[ccpw id="136103"]

Άστραψε η Βασιλική, βρόντηξε η Θάνου! Την έπνιξε η αδικία, την πίκρανε η άτιμη κενωνία και βγήκε η κυρία στο μεϊντάνι να διαλαλήσει το δίκιο της!


Η πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, λοιπόν, και νυν προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, απαυδισμένη από την κριτική που της ασκείται για τις κατά δημόσιες επεμβάσεις της, βρήκε την ευκαιρία να τα πεί έξω από τα δόντια. Να καταγγείλει τα… διεφθαρμένα πρόσωπα που την πολεμούν, “εξ αιτίας της σταθερής θέσης της εναντίον της διαπλοκής και της διαφθοράς!”, με την ευκαιρία συνέντευξης που της “ζήτησαν” από την “Εφημερίδα των Συντακτών”. Και η οποία, αναμεταδόθηκε και από το (κρατικό…) Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων…

Μας πληροφόρησε, λοιπόν, η κ. Θάνου, ότι «οι εναντίον της βολές προέρχονται πάντοτε από τα ίδια, ελάχιστα πρόσωπα, εξαιτίας της σταθερής θέσης μου κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς! Οι πολέμιοι κατά του προσώπου μου είναι μόνον εκείνοι πίσω από τους οποίους κρύβονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα»!

Βαριές καταγγελίες.

Ειδικά όταν τις εξακοντίζει μια πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μια πρώην πρωθυπουργός, μια πρώην πρόεδρος της Ένωσης δικαστών Εισαγγελέων, μια νυν προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού. Κάθε μια από τις ιδιότητες αυτές της κ. Θάνου (πόσο μάλλον… όλες μαζί σωρευτικά!) κανονικά θα έπρεπε να την υποχρεώσουν να προχωρήσει με θάρρος και σθένος στην αποκάλυψη και των συγκεκριμένων (“ελάχιστων…”, άλλωστε, όπως η ίδια λέει), στιγματισμό σκοτεινών ανθρώπων.

Ακόμη και να ζητήσει την δίωξή τους…

“Αποδείξεις και ονόματα…”-άντε, έστω μόνο ονόματα- κ. Θάνου. Και όχι συνωμοσιολογικές βολικές γενικότητες, φιλοκυβερνητικές δημαγωγίες και.. “κερασάκια” στην λάσπη που ρίχνει το σημερινό αφεντικό σας!

Για όνομα Θεού, είστε στο τέλος της καριέρας σας, δεν έχετε να φοβηθείτε κανέναν Άλλωστε διαθέτετε και…”φρουράάάά”!), βγείτε να ολοκληρώστε την κάθαρση που λέτε στην συνέντευξή σας ότι πάντα επιδιώκατε…

Αλλιώς, κ. Θάνου, κρείττον σιγάν. 

Γιατί, δεν ξέρουμε (κι’ εσείς δεν μας λέτε…) ποιοι σας πολεμούν.

  • Εμείς, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι εν ενεργεία ανώτατη δικαστικός ούσα, επισκεφθήκατε τον τότε πρωθυπουργό, και σημερινό αφεντικό σας, στο Μέγαρο Μαξίμου να του ζητήσετε… παράταση του χρονικού ορίου υποχρεωτικής συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών, (εντελώς… τυχαία, σε λίγους μήνες πιάνατε το προβλεπόμενο όριο) που προβλέπεται ρητά από το Σύνταγμα -δεν το ξέρατε;
  • Και θυμόμαστε, επίσης, ότι ως πρόεδρος της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων, είχατε ξαναεπισκεφθεί τον κ. Τσίπρα, να του ζητήσετε… αύξηση των αποδοχών των ανώτατων δικαστικών! 
  • Θυμόμαστε, επίσης, ότι το κολασμένο πρώτο εξάμηνο του 2015, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από τις κενές θέσεις των προέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων, πλήρωσε μόνο (μ’ εσάς) αυτήν του Αρείου Πάγου! Με αποτέλεσμα, όταν ο κ. Τσίπρας προσέφυγε σε πρόωρες εκλογές (κάτι που όπως αποδείχθηκε σχεδίαζε από τον Ιούλιο του 15…), και προέκυψε ανάγκη υπηρεσιακού πρωθυπουργού, να είστε η… μόνη διαθέσιμη ανωτάτη δικαστικός! Η οποία, μάλιστα, λίγο καιρό πριν, είχε… κατσαδιάσει ΕΕ και δανειστές με επιστολή που τους έστειλε (εκτός των καθηκόντ6ων της ως προέδρου του Αρείου Πάγου και κατάφωρα εξωθεσμικά θεσμικά, αλλά εξόχως… φιλοκυβερνητικά!) για τις απαιτήσεις και τα μνημόνια τους!
  • Και επειδή…το’ να χέρι νίβει τ’ άλλο, την επομένη(μα ακριβώς την επομένη!) της συνταξιοδοτήσεώς σας, ο κ. Τσίπρας σας προσέλαβε επικεφαλής του νομικού του γραφείου, στο Μαξίμου. Θέση από την οποία, δεν λέμε, συνεχίζεται να το εξυπηρετείται. Με αμφιβόλου νομιμότητος παρεμβάσεις σας, όπως τελευταία μ’ αυτήν που καταφερθήκατε εναντίον του συμβουλίου Εφετών, που ήθελε η υπόθεση της Novartis να φύγει από την εισαγγελέα διαφθοράς, και να ανατεθεί σε Εφέτη ανακριτή…

Άσε κυρία Βασιλική, καλύτερα… βάστα τ’ άλογα!

Θάνος Οικονομόπουλος
iefimerida.gr

Δείτε σχετικά:

Γελάει όλο το twitter με τη Θάνου – «Πρώην πρ. Αρείου Πάγου, νυν συνάδελφος Καρανίκα»

Ποια η σχέση Θάνου, Βαξεβάνη, Τουλουπάκη;

Η επικίνδυνη Θάνου και οι Χρυσαυγίτες

Αυτή είναι πράγματι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών

Αυτές είναι οι πιό καραμπινάτες παρεμβάσεις του καθεστώτος στη Δικαιοσύνη

Δριμύ «κατηγορώ» της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά της ΣΥΡΙΖΑίας Θάνου

ΟΧΙ στο κόκκινο καθεστώς – 14 καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου κατά Θάνου για την μήνυση κατά Τσακυράκη

Πηγή