιολόγησης» το αναβάλει. Για την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Όχι για να αρχίσει η αξιολόγηση αλλά για την έκδοση νεότερης διευκρινιστικής εγκυκλίου. Της κυβέρνησης που αν έκανε πορνό θα λεγόταν «Κορίτσια έτοιμες να τα σφραγίσουν όλα».

Της κυβέρνησης που ζει στο παρελθόν. Από τα στελέχη που χρησιμοποιεί από τα οποία δεν ζητάει να είναι ικανά στις νέες τεχνολογίες αλλά οι πρόγονοι τους να πολέμησαν την δεκαετία του ’40 με τους αντάρτες στον εμφύλιο.

Μέχρι τα νομοσχέδια που ψηφίζει, όπως του Γαβρόγλου για την παιδεία. Το οποίο κατάργησε τον νόμο της Διαμαντοπούλου, ξαναφέρνοντας τα πανεπιστήμια τις εποχές που οι φοιτητές έχτιζαν τους πρυτάνεις στα γραφεία του.

Το λάθος που έγινε στην εκτίμηση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν πρόκειται για μια συνέχεια του ευρωπαϊκού ΚΚΕ.Εσ. Είναι συνέχεια του ΚΚΕ, που σταδιακά άλωσε το Εσωτερικό. Είναι και ο λόγος του αντιευρωπαϊσμού που ποτέ το Εσωτερικό δεν είχε.

Ξεκινώντας σαν σοβιετικολάγνο κόμμα, περνώντας στην υβριδική του μορφή με την στράτευση των στελεχών του βαθέως ΠΑΣΟΚ και φτάνοντας στην ολοκλήρωση του στην συνεργασία με τον Πάνο τον Καμμένο είναι ότι το αντιδραστικότερο.

Μια κυβέρνηση που θα πει τα πάντα και θα κάνει τα πάντα φτάνει να μείνει στην καρέκλα της εξουσίας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο που θα αντέξει.

Του Αντώνη Πανούτσου
liberal.gr

Πηγή

Share.