Αναδημοσίευση από: iskra.gr

Από Ν. Ζ

Η Αφρίν δεν έπεσε. Χιλιάδες Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν σε ηρωικές μάχες για να την υπερασπίσουν απέναντι στον δεύτερο υπερεξοπλισμένο στρατό του ΝΑΤΟ, όπως και πολλές χιλιάδες άμαχοι δολοφονήθηκαν με βρώμικους βομβαρδισμούς.

Η Αφρίν δεν έπεσε. Προδόθηκε από τους αποικιοκράτες της Δύσης που την εγκατέλειψαν και έκαναν τα στραβά μάτια στην βρώμικη τουρκική επιχείρηση.

Η Γερμανία κάλυπτε το μακελειό της τουρκικής εισβολής και με γερμανικά, κατά βάση, άρματα διεξήγαγε ο Ερντογάν την επιχείρηση, ενώ οι ΗΠΑ, σύμμαχος – υποτίθεται – των Κούρδων, τους πούλησαν στεγνά και τους άφησαν μετέωρους στην τουρκική θηριωδία.

Και η Ρωσία, ασφαλώς, δεν έκανε ό,τι έπρεπε απέναντι στον κουρδικό πληθυσμό, αν και η κουρδική ηγεσία δεν πήγε ούτε στην Αστανά, όπου προσκλήθηκε στην γνωστή Συνδιάσκεψη και γύριζε επιδεικτικά την πλάτη στην Μόσχα, ευθυγραμμιζόμενη απολύτως με τα κελεύσματα της Ουάσιγκτον.

Την Αφρίν αγνόησε και εγκατέλειψε και η Ελλάδα. Στην ουσία την πρόδωσε, όπως πρόδωσε ύπουλα και εξευτελιστικά, πριν αρκετά χρόνια, τον αρχηγό των Κούρδων Α. Οτζαλάν, κλεισμένο μέχρι σήμερα στις φρικτές φυλακές του Ιμραλί.

Η κατάπτυστη ελληνική κυβέρνηση ούτε μια λέξη αποδοκιμασίας δεν τόλμησε να ψελλίσει ενάντια στην τουρκική εισβολή στην Αφρίν της Συρίας, εισβολή που καταπατούσε ωμά κάθε ίχνος διεθνούς δικαίου.

Τα δυτικά ανδρείκελα της Αθήνας απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι αποτελούν τα φοβισμένα πιόνια της τουρκικής μισαλλοδοξίας.

Αλλά εδώ οι αξιοθρήνητοι των Αθηνών έχουν ξεχάσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, για Κούρδους θα μιλάμε τώρα;

Μόνο μια χούφτα Έλληνες πολίτες, ανάμεσά τους και μια ομάδα της ΛΑ.Ε με τον Παν. Λαφαζάνη συνδιοργάνωναν ως ΛΑ.Ε και συμμετείχαν σε απανωτές πορείες, μαζί με Κούρδους, στην τουρκική πρεσβεία με σύνθημα «Σώστε την Αφρίν. Αν σώσουμε την Αφρίν, σώζουμε το Αιγαίο και την Κύπρο».

Ούτε ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης δεν έδειξε το παραμικρό από αυτές τις πορείες, που προσπαθούσαν να περισώσουν την τιμή του ελληνικού λαού, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι «εκσυγχρονιστές» και ψευδοαριστεροί που κατάγγελλαν κιόλας την αγωνιστική αυτή αλληλεγγύη ως «εθνικισμό».

Η Αφρίν μπορεί εν μέρει να έπεσε, αλλά ο αγώνας των Κούρδων μαχητών δεν σταμάτησε και συνεχίζεται. Η Αφρίν, υπόσχονται οι ηρωικοί μαχητές, θα γίνει ο εφιάλτης της Τουρκίας.

Η ανεξίθρησκη δημοκρατία της Ροτζάβα δεν θα καταστραφεί κάτω από την πιο οπισθοδρομική, στο όνομα, ψευδώς, του Ισλάμ, στρατιωτική επιδρομή.

Την ερχόμενη Τρίτη στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια η ΛΑ.Ε συμμετέχει ξανά, μαζί με κυπριακούς συλλόγους της χώρας μας και τους Κούρδους της Αθήνας σε μεγάλη συγκέντρωση τιμής σε όσους έπεσαν και αλληλεγγύης απέναντι σε όσους Κούρδους και άλλους μαχητές συνεχίζουν την αντίσταση στην τουρκική βαρβαρότητα. Θα ακολουθήσει και πάλι πορεία στην τουρκική πρεσβεία.

Να είμαστε εκεί για να προασπίσουμε την αξιοπρέπειά μας, να διασώσουμε την «χαμένη» τιμή μιας χώρας, να διατρανώσουμε σε όσους συνεχίζουν τον αγώνα ότι δεν είναι μόνοι και για να πούμε .υς δύο στρατιωτικούς μας ότι δεν θα ξεχαστούν από την Ελλάδα, όπως ξεχάστηκε η Αφρίν.

Να είμαστε όλοι/-ες εκεί!

Πηγή

Share.