[ccpw id="136103"]

Αναδημοσίευση από: hassapis-peter.blogspot.gr
ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ

 

Όπως είναι σε όλους μας γνωστό, στη μεταπολιτευτική περίοδο, στην ονομαζόμενη Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία, η άρχουσα κατεστημένη ελίτ εισήγαγε στην Ελλάδα τον δυτικού τύπου κομματικό διπολισμό στο πολιτικό μας σύστημα της αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Αυτόν τον διπολισμό στην αρχή και για λίγο καιρό, τον εξέφρασε η Ένωση Κέντρου από το ένα μέρος και η Νέα Δημοκρατία από το άλλο. Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Παπανδρέου, με τη στήριξη της άρχουσας ελίτ, μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και με την “έξυπνη” δημιουργία της προπαγανδιστικής διαχωριστικής γραμμής με τη Δεξιά, εξοβέλισε εντελώς την Ένωση Κέντρου, δημιουργώντας το νέο διπολισμό. Κατέλαβε ο ίδιος με το ιδιόκτητο ΠΑΣΟΚ του τον ένα πόλο του συστήματος και έκτοτε έπαιξε τέλεια με τον άλλο πόλο τη ΝΔ, το θεατρικό διπολικό παιχνίδι, κάτι που έδωσε την αίσθηση σε όλους μας, ότι ζούμε σε μια υγιή πραγματική δημοκρατία. Ακόμα και σήμερα η πλειοψηφία του κόσμου δεν μπορεί αυτό να το βγάλει από το μυαλό της.

Όμως, αυτή η Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία εν τοις πράγμασι χρεοκόπησε με πάταγο. Και δεν χρεοκόπησε μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά πολύ χειρότερα σε όλους τους τομείς, βάζοντας πλέον την ίδια την πατρίδα σε άμεσο κίνδυνο.

Παρά την απόλυτη χρεοκοπία αυτής της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας, η κατεστημένη ελίτ που τη χρησιμοποίησε για πλουτισμό της σε βάρος του λαού, έσπευσε αμέσως να δημιουργήσει έναν νέο διπολισμό μεταξύ δύο ευρύτερων αλλά εντελώς παρωχημένων και χρεοκοπημένων χώρων, αυτών της Κεντροαριστεράς από τη μια πλευρά και της Κεντροδεξιάς από την άλλη, ώστε να συνεχιστεί το θεατρικό πολιτικό παιχνίδι αποπροσανατολισμού του λαού από την ίδια τη χρεοκοπία.

Δημιούργησε λοιπόν την προπαγανδιστική γραμμή “μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί” για να εγκλωβίσει τις μάζες στα δύο “μαντριά” (το “έργο” του εθνικού νομίσματος και της επίσημης χρεοκοπίας δεν το έπαιξε καθόλου) και βλέποντας την κατάρρευση του υπαίτιου για την είσοδο της χώρας στα μνημόνια ΠΑΣΟΚ, αμέσως έστησε το δεύτερο πόλο με τον “αντιμνημονιακό” ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συνεχιστεί το ίδιο παιχνίδι ύπνωσης του λαού.

Επειδή όμως, η κατεστημένη ελίτ αντιλήφθηκε γρήγορα από την αρχή, ότι το παιχνίδι αυτό δεν θα αρκούσε ούτε θα διαρκούσε (εξάλλου το αντιμνημονιακό μέτωπο θα αποκαλυπτόταν σύντομα ότι ήταν σικέ, όπως και έγινε) και προκειμένου να περιμαντρώσει τον κόσμο και να τον φοβίσει ακόμα πιο πολύ, δημιούργησε η ίδια δύο έξαλα άκρα, ώστε να τρομοκρατεί τον κόσμο, να του προσάπτει ακυρωτικές ταμπέλες, να δημιουργούνται επεισόδια διάλυσης συγκεντρώσεων, κτυπήματος παράνομων μεταναστών, συμπλοκών κ.λ.π.

Έτσι ανέστησε από το τίποτα τη Χρυσή Αυγή από το ένα μέρος, ως ένα εθνικιστικό εγκληματικό σύνολο, την οποία πριμοδότησε πολιτικά και ταυτόχρονα ενίσχυσε τους ακροαριστερούς αντιεξουσιαστές από το άλλο ως εθνομηδενιστικό μπαχαλάκικο σύνολο, στο οποίο παρέχει πλήρη κάλυψη της ασυδοσίας του. Δεν πριμοδότησε όμως πολιτικά και την ακροαριστερά, όπως έκανε με τη ΧΑ, αφενός για να μην χάσει τον “επαναστατισμό” της, αφετέρου για να μην ενοχλήσει το άλλο επίσημο στήριγμα του συστήματος το ΚΚΕ. Τους ανέδειξε λοιπόν και τους δύο αυτούς ακραίους χώρους για να τους χρησιμοποιεί ως “μπαμπούλες” και να κρατάει τον κόσμο ακυρωμένο και τους ψηφοφόρους εντός του νέου καταστροφικού για το λαό κομματικού διπολισμού.

Όποιος σήμερα μιλάει για πατρίδα, για κίνδυνο από τους παράνομους μετανάστες, για το όνομα της Μακεδονίας κ.λ.π., εντάσσεται αμέσως από τα μίσθαρνα ενεργούμενα της ελίτ στον εθνικισμό, στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία του ακροδεξιού χώρου, κάνοντας τον κόσμο να ντρέπεται και να φοβάται να μιλάει γι’ αυτά τα θέματα, να κρύβει τη σημαία του και όποιος αντίθετα μιλάει για διεθνισμό, για έξοδο από το ευρώ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ κ.λ.π. να εντάσσεται αμέσως, στον εθνομηδενισμό, του μηδενιστικού και αντεθνικού ακροαριστερού χώρο.

Δηλαδή τι βλέπουμε να ισχύει σήμερα. Ένας θεατρικός ψευδοδιπολισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, με την καινοτομία της ύπαρξης δύο ακραίων στυλοβατών του συστήματος από αριστερά και από Δεξιά, προκειμένου να τρομοκρατείται ο λαός και να μένει καθηλωμένος στον καναπέ του, για περισσότερη οικονομική του αφαίμαξη από την άρχουσα κατεστημένη και παρασιτική ελίτ της χώρας.

Τι χρειαζόμαστε;

Χρειαζόμαστε να περάσουμε αμέσως στην Δ΄ Ελληνική Δημοκρατία, με την υιοθέτηση ενός νέου πολιτεύματος που θα περιορίζει την τεράστια αυτονομία του πολιτικού συστήματος από την κοινωνία και θα εξαρτά πολύ περισσότερο την πολιτική εξουσία από το λαό. Μέσω αυτού του νέου πολιτεύματος, αφενός θα μπει ένα φρένο στις εθνικές μειοδοσίες του συστήματος . ξεπούλημα του πλούτου του ελληνικού λαού, αφετέρου θα γίνει ένα εσωτερικό ανακάτεμα της κοινωνικής τράπουλας, κάτι που θα οδηγήσει στην άνοδο νέων κοινωνικών παραγωγικών δυνάμεων προς εξοβελισμό της παρασιτικής κατεστημένης ελίτ. Διαφορετικά, η συνέχιση προς τα κάτω της Ελλάδας και όλων μας είναι η μόνη βέβαιη οδός.

Πέτρος Χασάπης

Πηγή