[ccpw id="136103"]

Χθες στις 10 το πρωί στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αναρχικοί επιτέθηκαν στην καθηγήτρια Μαίρη Μπόση. Την περιέλουσαν με μπογιές.

Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Αναρχικοί/Αναρχικές» αναφέροντας την σαν «ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους που διώκονται ως ατομικοί τρομοκράτες» και προσθέτοντας ότι η επιλογή του στόχου έγινε για την συνεισφορά της Μαρίας Μπόση στην αντιτρομοκρατική πολιτική. 

  • Η αστυνομία δεν θα μπορούσε να επέμβει αφού σύμφωνα με τον νόμο Γαβρόγλου μπορεί να μπει στα πανεπιστήμια μόνο όταν διαπράττεται κακούργημα. 
  • Η πρυτανεία δεν υπήρχε περίπτωση να την καλέσει αφού ο πρύτανης θα έμπαινε πρώτος στην σειρά για την επόμενη επίθεση.
  • Το «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα» του Γαβρόγλου δεν επρόκειτο να επέμβει ενάντια σε αναρχικούς για να υπερασπίσει μια καθηγήτρια. 
  • Και το υπουργείο Παιδείας έκανε τα μούτρα κρέας στους τρομοκράτες ανακοινώνοντας ότι «…τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία ούτε στον πανεπιστημιακό χώρο». 

Όλα τα προηγούμενα αφιερωμένα στον Κώστα Γαβρόγλου που με τον νόμο του παράδωσε τα πανεπιστήμια στους κουκουλοφόρους.

Ταυτόχρονα στην πλατεία Κάνιγγος κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο τράπεζες και καταστήματα της. Την επιδρομή ανέφεραν «ως μια πρώτη επιθετική απάντηση στην εκκένωση των αναρχικών καταλήψεων Ματρόζου 45, Gare και Ζαΐμη 11».

Αργότερα άλλη ομάδα έγραψε συνθήματα για την απελευθέρωση της «Ηριάννας και του Περικλή».

Για την Ηριάνα και τον Περικλή έγινε επίσης πορεία αλληλεγγύης με αφετηρία τα Προπύλαια, όπως και κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Μετά την αποχώρηση τους από την κατάληψη αστυνομικοί τους οδήγησαν στο τμήμα του Λευκού Πύργου για εξακρίβωση στοιχείων. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ οι συλληφθέντες «αρνήθηκαν να δώσουν τις ταυτότητες στους αστυνομικούς και αφέθηκαν ελεύθεροι».

Αφιερωμένο στον γίγαντα υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, που έφτασε σε τέτοιο χάλι την αστυνομία που αν κάποιος αναρχικός δεν θέλει να δώσει τα στοιχεία του σηκώνεται και φεύγει.

Και όλα τα ανωτέρω σπέσιαλ αφιερωμένα στο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας
…που για δεκαετίες μετά την μεταπολίτευση βουβό παρακολούθησε ένα ψοφοδεή Τύπο, να αναφέρει τους κουκουλοφόρους τρομοκράτες σαν «νεαρούς»
…ώστε να προστίθεται το ελαφρυντικό της νεότητας,
…να προσέχει να μην τους γράψει «αναρχικούς» μπας και βγει κανένα κακό όνομα στην ιδεολογία
…και να διαβάζει για τρομονόμους και αστυνομικό κράτος, σαν οι νόμοι και το κράτος να ήταν αποτέλεσμα πραξικοπήματος και όχι εκλογικής διαδικασίας. 

Το κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που μετά τις επόμενες εκλογές θα πρέπει να στηρίξει μια πολιτική μηδενικής ανοχής. 

Γνωρίζοντας ότι σε τέτοιες πολιτικές θα υπάρξουν λάθη και αστυνομικές παραβάσεις που θα πρέπει να τιμωρούνται αλλά το ίδιο το πρόγραμμα δεν πρέπει ποτέ να τεθεί εν αμφιβόλω.

Εκτός αν την χθεσινή «καθημερινότητα» θέλουν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

του Αντώνη Πανούτσου
liberal.gr

Πηγή