Μία ομάδα 20 ατόμων, οπαδών του ΠΑΟΚ, απαίτησε και κατάφερε να ματαιωθεί μία συγκέντρωση 350 ατόμων με ομιλητή τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Το περιστατικό είναι ήδη βαρύ και γίνεται ακόμη περισσότερο αν στους 20 συμμετείχαν και υπάλληλοι εταιρειών του κ. Σαββίδη. 

Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν πάρτι όταν ο κ. Ιβάν Σαββίδης κήρυξε τον πόλεμο στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όλο αυτό είναι δικό τους έργο!

Το πρόβλημα δεν είναι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης. Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις και πρέπει να σέβεται τους επενδυτές. Αλλά κι αυτοί θα πρέπει να σέβονται το περιβάλλον μέσα στο οποίο αναπτύσσονται.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι ο κ. Σαββίδης δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη ένα χαλιφάτο με άγνωστες τις λοιπές επιδιώξεις του. Δημιουργεί ένα κράτος εν κράτη στην ευαίσθητη Μακεδονία.

Αυτό που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου μοιάζει με πρόβα τζενεράλε. Ήταν ένα μοντέλο που ακολούθησαν οι αγανακτισμένοι το 2010 και φαίνεται να ακολουθείται και τώρα.

Δέκα, είκοσι ή και πενήντα κάθε φορά άτομα θα επιβάλλουν τον Νόμο τους, όπου αυτοί νομίζουν ότι είναι δυνατοί και όπου απουσιάζει το κράτος.

Τι επιδιώκουν όσοι θέλουν τη Θεσσαλονίκη σε «εμφύλιο» με την υπόλοιπη Ελλάδα και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα έχει μεγάλα προβλήματα στα βόρεια και στα ανατολικά της σύνορα;

Δεν είναι αθώο αυτό που συμβαίνει εδώ και καιρό στη Θεσσαλονίκη. Από την άλλη πλευρά, μία πόλη εξαγοράζεται αν θέλει να εξαγοραστεί. Αν δεν υπάρχουν τείχη αντίστασης. Οπότε και γνωρίζουμε ποια μπορεί να είναι η κατάληξη.

Στο επόμενο διάστημα θα πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα σαν κι αυτό του Σαββάτου. Μην γελιόμαστε.

Βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Κι αυτά δεν συμβαίνουν στην τύχη. Χρειάζονται χρόνο προετοιμασίας και εκδηλώνονται στο σωστό χρόνο.

Η αφορμή αυτή τη φορά ήταν ένα… γκολ. Θα μπορούσε να ήταν οτιδήποτε. Όταν ψάχνεις για αφορμές σε μία χώρα τραυματισμένη από την δεκάχρονη κρίση, όλο και κάτι θα βρεις.

Το ερώτημα είναι το «γιατί». Ποιόν τελικά εξυπηρετεί όλη αυτή η κατάσταση…

Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Πηγή

Share.