• Τις τελευταίες ημέρες, συνεχώς συζητάμε στην Πατρίδα μας για το αν η Κυβέρνηση αυτή στήνει διάφορες σκευωρίες με σκοπό να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Σήμερα, θα σας παρουσιάσω αποδείξεις για μία τέτοια σκευωρία, που θα ήταν αδιανόητο, σε προηγούμενη περίοδο, να συμβεί στην Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία.
  • Πριν από μερικούς μήνες, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, ο κ. Πολάκης, ξεκίνησε στη Βουλή μια καταγγελία εναντίον μου, εμπλέκοντας μάλιστα και μέλη της οικογενείας μου για δήθεν παράνομες προσλήψεις 23 ανθρώπων στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Το θέμα αυτό, όπως ξέρετε, έχει απασχολήσει πάρα πολύ την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Σχεδόν επί τετράμηνο ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το θέμα.
  • Πριν από λίγες μέρες και ενώ εγώ, από την πρώτη στιγμή έλεγα, ότι οι προσλήψεις αυτές ούτε δικές μου ήταν ούτε παράνομες ήταν, γιατί είχε προηγηθεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με την οποία είχαν προσληφθεί αυτά τα άτομα με σύμβαση έργου στο ΚΕΕΛΠΝΟ, και ενώ αυτά τα λέγαμε συνεχώς στην Εξεταστική, χωρίς να έχουμε όμως τη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στα συμπληρωματικά στοιχεία της δικογραφίας που δόθηκαν στους εμπλεκομένους, εμφανίζεται ξαφνικά ως δια μαγείας – προσέξτε όμως – όχι από το πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά από το πρωτόκολλο της γραμματείας του Διοικητικού Συμβουλίου στο οποίο κατά το παρελθόν είχε κοινοποιηθεί η σχετική απόφαση του ΚΕΕΛΠΝΟ, συγκεκριμένη απόφαση με ημερομηνία 16/12/2013, μέσα στην οποία αναφέρονται επακριβώς και ονομαστικά οι προσλήψεις των ανθρώπων αυτών και πολλών άλλων ατόμων
  • Εάν αυτό το απόσπασμα του Διοικητικού Συμβουλίου της 16/12/2013 είχε γίνει γνωστό στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής από την πρώτη στιγμή, δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως θέμα. Διότι όλη η σχετική συζήτηση αποδεικνύεται από τότε από απόφαση που είχε ληφθεί νομίμως εκείνη την περίοδο.
  • Σημειωτέον, ότι μόλις προχθές μάθαμε ότι στο πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν υπάρχει αυτή η πρωτότυπη απόφαση. Έχει εξαφανιστεί από το πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ η απόφαση η οποία αποδεικνύει ότι όλες οι σχετικές κατηγορίες εναντίον μου ήταν από την αρχή ψευδείς.
  • Όπως θυμάστε, όταν είχα βρεθεί στην Εξεταστική Επιτροπή, είχα καταγγείλει ότι ο κ. Πολάκης έχει δώσει 8 εκατ. ευρώ εκτός δημοσίου λογιστικού παράνομα σε μια συγκεκριμένη εταιρία φύλαξης, η οποία -σύμφωνα με 3 διαδοχικές δικαστικές αποφάσεις- έπρεπε να έχει απομακρυνθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ, διότι αλλοίωνε το πρωτόκολλο του.
  • Και το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ δια του προέδρου του, όπως εκπροσωπήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, είχε δηλώσει ότι έπιασαν επ’ αυτοφώρω την εταιρία φύλαξης να προσπαθεί να αλλοιώσει το πρωτόκολλο όσον αφορά στα έτη 2013-2014. Κατά το διάστημα, δηλαδή, της δικής μου υπουργικής θητείας.

  • Όλα αυτά είναι γνωστά μέχρι σήμερα. Τι, όμως, δεν ήταν γνωστό και γιατί σας φώναξα εδώ σήμερα; Πριν από λίγες ημέρες τόσο στο σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και κοινοποιούμενο στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, αλλά και στη Γενική Επιθεωρήτρια Δημοσίας Διοικήσεως κυρία Παπασπύρου εστάλη αυτό το e-mail από μη ανιχνεύσιμη διεύθυνση. Σας το διαβάζω: «Είμαι υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ. Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες και δικαστική απόφαση για την εταιρία security, που φυλάει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πριν λίγες ημέρες, όταν η εταιρία έφευγε, μαζεύαν σε κούτες διάφορα για να τους τα στείλουν. Την ώρα που τα βάζανε σε κούτες, τους έπεσε ένα φλασάκι, το οποίο και πήρα χωρίς να με καταλάβουν. Όταν άνοιξα το φλασάκι τρόμαξα. Επειδή φοβάμαι για τη θέση μου, αλλά και την ασφάλειά μου θα στείλω το φλασάκι στον υπεύθυνο για να το πάει ο ίδιος εκεί που πρέπει, για έλεγχο, αλλά στέλνω με e-mail το περιεχόμενό του ώστε να μη χαθεί».
