[ccpw id="136103"]

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς, δήλωσε ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν είχε όπλο την Κυριακή το βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας!

“Κανένας δεν είδε το πιστόλι”, είπε! 

 
Εξήγησε δε πως δεν γνωρίζει από πού προέρχεται η φωτογραφία που φιγουράριζε στα πρωτοσέλιδα όλου του κόσμου επί ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο!

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, χαρακτήρισε την ένοπλη εισβολή του επιχειρηματία στο γήπεδο της ομάδας του, “συμβολική κίνηση”!

Ο συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ βουλευτής Κώστας Ζουράρις, χαρακτήρισε τον Ρωσοπόντιο ομογενή επιχειρηματία, “κωφάλαλο”! Επειδή, άκουσον-ακουσον, δεν μιλά Ελληνικά!

Αποτέλεσμα; Εντονότατη και απόλυτα δίκαιη διαμαρτυρία από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος…

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Γιώργος Λαζαρίδης υπερασπίστηκε σθεναρά τον κύριο Σαββίδη και τις πράξεις του, στην Βουλή. Απέναντι στον αρμόδιο για την υπόθεση υφυπουργό κύριο Βασιλειάδη!

Φυσικά δημιουργήθηκε άγρια κόντρα μεταξύ τους. Ένα πρώτο επεισόδιο του ακήρυκτου πολέμου που μοιάζει να έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, αναφορικά με τα όσα έγιναν στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ την Κυριακή το βράδυ, και όχι μόνο…

Ένα δεύτερο, ίδιου τύπου, επεισόδιο συνέβη μεταξύ του βουλευτή Β’ Αθήνας των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου και του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη “είμαι λαϊκό παιδί, έχω ζήσει στο Αιγάλεω”, Τζανακόπουλου.

Με τον πρώτο να δηλώνει σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης ότι “ναι, η κυβέρνηση είχε φιλικές σχέσεις με τον Σαββίδη” και τον δεύτερο να τον αδειάζει εν ψυχρώ, λίγες ώρες μετά. Δηλώνοντας “Η κυβέρνηση δεν έχει φιλικές σχέσεις με κανέναν επιχειρηματία…”!

Τόμπολα ο γιατρός!

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κύριος Βασίλης Λεβέντης δήλωσε ότι “… η επίθεση που δέχεται ο Σαββίδης είναι άδικη…” και ότι “…καμιά φορά οι διαιτητές με λανθασμένες αποφάσεις δημιουργούν εκρηκτική ατμόσφαιρα στον αγωνιστικό χώρο με συνέπεια κάποιοι θερμόαιμοι, όπως ο φίλος μας ο Σαββίδης, να μπαίνουν μέσα…”. Για να ολοκληρώσει την παραδειγματική εικόνα πολιτικού ηγέτη, λέγοντας “Φυσικά και έκανε λάθος με το όπλο, αλλά…”…

Όλες αυτές οι δηλώσεις και τα γεγονότα έγιναν μέσα σε λίγες ώρες και γύρω από ένα μόλις θέμα. Πολύκροτο, με πολλές προεκτάσεις και σημαντικότατο, αλλά ΜΟΝΟ ένα…

Κανείς όμως δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι όλες αυτές οι αντιδράσεις, είναι μια μοναδική περίπτωση. Ότι συνέβησαν συγκυριακά και ότι απλά αποτελούν την εξαίρεση η οποία επιβεβαιώνει τον κανόνα “της ώριμης και νηφάλιας σκέψης” των ταγών αυτού του τόπου.

Για παράδειγμα, το 2015 προεκλογικά, ο κύριος Λεβέντης υποσχόταν ότι εάν η Ένωση Κεντρώων βρισκόταν στην κυβέρνηση, μέσα σε δύο μήνες, θα έβγαζε την χώρα από το Μνημόνιο. Με τις γνωριμίες που είχε ο ίδιος στις Βρυξέλλες!

Και τα μυαλά στα κάγκελα!

Τα πονεμένα μας μυαλά…

Φυσικά, δεν είναι ο μόνος. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;

Την ατελείωτη μπουρδολογία του Γιάνη (μ’ ένα νι πάντα), η οποία μας κόστισε δεκάδες επί δεκάδων δις;

Τις παρλαπίπες του Μεγάλου Ηγέτη Αλέξη, για τον καρσιλαμά που θα χόρευαν οι αγορές με τα νταούλια που αυτός θα βαρούσε ή το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης;

Την αύξηση του βασικού μισθού στα 751 ευρώ που δεν πέρασε ούτε απ’ έξω απ’ την Βουλή;

Αλλά, παρ’ όλα αυτά, αναβίωσε πρόσφατα από την κυρία Αχτσιόγλου, με ορίζοντα “μετά το τέλος του Μνημονίου, που θα ανοίξουνε οι κάνουλες ακόμα περισσότερο”;

Την οποία αύξηση βέβαια, όταν την δείτε, γράψτε μου!

Διότι τότε θα πρέπει να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί στο Σύνταγμα, να κλάψουμε για τις άσκοπες θυσίες των Ελλήνων επί δέκα χρόνια και την εκ νέου διάλυση της οικονομίας!

Είναι τόσα πολλά και τόσο γελοία, τα όσα έχουν λεχθεί σε αυτήν την χώρα τα τελευταία χρόνια.

Κακόμοιρη και δόλια Ελλάδα, ποιοι σου ‘μέλλε να σε κυβερνήσουν…

Ενώ όμως οι λόγοι που λέγονται όλα αυτά, εξηγούνται απ’ όσα λέγαμε χτες, υπάρχει μια ερώτηση που παραμένει αναπάντητη.

Για ποιο λόγο, οι (με κάποια λογική) πολίτες κάθονται απλά και ακούν;

Αντί να υποδείξουν σ΄ όλους αυτούς τους τύπους (και τις τύπισσες), ότι τα περιθώρια για να μην χρειαστεί να ψάξουν ελικόπτερα διαφυγής πλέον, είναι πολύ-πολύ μικρά;

Πέτρος Λάζος
capital.gr

Πηγή