[ccpw id="136103"]

Είδα πρόσφατα συζήτηση σε τηλεοπτικό σταθμό με έναν κυβερνητικό αξιωματούχο που είχε την παρουσιάστρια για πρωινό.

Παρατηρούσα πως με πόση μαεστρία χρησιμοποίησε την υπόθεση Σαββίδη (αλλά και άλλων μεγαλοπαραγόντων παλαιότερα που «οι προηγούμενοι δεν ήταν καλύτεροι») για να περάσει την αντιεπιχειρηματική προπαγάνδα του.

Ότι δηλαδή αν δεν ελέγχει το κράτος και μόνο το κράτος, και δε διορίζονται χίλιοι μετακλητοί τη μέρα, δείτε τι συμβαίνει, αναλαμβάνουν οι πρώην «εθνικοί επιχειρηματίες» ή οι νυν «ολιγάρχες», κλπ. 

Η Ελλάδα διαλύεται και αυτοί αμετανόητοι. Να πουν το παραμυθάκι τους. Για ένα, δυο, τρεις μήνες εξουσίας παραπάνω!

Ναι. Κοιτώντας πίσω, ήταν άνισος ο αγώνας που έπρεπε να δώσει το παλιό πολιτικό σύστημα αλλά και η αστική τάξη στην Ελλάδα για να ξεπεράσει την κρίση.

Από τη μια έπρεπε να αντιπαλαίσει τον παλιό της εαυτό για να επιβιώσει, από την άλλη είχε τους αδίστακτους πειρατές του 3% που -επιμένω- κάποιοι στρατολόγησαν για τους όποιους δικούς τους λόγους και έκαναν επανασχεδιασμό και repackaging του πολιτικού προϊόντος της «αριστεράς» το οποίο και επανατοποθέτησαν με νέα συσκευασία στα ράφια του σουπερμάρκετ των «αγανακτισμένων».

Και ναι, είναι πλέον σαφές ότι οι κυβερνώντες θέλουν να δημιουργήσουν καθεστώς χρησιμοποιώντας της θεσμικές ατέλειες της ατελούς δημοκρατίας μας, μεταλλάσσοντας τα πάντα έτσι ώστε να εξυπηρετούν την μεταμοντέρνα νεοταξική και νεο-κομμουνιστική ολοκληρωτική τους θεώρηση.

Οπότε στην προσπάθεια τους να προσεταιρισθούν και να «κλειδώσουν» κοινωνικές ομάδες, ιδίως εκείνες με ισχυρούς συνεκτικούς δεσμούς μεταξύ των μελών τους, είτε πρόκειται για την Εκκλησία και την θρησκεία, είτε πρόκειται για την πεφωτισμένη «αριστερά» με το ηθικό το πλεονέκτημα της οποίας επί γης Απόστολοι είναι το κυβερνητικό τσίρκο , είτε είναι ιστορικοί αθλητικοί σύλλογοι, ο καλός μύλος όλα τα αλέθει.

Λίγη οικονομική τρομοκρατία, λίγη επιλεκτική εισπρακτική «νομιμότητα» όπου τα πρόστιμα του ΚΟΚ επαναπροσδιορίζονται και δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα -ο Καρανίκας θέλει να πληρωθεί το bonus του Πάσχα-, «νομιμότητα» δεν θέλατε; Ε εμείς «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα» άσχετα αν είναι κουτσή, μονόπλευρη, επιλεκτική εισπρακτική υπέρ ευνοημένων κρατικοδίαιτων ομάδων, με διαστημική εισπρακτική τεχνολογία αλλά αραμπάς αν θέλεις να ανοίξεις δική σου επιχείρηση.

Όπου βρίσκουν τα χρέη του προπάππου σου άμα είναι να κατασχέσουν αλλά άμα είναι να ανοίξεις επιχείρηση εκεί δεν ξέρουν, δεν άκουσαν, δεν είδανε, πρέπει να πας τη φορολογική ενημερότητα με το χέρι από το ένα γραφείο στο άλλο, τεχνολογία οικονομικής δικτατορίας του 21ου αιώνα στις εισπράξεις, τεχνολογία του 1950 στην παροχή υπηρεσιών όταν ο πολίτης είναι να προκόψει και να μην έχει ανάγκη το κράτος.

Και στο ενδιάμεσο βέβαια, σφήνες διάφοροι «εθνικοί επιχειρηματίες» που που και που ούτε Ελληνικά δε μιλάνε, τους οποίους το σύστημα τους ανακαλύπτει ξαφνικά, τους αδειάζει (ήδη ο Σαββίδης φέρεται να διαμαρτύρεται διότι διαπιστώνει ότι έχουν περιοριστεί οι προσβάσεις του στα ανώτερα κλιμάκια -upper echelons που λένε στο χωριό μου- του σουρεαλιστικού τσίρκου που μας κυβερνά) όταν θέλει, άλλους τους περιορίζει, άλλους τους φυλακίζει κατά το δοκούν, ανάλογα με τις ανάγκες της παράστασης.