  • Αυτό κοινοποιήθηκε στο σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ και -όπως σας είπα- στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στη Γενική Επιθεωρήτρια Δημοσίας Διοικήσεως. Λίγες μέρες μετά, στο χρηματοκιβώτιο της υπευθύνου βρέθηκε το φλασάκι. Έχει δοθεί στη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και έχει επιδοθεί επισήμως προς έλεγχο. Τι περιείχε αυτό το φλασάκι; Ίσως το πιο συνταρακτικό και πιο ανατριχιαστικό στοιχείο, που αποδεικνύει την εγκληματική συμμορία που έχει στήσει στο Υπουργείο Υγείας ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης μαζί με τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ με σκοπό την αλλοίωση του πρωτοκόλλου του ΚΕΕΛΠΝΟ για να ενοχοποιηθούν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι.  Σας διαβάζω: «Η εταιρία φύλαξης να συνεχίσει τον πλήρη αποκλεισμό του πρωτοκόλλου και των αποθηκών να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο ώστε οι υπάλληλοι να μην αντιληφθούν τι συμβαίνει». Και από κάτω. «Να αφαιρεθούν τελείως τα έγγραφα με τα πρωτόκολλα που είπαμε, αφού τα ξαναδώ».
  • Και θα δείτε στη συνέχεια -αυτά θα σας δοθούν- όλοι οι αριθμοί πρωτοκόλλου που έπρεπε να αλλοιωθούν από την εταιρία φύλαξης, η οποία έχει πάρει μέχρι σήμερα 8 εκατ. παράνομα ως αμοιβή για τις παράνομες πράξεις από τον κ. Πολάκη. Όλα αυτά τα έγγραφα λείπουν ή έχουν αλλοιωθεί από το πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όπως λείπει και η σχετική απόφαση, που αν υπήρχε θα είχε λυθεί το θέμα στη Βουλή από την πρώτη μέρα.
  • Οι σχετικές αποφάσεις, 3 διαδοχικές, πιστοποιούν ότι η ελληνική Δικαιοσύνη έχει ήδη κρίνει ότι η συγκεκριμένη εταιρία προχωρούσε σε αλλοίωση πρωτοκόλλου. Όπως καταλαβαίνετε, περίπτωση στη μεταπολιτευτική μας ιστορία που οργανωμένα μια Κυβέρνηση προσπάθησε να αλλοιώσει δημόσια έγγραφα με σκοπό την ενοχοποίηση των πολιτικών της αντιπάλων, δεν έχει ξαναϋπάρξει. 
  • Οι σχετικές καταγγελίες έχουν ήδη σταλεί από το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, αυτούς που έκαναν τις καταγγελίες και έφεραν τα χαρτιά και σε μας -τους ευχαριστώ- και στη γενική επιθεωρήτρια δημοσίας διοικήσεως, την κυρία Παπασπύρου, και στην εισαγγελέα διαφθοράς, την κυρία Τουλουπάκη.
  • Περιμένω την κυρία Παπασπύρου, η οποία συχνά παραπονιέται ότι της επιτίθεμαι για την προσωπική της σχέση με τον κ. Τζανακόπουλο, να κάνει τη δουλειά της. Η κυρία Παπασπύρου έχει δηλώσει στην εκπομπή του κ. Στραβελάκη, τότε στο Real Fm, ότι από τις 12 Δεκεμβρίου έχει συστήσει μεικτό κλιμάκιο ελέγχου για να εξεταστούν οι σχετικές καταγγελίες κατά της εταιρίας φύλαξης στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Σήμερα, έχουμε 20 Μαρτίου. Το συγκεκριμένο κλιμάκιο ελέγχου ακόμα δεν έχει φτάσει στο ΚΕΕΛΠΝΟ και οι σχετικές καταγγελίες ακόμα δεν έχουν ελεγχθεί. Περπατώντας να πηγαίναμε από τη γενική επιθεωρήτρια δημοσίας διοικήσεως, μπουσουλώντας να πηγαίναμε, θα είχαν φθάσει στο ΚΕΕΛΠΝΟ για να ελεγχθούν οι σχετικές καταγγελίες! Αντί, λοιπόν, η κυρία Παπασπύρου να παραπονιέται για τις δικές μου καταγγελίες ως προς τη στενή της σχέση με την Κυβέρνηση, την καλώ να κάνει το καθήκον της και να ερευνήσει, επιτέλους, τις καταγγελίες.
  • Επειδή υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για την κυρία Τουλουπάκη, εγώ θέλω να είμαι καθαρός. Θέλω να έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι και η κυρία Εισαγγελεύς Διαφθοράς θα πράξει το καθήκον της και θα ασχοληθεί, κατά απόλυτη προτεραιότητα, με αυτές τις καταγγελίες.
