Αναδημοσίευση από: antinews.gr

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του ο Τσίπρας δεν είχε ζήσει αυτό που ζει σήμερα. Από τον Ζάεφ και τον Ταγίπ το περίμενε, από τον Ιβάν τον όχι και τόσο τρομερό το βρήκε.
Η υπόθεση του κουμπουροφόρου επιχειρηματία που περιφέρεται στο γήπεδο και απειλεί, είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Και ιδιαίτερα περίπλοκη για την κυβέρνηση που βρέθηκε από το πουθενά να απολογείται για τον «δικό της» Ιβάν.
Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε απλά με τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα. Έχουμε να κάνουμε με πολύ βαριά συμφέροντα που απειλούν να τινάξουν στον αέρα το πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Ο Σαββίδης δεν θα το αφήσει έτσι και δεν θα παραδώσει εύκολα τα όπλα. Κι αν στην κυβέρνηση κάνουν ότι δεν τον ξέρουν, αν αρχίζουν να αποστασιοποιούνται από τα έργα και τις ημέρες του, δύσκολα μπορούν να το πετύχουν.
Όχι μόνο γιατί είναι σφιχτά αγκαλιασμένοι Τσίπρας και Ιβάν. Αλλά γιατί ο Ρωσωπόντιος επιχειρηματίας ξέρει καλά πώς παίζεται το παιχνίδι της επιβίωσης.
Δεν επιβίωσε τυχαία στη Ρωσία του Πούτιν για να έρθουν να τον φάνε τα γατάκια οι Συριζαίοι.
Οι φήμες λένε ότι ο Σαββίδης είχε διαμηνύσει στην κυβέρνηση από την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα τα κάνει Γης μαδιάμ αν ο ΠΑΟΚ αδικηθεί. Με τον τρόπο αυτό ήρθε και η μεταμεσονύχτια απόφαση – σκάνδαλο να του χαριστούν οι βαθμοί της τιμωρίας και να παίξει με κόσμο με την ΑΕΚ.
Λες και γνώριζαν στη Θεσσαλονίκη ότι θα γίνει κανονικά το ματς με κόσμο και είχαν ήδη τυπώσει τα εισιτήρια από την Τετάρτη ενώ εκείνη την ημέρα δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια απόφαση που απαγόρευε τη μετακίνηση των οπαδών της ΑΕΚ. Γιατί έβγαλε ο Βασιλειάδης τέτοια απόφαση αφού εκείνη την ώρα ίσχυε τιμωρία για τον ΠΑΟΚ και άδειες κερκίδες;
Φαίνεται οι εκβιασμοί του Σαββίδη έπιασαν τόπο. Η αλήθεια είναι ότι με κάποιο τρόπο «κρατάει» τον Τσίπρα, τον Παππά, τον Καμμένο και δεν ξέρουμε ποιους άλλους.
Και τα «όπλα» που έχει είναι σίγουρο ότι θα τα χρησιμοποιήσει και τώρα που βγήκαν τα κουμπούρια. Δεν ξέρουμε αν απλώς τους απειλεί ότι θα φύγει από την Ελλάδα, θα αποεπενδύσει δηλαδή, και τρέμουν στην κυβέρνηση.
Μπορεί να έχει κρυφούς άσους για το Μαξίμου, και είναι σίγουρο ότι θα δούμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα το επόμενο διάστημα.

Πηγή

Share.