[ccpw id="136103"]

Ο πρωθυπουργός δήλωσε χτες με βαρύγδουπο ύφος ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος και ότι η ιστορία με το ποδόσφαιρο θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους.

Και ο κ Σαββίδης; 

Και θα ξηλωθεί η φιλοκυβερνητική παράγκα 7- 5- 1 στην ΕΠΟ, που λύνει και δένει, και την οποία ίδρωσε να φτιάξει η κυβέρνηση; Προκειμένου να αντλήσει πολιτικά οφέλη;

Με μαϊμού πρωτάθλημα;

Ο υπουργός α(θ)λητισμού ήταν χτες σαφής: «Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο. Δεν θα επιτρέψουμε να μπει σε κίνδυνο η προσπάθεια και να γυρίσουμε πίσω».

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έδωσε μεγάλη μάχη για να καταργήσει τον νόμο που πρόβλεπε 400 εκλέκτορες στην ΕΠΟ, που είχαν οριστεί για να μη μπορούν οι ολιγάρχες να κυβερνάνε την ομοσπονδία! Και τους κατέβασε ο κ. Κοντονής σε διψήφιο νούμερο, έτσι που να μπορούν να χαλιναγωγούνται και να εξαγοράζονται ενδεχομένως από δυο – τρείς παράγκες. Δύο ολιγαρχών και μια ΤΗΣ Παράγκας. Πράγμα που γίνεται!

Αλλά, και υπό αυτές τις συνθήκες, ο υπουργός α(θ)λητισμού διέκοψε χτες το πρωτάθλημα για να συνεδριάσει η ΕΠΟ, που είναι κοινό μυστικό ότι επηρεάζεται από Σαββίδη και Μελισσανίδη και έχει τις πλάτες της κυβέρνησης, και η λίγκα που λειτουργεί αντίστοιχα σαν το μακρύ χέρι ολιγαρχών και κυβερνητικών συμφερόντων. Σε ένα πολιτικο- οικονομικό παιχνίδι, που έχει να δει η χώρα από τη διαπλοκή Μαρινάκη με όλους, Κόκκαλη- σημιτικής κυβέρνησης και Κοσκωτά- Ανδρέα!

Δηλαδή, ο υπουργός κάλεσε αυτούς που ευθύνονται για την κατάντια του ποδοσφαίρου να αποφασίσουν για τα επόμενά του βήματα! Και να κάνουν προτάσεις! Και ζήτησε «ένα νέο πλαίσιο κανόνων, συμφωνημένο από όλους». Δηλαδή, το σημερινό πλαίσιο, που είναι μόλις ενός έτους δεν είναι σαφές και δεν είναι συμφωνημένο από όλους; Αυτό που επαίρετο ο υπουργός πέρυσι ότι έφερνε τέλος στην ανομία;

Το ωραιότερο το φύλαξε για το μεσημέρι ο υπουργός, που επισήμανε ότι «το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες να ισχύουν για όλους έναντι όλων»! Σε μια ΕΠΟ που δικάζει με διαφορετικά κριτήρια κάθε φορά, ανάλογα με το ποιος ιδιοκτήτης είναι πιο ισχυρός! Με τον ευνοούμενο Σαββίδη τον τελευταίο χρόνο – εντελώς συμπτωματικά – να έχει και την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης!

Το άκρο άωτο της υποκρισίας είναι που ο υπουργός και ο πρωθυπουργός ζητάνε πιο αυστηρούς κανονισμούς. Ενώ οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες είναι ανίκανοι να εφαρμόσουν ακόμα και αυτούς τους σημερινούς που είναι απλοί, απλούστατοι! Όχι ανίκανοι. Απρόθυμοι, όταν βλάπτουν την εκάστοτε παράγκα.

Για να μη μας κοροϊδεύει ο πρωθυπουργός και ο κάθε υπουργός η λύση είναι μία και δεν υπάρχει άλλη. Στήνεις μια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που να μη χαρίζεται στον κάθε λεφτά που διαφεντεύει ομάδες, μεταγραφές, στοιχηματικά παιχνίδια, αθλητική δικαιοσύνη και διαιτησία και προχωράς.

Και στέλνεις στην ψειρού καθέναν που κάνει το γήπεδο κούγκι, επειδή είναι μαστούρης ή επειδή είναι βλαμμένος με την ομάδα του ή με τη δουλειά του ή με τη γυναίκα του, ή με την επιχείρησή του. Στην ψειρού, α λα Αγγλία.

Και στέλνεις το ΣΔΟΕ στον καθένα παράγοντα που ασχολείται με τις Ομοσπονδίες για να κάνει φύλλο και φτερό το πόθεν έσχες του και την περιουσία του μέχρι δεύτερου βαθμού συγγένειας. On shore και off shore. Το ΣΔΟΕ το καλό. Όχι εκείνο με το χέρι το απλωμένο.

Ε, αυτά τα αυτονόητα για κάθε ευνομούμενη χώρα, εδώ τα διαβάζουμε και γελάμε! Τι λέει μωρέ ο …. ; Πού ζει; Και με το δίκιο μας. Γιατί, ποιος θα τα εφαρμόσει αυτά; Οι κυβερνήσεις που είναι έμμισθες των κεφαλαιούχων; Οι κυβερνητικοί παράγοντες που είναι μπόσικοι στις πιέσεις του κάθε λεφτά; Οι πρωθυπουργοί και υπουργοί που φλερτάρουν με τις ψήφους των οπαδών;

Η χτεσινή διακοπή του πρωταθλήματος και οι βροντώδεις δηλώσεις για εξυγίανση του ποδοσφαίρου δεν είναι παρά ένα κρεσέντο υποκρισίας μιας κυβέρνησης που δεν έχει ούτε τα κότσια ούτε και την ικανότητα να εξυγιάνει τίποτε. Αν ήθελε να εξυγιάνει δεν είχε παρά να ξηλώσει τις παράγκες από την ΕΠΟ και τη Λίγκα και να εφαρμόσει τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου σε όλες τις ομάδες εξ ίσου. Τόσο απλά.

Αλλά, εδώ δεν τολμάει να το κάνει με μια ΕΠΟ που αρνείται να εφαρμόσει το νόμο για να μη βλαφτεί ο εκλεκτός της κυβέρνησης Σαββίδης. Και προτιμάει αντ’ αυτού να διακόψει το πρωτάθλημα!

Και αναρωτιέται ο ψαγμένος φίλαθλος:

Εκτός των άλλων, ποιος θα πληρώσει τα εκατομμύρια από τα συμβόλαια αναμεταδόσεων και διαφημίσεων των εταιριών, που διαλύονται με τη διακοπή αυτή και που θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη; 

Τα κορόιδα οι φορολογούμενοι φίλαθλοι και μη φυσικά! Γιατί αν ο νόμος πρόβλεπε να τα πληρώσει ο υπουργός, η ΕΠΟ ή ο Σαββίδης δεν θα άνοιγε ρουθούνι!

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Και της εξουσίας και του κεφαλαίου και της παραεξουσίας. Και σ’ αυτό το τρίγωνο συναντιώνται αυτοί που «θα εξυγιάνουν το ποδόσφαιρο από αύριο». Όπως περιμένει και η ΟΥΕΦΑ!

Εδώ γελάνε. Και κλαίνε όσοι πονάνε τον τόπο και τον αθλητισμό.

Γ. Παπαδόπουλος – Τετράδης
liberal.gr

Πηγή