[ccpw id="136103"]

Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός έχει καταλάβει πόσο «βλήματα» είμαστε και μας δουλεύει κανονικά.


Αφού έβαλε τη φόρμα της «κανονικότητας» για κάνα χρόνο- μετά τα πειράματα με τον Βαρουφάκη και τη Ζωή που στοίχισαν 200 δισ.- ύστερα ντύθηκε Novartis για να πάει στα δικαστήρια την αντιπολίτευση. 

Μόνο που η Novartis αποδεικνύεται το μεγαλύτερο φιάσκο από συστάσεως ελληνικού κράτους, με προορισμό το Δελφινάριο το καλοκαίρι, και όχι το Ειδικό Δικαστήριο.

Ο Φρουζής φαίνεται να είχε κάνει ραντεβού όχι μόνο με όποιον μιλούσε ελληνικά, αλλά και με τα αγέννητα και δεν αποκλείεται στο τέλος να βγει ότι είχε δει και τον Πούτιν.

Η Novartis εξευτέλισε κάθε έννοια συναίνεσης με αποτέλεσμα να τον περιμένουν όλοι στη γωνία, τώρα που ήρθαν τα πραγματικά δύσκολα.

Ελλείψει συνομιλητών, τώρα ντύθηκε Προοδευτικό Φόρουμ, βγάζοντας από τα ντουλάπια την Λούκα (για 5η φορά) και κάτι ρετάλια του ΓΑΠ, που είχαν μείνει άνεργα εδώ και μια δεκαετία. Εβαλε και λίγο από Παπαδημούλη που είναι καλός στο Twitter.

Και με αυτούς πάει να φτιάξει την προοδευτική συμμαχία, για να αλλάξει την Ευρώπη.

Αν μέτρησα όμως καλά, η μοναδική αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη είναι αυτή της Πορτογαλίας.

Ολη η άλλη Ευρώπη είναι πλέον σεσημασμένα κεντροδεξιά.

Εκτός κι αν ελπίζει στην βοήθεια του Σουλτς ή του Ρέντσι (αλλά θα πρέπει να τους φέρει πρώτα πίσω από τα νεκροταφεία), ή στον Μοσκοβισί, που πηγαινοέρχεται στην Αθήνα, όχι γιατί θέλει να αλλάξει την Ευρώπη, αλλά μπας και πουλήσει κανένα Αirbus στον Βασιλάκη.

Χάνοντας το φύλλο συκής της κανονικότητας, μένει πλέον γυμνός από συμμαχίες. Την Λούκα και την Ξενογιαννακοπούλου δεν την ψηφίζουν ούτε τα βαφτιστήρια τους. 

Αντιθέτως, η υποδοχή του Κυριάκου χθες από την Φώφη στο συνέδριο, μάλλον υπονοεί έναν δρόμο.

Χρήστος Ράπτης
iefimerida.gr

Πηγή