Σημεία από απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:
  • Η κυρία Παπασπύρου ανακοίνωσε ότι συνέστησε μικτό κλιμάκιο ελέγχου για να ξεκινήσει την Προκαταρκτική στις 12 Δεκεμβρίου. Μέχρι σήμερα, 20 Μαρτίου, αυτό το κλιμάκιο ελέγχου δεν έχει καν εμφανιστεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Άρα η προκαταρκτική έρευνα δεν έχει καν ξεκινήσει. Δεν έχουν προσκληθεί οι καταγγέλλοντες καν. Δεν έχει ξεκινήσει η έρευνα γι’ αυτό το θέμα. Μηδέν. Όταν η κυρία Παπασπύρου δηλώνει ότι στις 12 Δεκεμβρίου έχει δώσει εντολή ελέγχου και σήμερα 20 Μαρτίου, δηλαδή μετά από τρεισήμισι μήνες δεν έχει ακόμα φτάσει το κλιμάκιό της στο ΚΕΕΛΠΝΟ ή η κυρία Παπασπύρου ψεύδεται κι είπε ψέματα στον ελληνικό λαό ή το κλιμάκιο που συνέστησε για κάποιο λόγο δεν εκτελεί τις εντολές της. Δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο. Θέλω να πιστέψω ότι η κυρία Παπασπύρου θα κάνει το καθήκον της. Και θα στείλει αύριο επιτέλους κλιμάκιο στο ΚΕΕΛΠΝΟ να ασχοληθεί με αυτή την ιστορία.
  • Όλα αυτά που βγάζει κατά καιρούς ο κ. Πολάκης στο  facebook παραδείγματος χάριν αποτελούν παράνομη κατακράτηση του αρχείου που έχει κάνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας για να μπορεί να εκβιάζει. Φαντάζομαι ότι ο κ. Πολάκης κάνει αυτό το πράγμα. Έχει παρανόμως κατακρατήσει τα στοιχεία αυτά στο γραφείο του.
  • Ο κ. Ρόζενμπεργκ είναι επιλογή του κ. Πολάκη.  Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι υπό τον έλεγχο του κ. Πολάκη. Και ο κ. Χατζούδης που έχει κάνει το αρχείο είναι συνεργάτης του κ. Πολάκη. Είναι απολύτως προφανές ότι όλα αυτά τα οργανώνει ο κ. Παύλος Πολάκης, χωρίς καμία αμφιβολία. Δεν θα μπορούσε ο κ. Ρόζενμπεργκ να δώσει 8 εκατομμύρια ευρώ, εκτός δημοσίου λογιστικού, με την αντίθετη γνώμη όλης της υπηρεσίας.
  • Δεν έχω δει ούτε ως Υπουργός, ούτε ως βουλευτής κάποιον να δίνει δημόσιο χρήμα, ενώ από κάτω όλη η Υπηρεσία διαφωνεί. Και το θεωρεί παράνομο. Η μόνη φορά που έχω δει να λέει η Υπηρεσία αυτά τα χρήματα είναι παράνομα να δοθούν και ο επικεφαλής να τα δίνει είναι αυτή η περίπτωση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν έχω δει καμία άλλη. Κι ενώ το’χω καταγγείλει στην Εξεταστική Επιτροπή, ενώ έχω καταθέσει το σχετικό έγγραφο, ενώ το γνωρίζει αυτό η κυρία Παπασπύρου, ενώ το γνωρίζει η κυρία Τουλουπάκη, ουδείς ασχολείται για 8 εκατομμύρια που έχουν δοθεί παράνομα σε αυτή την εταιρεία. Απλώς τώρα ξεκαθαρίσαμε, γιατί της έχουν δοθεί. Αυτά τα λεφτά η εταιρεία τα’χει πάρει για να προχωρήσει σ’ αυτές τις παράνομες πράξεις. Ήταν η αμοιβή της. Με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων για να κάνει αυτά τα πράγματα.
  • Όσον αφορά την επίμαχη απόφαση των πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου, με αθωώνει, ξεκαθαρίζει όλα αυτά που συζητήσαμε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Στην Εξεταστική Επιτροπή μας ρωτούσαν πώς μπήκαν, πώς διορίστηκαν, αν το ήξερε η κυρία Κρεμαστινού, αν το ήξερε το Διοικητικό Συμβούλιο, αν είναι από χορηγίες, όλα αυτά. Τότε πάλι είχαμε πει ότι υπήρχε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτή όμως η απόφαση δεν είχει προσκομιστεί. Ξαφνικά, στα θεματικά στοιχεία, αφού είχα πάει εγώ στη Βουλή, μπήκε και αυτό το απόσπασμα του Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο όμως δεν μπήκε από το αυθεντικό Πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά από το Πρωτόκολλο της Γραμματείας του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου είχε κοινοποιηθεί τότε. Δηλαδή είχαν εξαφανίσει από το Πρωτόκολλο το αυθεντικό έγγραφο, αλλά τους ξέφυγε και έμεινε σε άλλο σημείο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Παίρνοντας κούτες από άλλο σημείο του ΚΕΕΛΠΝΟ βρέθηκε αυτό το έγγραφο, το οποίο είχε αφαιρεθεί από το βασικό Πρωτόκολλο για να μην το βρω εγώ και να μην μπορεί να δοθεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.
  • Περιμένω την Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής να κάνει το καθήκον της, να μας καλέσει όλους και να πέσει άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση (Novartis). Φαντάζομαι κι ελπίζω ότι η Κυβέρνηση δεν θα πάει να το κουκουλώσει.

Δείτε το VIDEO:


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πηγή

Share.