Και όλα αυτά ενώ η περίφημη «μεσαία τάξη», όσοι τέλος πάντων «θέλουν να είναι εντάξει» και όλο είναι στην απέξω, πληρώνουν, πληρώνουν, πληρώνουν και τους κοπανάνε ότι έχουν διαπράξει εγκλήματα που έχουν και δεν έχουν διαπράξει, μέχρι και το προπατορικό αμάρτημα θα τους φορτώσουν σε λίγο.

Διότι «τα γίδια» φταίνε ότι και να έκαναν. Γιατί δανείστηκαν, ψήφισαν τον λάθος σωτήρα, σπούδασαν και δεν έχουν «λαϊκή σοφία» κατά τους μεν ή δεν πέρασαν διαφωτιΖμό κατά τους δε, έκαναν «πανωσηκώματα» ή πήραν διακοποδάνειο πριν συμβουλευτούν το Bloomberg, εκεί, πίσω στο 2008…

Δεν ήταν οικονομολόγοι, νομικοί, ή απλά «ατσίδες» για να προβλέψουν όταν έπαιρναν το δάνειο για το ρημαδοσπίτι, ότι αυτοί δεν είναι μέσα στο κόλπο και ότι θα έρθει η στιγμή που θα χάσουν δουλειές όσο και αν θέλουν να δουλέψουν, θα χαλάσει το μοντέλο και θα βρεθούν έκθετοι γιατί τόοοοτε θα θυμηθούν όλοι ότι «μαζί τα φάγαμε», «η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα» και φταίνε ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ διότι δεν άρχισαν μια startup, μια Apple σε ένα γκαράζ (άσχετα αν δε θα έπαιρναν ΠΟΤΕ στην Ελλάδα αλλαγή χρήσης ΑΝ έχουν τέτοιο γκαράζ).

H γιατί δεν ξεσπιτώθηκαν οικογενειακά μεσήλικες, όπως κάτι φατσούλες 30 χρόνια νεώτεροί τους στα flat screens των τηλε-πρωινάδικων της Κρίσης «να κάνουν νέα αρχή» στην επαρχία και να γίνουν αντί για υπάλληλοι γραφείου μελισσοκόμοι και γεωργοί διότι «ξέρετε τι γίνεται στην Κίνα, κρα κάνουν για Ελληνικά προϊόντα».

Ενώ οτιδήποτε άλλο τιμωρείται, η επιχειρηματικότητα της πόλης είναι καπιταλιστική, τα Taxibeat και τα Uber δεν τα γουστάρουν οι βαψομαλλιάδες εργατοπατέρες των τεσσάρων τροχών και το κράτος που προστατεύει τα ψηφαλάκια του, αλλά και όταν βρεθεί δουλειά θα είναι τέσσερα κατοστάρικα το μήνα γιατί αλλιώς «δεν είμαστε ανταγωνιστικοί» με 70% εισφορές και φορολογία.

Και αντί οι μικροεπιχειρηματίες, οι αυταπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι, και οι απολυμένοι να κατέβουν όλοι μαζί να σπαράξουν για αυτό το μεταπολιτευτικό τέρας με τους μισθούς Βουλγαρίας και τις τιμές Ελβετίας, για αυτό το δαιμονικό κατασκεύασμα κράτος -φαγάνα που κατασπαράσσει σα μαύρη τρύπα τα πάντα πλέον και δε δίνει τίποτα, αντί να φωνάξουν «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, μας αφανίζετε, μας τελειώσατε!!!», να το φωνάξουν όχι μόνο στο κυβερνών τσίρκο που αθέτησε τις υποσχέσεις του αλλά και στους Ευρωπαίους που στηρίζουν το εγκληματικό σύμφυρμα, ενώ έψησαν το ψάρι στα χείλη απείρως ικανότερων πρότερων κυβερνήσεων, αντί να κατεβούνε να ραγίσουν τα μάρμαρα του Συντάγματος, αυτοί περί άλλων τυρβάζουν ή κλαψουρίζουν.

Και όλα αυτά ενώ απέχουμε μήνες από τις εκλογές, με τη ΝΔ να μην έχει κατοχυρώσει παρά μια σταθερή μεν, αλλά όχι αρκετά μεγάλη πλειοψηφική διαφορά, αλλά παρόλα αυτά, επιφανείς γραφίδες του «τόξου της λογικής» να έχουν ήδη αρχίσει να συνωστίζονται γύρω από τον επερχόμενο (αλλά όχι «επελαύνοντα», ο Μητσοτάκης μάλλον έχει γνώση του τι θα παραλάβει, με ποιους όρους και υπό ποιες συνθήκες) πολιτικό οργανισμό και να μοιράζουν μεταξύ τους υπουργικά οφίτσια, ενώ δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει αύριο Ελλάδα με τη μορφή που την ξέρουμε τώρα.

Και ενώ η πλειοψηφία των κατεστραμμένων που αυξάνονται και θα αυξηθούν αλματωδώς ιδίως επί που-δου-φου-α, το μόνο που ΔΕΝ σκέπτεται είναι το αν θα κυβερνήσει αύριο η ΝΔ εφόσον λένε -το άκουσα με τα αυτιά μου- και σωστά! «Εγώ ότι είναι να πάθω το έπαθα! Ίδιοι είναι όλοι τους. ΙΔΙΟΙ»

Κρίμα. ΚΡΙΜΑ…

ΚΚ2
Το Παρατηρητήριο

Πηγή