Σε καταγγελία ότι από το πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει αφαιρεθεί απόφαση, η οποία τινάζει στον αέρα τις σε βάρος του καταγγελίες από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, για “παράνομες προσλήψεις 23 ατόμων”, προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην οδό Πειραιώς, ο κ. Γεωργιάδης στράφηκε κατά της συγκυβέρνησης και του κ. Πολάκη, φέρνοντας στο προσκήνιο ηλεκτρονική αλληλογραφία υπαλλήλου του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία έχει φτάσει στον Άρειο Πάγο και στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

“Τις τελευταίες ημέρες συνεχώς συζητάμε εάν η κυβέρνηση στήνει σκευωρίες για πολιτικούς αντιπάλους. Σήμερα θα σας παρουσιάσω αποδείξεις. 

Πριν μήνες, ο κ. Πολάκης ξεκίνησε μία καταγγελία εναντίον μου για δήθεν παράνομες προσλήψεις 23 ανθρώπων στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Το θέμα έχει απασχολήσει και την εξεταστική επιτροπή της Βουλής κι ενώ έλεγα ότι δεν είναι δικές μου, ούτε παράνομες, γιατί προηγήθηκε απόφαση διοικητικού συμβουλίου…

Στα συμπληρωματικά στοιχεία που δόθηκαν αναφέρονται επακριβώς και ονομαστικά οι προσλήψεις για πάνω από 70 άτομα.

Μόλις προχθές μάθαμε ότι στο πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν υπάρχει αυτή η απόφαση, που αποδεικνύει ότι όλες οι κατηγορίες εναντίον μου είναι ψευδείς.

Έχω καταγγείλει τον κ. Πολάκη ότι έδωσε οκτώ εκατομμύρια ευρώ εκτός ταμείου σε εταιρία φύλαξης που αλλοίωνε το πρωτόκολλο. Κι έχω καταγγελίες υπαλλήλων ότι αλλοίωναν το πρωτόκολλο”, τόνισε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Γεωργιάδης εστίασε σε e-mail από μη ανιχνεύσιμη διεύθυνση, το οποίο και διάβασε:

“Είμαι υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όταν η εταιρεία έφευγε μάζευαν κούτες. Τους έπεσε ένα φλασάκι και το μάζεψα. Επειδή φοβάμαι στέλνω το φλασάκι εκεί που πρέπει και με e-mail”, ανέφερε, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το ηλεκτρονικό μήνυμα, που εστάλη στο σωματείο των εργαζομένων, στον Άρειο Πάγο και στη Δίωξη Ηλεκτρικού Εγκλήματος.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στο φλασάκι υπήρχε μήνυμα προς την εταιρεία, προκειμένου να αλλοιώσει συγκεκριμένους αριθμούς πρωτοκόλλου.

“Όλα αυτά τα έγγραφα λείπουν ή έχουν αλλοιωθεί τα πρωτόκολλα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το ηλεκτρονικό αρχείο έχει την ηλεκτρονική υπογραφή του νομικού συμβούλου κ. Χαμτζούδη, συνεργάτη του Πολάκη, με εντολή προς την εταιρεία φύλαξης, να αλλοιώσει στοιχεία για να κατηγορηθώ εγώ…

Άλλη περίπτωση στην μεταπολίτευση όπου κυβέρνηση προσπάθησε να αλλοιώσει στοιχεία για να κατηγορήσει αντιπάλους δεν έχει υπάρξει”, επεσήμανε ο κ Γεωργιάδης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι έχουν σταλεί σχετικά αντίγραφα τόσο στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, όσο και στην εισαγγελέα, Ελένη Τουλουπάκη.

Η κ. Παπασπύρου περιμένω να κάνει τη δουλειά της.

Ανακοίνωσε ότι στις 12 Δεκεμβρίου συνέστησε κλιμάκιο για να διενεργήσει έλεγχο και σήμερα, 20 Μαρτίου το κλιμάκιο δεν έχει φτάσει στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αντί η κ. Παπασπύρου να παραπονιέται για τις δικές μου καταγγελίες, ως προς τη σχέση της με την κυβέρνηση, να ερευνήσει τις παραπάνω καταγγελίες”, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Τα έγγραφα

Θυμηθείτε το VIDEO

Πηγή

Share.