Μια ιστορία που ξεκίνησε πριν δύο εβδομάδες με ένα ρολό ταμειακής μηχανής που πετάχτηκε και πέτυχε τον προπονητή του Ολυμπιακού στο πρόσωπο τελείωσε χθες με τον Ιβάν Σαββίδη να μπαίνει με πιστόλι στο γήπεδο και να διακόπτει το ματς με την ΑΕΚ.

Αποδεικνύοντας ότι η αλά καρτ απονομή της δικαιοσύνης το μόνο που κάνει είναι να αποθρασύνει αυτόν που ωφελήθηκε.

Η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ να δώσει τους τρεις βαθμούς από το ματς που δεν έγινε στον Ολυμπιακό αλλά να επιστρέψει τους άλλους τρεις που είχαν αφαιρεθεί από τον ΠΑΟΚ δεν μπορούσε κάπως να δικαιολογηθεί.

Αν δεν την είχε πάρει η επιτροπή εφέσεων που αποτελείται από τρεις τακτικούς δικαστές στην μία το βράδυ του Σαββάτου, αν δεν είχε διαγραφεί η ποινή της Τούμπας των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και αν έτσι ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να παίξει εναντίον της ΑΕΚ με τους οπαδούς του στο γήπεδο.

Μια απόφαση που ήταν τόσο σίγουρος ότι θα ληφθεί που είχε τυπωμένα τα εισιτήρια.

Ετσι «το ωραιότερο πρωτάθλημα όλων των εποχών» θα μπορούσε να κριθεί στα 90 λεπτά ενός αγώνα μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Μόνο που τα ματς του ΠΑΟΚ είτε δεν παίζονται καθόλου, είτε διαρκούν ώρες.

Με το ματς ισόπαλο δύο λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας έγινε μια φάση, από αυτές που ο διάβολος σκαρφίζεται όταν δεν ασχολείται με τα παιδιά του.

Ο Βαρέλα πιάνει κεφαλιά, ο Μπάρκας δεν μπορεί να αποκρούσει και ο Μαουρίτσιο που είναι σε θέση οφσάιντ πηδάει. Πηδάει για να αποφύγει την μπάλα, πηδάει για να την στείλει στα δίχτυα με τακουνάκι, επηρεάζει τον Μπάρκα, δεν επηρεάζει τον Μπάρκα είναι στην κρίση του διαιτητή. Ή μάλλον του επόπτη Ποντίκη. Ο οποίος παρά το όνομα του δεν κρύβεται αλλά αποφασίζει. Και αποφασίζει ότι είναι οφσάιντ με αποτέλεσμα ο διαιτητής Κομίνης να ακυρώσει το γκολ.

Εκεί όμως τρεις τακτικοί δικαστές πρέπει να συνεδριάζουν το βράδυ του Σαββάτου για να πάρουν την απόφαση που αρέσει στον Ιβάν, ένας Ποντίκης δεν μπορεί να του την σπάει.

Έτσι ο Ιβάν Σαββίδης με το κουμπούρι κοντά στην κωλότσεπη έκανε ντου στο γήπεδο, είπε στην ομάδα να σηκωθεί και να φύγει και διέκοψε ένα ακόμα ματς, πιστεύοντας ότι ο Τσίπρας έχει την υποχρέωση να βρει έναν τρόπο για να ξαναπαιχτεί. Μέχρι να το κερδίσει.

Γιατί κάτι τέτοιο έλεγε ο Τσίπρας στην περασμένη Εκθεση Θεσσαλονίκης «Είναι η πρώτη φορά που το μετρό Θεσσαλονίκης δεν είναι ανέκδοτο. Το μόνο που μένει είναι να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ».

Και κάπως έτσι τον βλέπει ο Ιβάν, σαν τον έλληνα Πούτιν που ξέρει τι πρέπει να κάνει ώστε η ομάδα του αγαπημένου του ολιγάρχη να πάρει το πρωτάθλημα.

Ενα επαναστατικό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμεύεται από αστικούς κανονισμούς του ποδοσφαίρου. Εκτός αν εμπλέκεται η ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη, που μέχρι στιγμής έδειξε υπομονή αλλά την βλέπω σύντομα να τελειώνει.

Χθες το βράδυ η διαδικτυακή έκδοση της ισπανικής εφημερίδας Marca είχε φωτογραφία του Ιβάν να κάνει ντου στο γήπεδο με το πιστόλι στην ζώνη και τον τίτλο «Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έχει εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί για ένα ακυρωθέν γκολ… Με ένα πιστόλι ;».

Το ερωτηματικό ήταν εύλογο.

Στο ωραιότερο πρωτάθλημα όλων των εποχών, ο αγαπημένος πρόεδρος της καλύτερης κυβέρνησης όλων των εποχών έπρεπε να κρατάει οπλοπολυβόλο.

Του Αντώνη Πανούτσου
liberal.gr

Πηγή

Share.