Αναδημοσίευση από: liberal.gr

Τέλος στην ιδιότυπη «ομηρία» στην οποία έχει μετεξελιχθεί η κυβερνητική συνεργασία τους ψάχνουν Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, ενώ πορεύονται σε ένα ναρκοπέδιο προβλημάτων, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν στο τέλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και εκ των παλαιοτέρων και πλέον έμπιστων συνεργατών του, Νίκο Παππά, στο σπίτι του Πάνου Καμμένου, στα όρια της Βούλας με το Καβούρι. Αυτή ήταν η πρώτη, εδώ και αρκετό καιρό, συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κυβερνητικό του εταίρο και αφού έχουν μεσολαβήσει αρκετά γεγονότα (Σκοπιανό, ελληνοτουρκικά, Σαββίδης, πώληση βλημάτων στη Σ. Αραβία) τα οποία λειτουργούν διαλυτικά στην αξιοζήλευτη μέχρι πρότινος στενή συνεργασία τους.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι η συνάντηση εξελίχθηκε σε άγριο καβγά με αφορμή το Σκοπιανό, με τον Π. Καμμένο να λέει στον Αλ. Τσίπρα πως δεν θα διστάσει να τα κάνει «όλα λίμπα». «Εγώ την έχω τη λύση. Εγώ που υπέγραφα για να σώσω την πατρίδα, εγώ θα αποχωρήσω για να τη σώσω» φέρεται να είπε σε οξύ τόνο στον πρωθυπουργό.

Η υπόθεση του ονόματος των Σκοπίων ήταν η πρώτη μεγάλη ξέρα που «χτύπησε» το κυβερνητικό σκάφος, αν και οι δηλώσεις και του Αλέξη Τσίπρα (χαρακτήριζε τον Π. Καμμένο έντιμο πατριώτη που δεν θα ρίξει την κυβέρνηση) και του Πάνου Καμμένου έδειχναν ότι υπάρχουν περιθώρια να βρεθεί και πάλι ένας εύσχημος τρόπος να συνεχιστεί η κυβερνητική συνεργασία. Ενδεχομένως, με την παραίτηση του κ. Καμμένου από τη θέση του υπουργού Αμυνας και συνέχιση στήριξης και παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτόν εικάζεται βασίμως ότι το Μαξίμου οδηγήθηκε στην επιλογή Κουβέλη ως αναπληρωτή υπουργού Αμυνας, ο οποίος και θα έβαζε την υπογραφή του στην περίπτωση συμφωνίας με τα Σκόπια.

Η σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο, εκτός από μείζον θέμα για τη χώρα, μετατράπηκε -λόγω των διαφορετικών απόψεων- και σε μείζον πρόβλημα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με τον υφιστάμενό του να εγκαλεί τον Πάνο Καμμένο για «υπετροφικό λόγο» όταν αναφερόταν σε ομήρους. Στους κόλπους των ΑΝΕΛ κάποιοι εκφράζουν την ανησυχία ότι όσο απομακρύνεται η επιστροφή των δυο στρατιωτικών, τόσο μεγαλώνει η ανάγκη να βρεθεί και το «εξιλαστήριο θύμα».

Τα πράγματα, ωστόσο, στις σχέσεις Τσίπρα – Καμμένου και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφτασαν και βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού λόγω της «διαγωγής» που επέδειξε ο Ιβάν Σαββίδης εμφανιζόμενος με το όπλο στην Τούμπα και όσα πιθανολογείται ότι κρύβονται πίσω από την οργή του ολιγάρχη.

Διαβάστε ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο Φιλελεύθερο της Δευτέρας 19 Μαρτίου.

Πηγή

Share.