[ccpw id="136103"]

Με τον τίτλο: «Έσπευσα αμέσως στον Μητσοτάκη και του έθεσα υπ’ όψιν την παραίτησή μου», η εφημερίδα “Δημοκρατία” στο πρωτοσέλιδο θέμα της, δημοσιοποιεί την επιστολή που απέστειλε προς την εφημερίδα ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Με την επιστολή αυτή, ο κ. Γεωργιάδης απαντά στο άρθρο του Μανώλη Κοττάκη με τον τίτλο «Ξέρει τι να κάνει αν αγαπάει την παράταξη». Αυτή έχει ως εξής:

Αγαπητέ κ. Κοττάκη,

διάβασα με έκπληξη το χθεσινό σας άρθρο που με αφορά. Ισως εγώ να μην ήμουν απολύτως κατανοητός. 

Το σχετικό ανώνυμο κείμενο που συμπεριλαμβάνεται στη Δικογραφία δεν με αφορά. Δεν εστάλη σε μένα, δεν έχω παραλάβει ποτέ τέτοιο κείμενο από τον κ. Φρουζή. Αυτό σας είπα και στο τηλέφωνο.

Δεν γνωρίζω ούτε εάν εστάλη σε κάποιον τρίτο, ούτε καν εάν έχει ποτέ σταλεί.

Στο μέτρο που με αφορά πάντως και αφορά και στους ψηφοφόρους μου, η Νομοθεσία που ένα μήνα μετά κατέθεσα στη Βουλή ήταν προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, όπως έχω επαρκώς εξηγήσει.

Ποια καλύτερη απόδειξη από αυτήν θα μπορούσα να έχω για το ψευδές της επιστολής αυτής;

Δυστυχώς η εφημερίδα «δημοκρατία», προφανώς για πολιτικούς λόγους, αποφάσισε να γράψει αυτόν τον ψευδή και συκοφαντικό τίτλο διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, και έτσι αναγκάστηκα να στείλω εξώδικο, το οποίο ελπίζω να δημοσιευθεί, ώστε να μη φθάσουμε στα Δικαστήρια.

Μεγαλύτερη έκπληξη μου έκαναν τα σχόλιά σας περί «Ερρίκος Ντυνάν» και Μιχάλη Σάλλα. Ίσως να μην το έχετε παρατηρήσει αλλά μετά την παρουσία μου στην Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα αυτό ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε κανένας δεν αναφέρεται σε όσα λανθασμένα γράψατε. Άπαντες συνειδητοποίησαν ότι ενήργησα και με γνώμονα το Δημόσιο Συμφέρον αλλά και με μεγάλη επιτυχία, επιτυγχάνοντας ένα απίστευτο τίμημα.

Η Τράπεζα προσπαθεί εδώ και μήνες να το πουλήσει με τα μισά χρήματα και δεν μπορεί.

Πάω όμως και στην ουσία του σχολίου σας.

Πρέπει να έχει επαφές ένας πολιτικός και Υπουργός με επιχειρηματίες; Απερίφραστα ναι είναι η απάντησή μου, και η επίθεση που δέχομαι και τώρα δεν θα με κάνει να αλλάξω γνώμη. Για να υπηρετήσεις το Δημόσιο Συμφέρον θα κάνεις ό,τι χρειάζεται, διότι η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος.

Κλείνοντας θα μου επιτρέψετε έναν πιο προσωπικό τόνο. Ασφαλώς και θυμάμαι τη συνάντησή μας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Εσείς θέλατε να με πείσετε ότι κακώς στήριζα με πάθος για Αρχηγό της Ν.Δ. τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σεβαστή διαφορά τότε μεταξύ δύο νεοδημοκρατών.

Θεωρώ ότι δικαιώθηκα ως προς την επιλογή μου και ένας από τους λόγους είναι αυτός που αναφέρετε στο τέλος του άρθρου σας, προτρέποντάς με, ευγενικά είναι η αλήθεια, να «παραιτηθώ για να σώσω ό,τι σώζεται κ.λπ.».

Αγαπητέ, δεν αισθάνομαι ότι έχω τίποτε να σώσω και σίγουρα τίποτε που δεν σώζεται.

Η σκευωρία Novartis, όπως όλες οι σχετικές δημοσκοπήσεις δείχνουν, ουδόλως επηρέασε τους κομματικούς συσχετισμούς, αλλά και προσωπικά όχι μόνο δεν αισθάνομαι καμία ζημιά αλλά δέχομαι πρωτοφανή υποστήριξη από τους ψηφοφόρους μου.

Αυτά θα φανούν στην κάλπη όμως, όταν έρθει η ώρα, ας μην προτρέχουμε.

Όμως, προς ενημέρωσή σας, εγώ πριν καν ξεσπάσει η σκευωρία, όταν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια τη διέρρεαν, έσπευσα αμέσως στον Κυριάκο Μητσοτάκη και του έθεσα υπ’ όψιν την παραίτησή μου. Αυτή άλλωστε είναι πάντα στη διάθεσή του, καθώς αυτός με διόρισε Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος λοιπόν δεν συζήτησε καν αυτό το ενδεχόμενο στηρίζοντάς με εμπράκτως και σταθερά. Άλλωστε ξέρει πολύ καλά τι έκανα στη θητεία μου στο Υπουργείο Υγείας, καθώς τότε είχαμε σταθερή συνεργασία και δεν πίστεψε ποτέ καμία από αυτές τις συκοφαντίες.

Τον Ευχαριστώ για την Εμπιστοσύνη.

Άλλωστε σήμερα μετά την αθώωση όλων όσοι φέρονταν ως εμπλεκόμενοι στο «σκάνδαλο Βατοπαιδίου», που σημειωτέον έτρεχε ο ίδιος «δημοσιογράφος», συνειδητοποιούμε όλοι πόσο λάθος ήταν τότε οι παραιτήσεις τους. Ο τότε αντίπαλος επέτυχε τον στόχο του και εξόντωσε πολιτικά όσους δεν συμπαθούσε και τελικά έριξε τον Κώστα Καραμανλή, ενώ η αθώωσή τους δεν έπαιξε ούτε σε μονόστηλο. 

Ας μην επαναλάβει η Παράταξή μας τα ίδια σφάλματα, διότι στο τέλος οι αντίπαλοί μας θα ξέρουν πώς θα απαλλάσσονται από την παρουσία όποιου τους ενοχλεί.

Αδωνις Α. Γεωργιάδης
Βουλευτής Β’ Αθηνών
Αντιπρόεδρος Ν.Δ.

ΥΓ.: Η διάθεσή μου προχθές ήταν περίφημη και μάλλον με παρεξηγήσατε. Μετά πήγα και για δίωρο μάθημα στην Ελληνική Αγωγή.

Πηγή