[ccpw id="136103"]

Ο Ιβάν Σαββίδης θαυμάζει τον Αλέξη Τσίπρα. Του θυμίζει βλέπετε τον Putin. Και κάνει ό,τι μπορεί να τον εξυπηρετήσει.

Είναι άλλωστε ο αγαπημένος του «λαγός» που – όπως δήλωσε ο ίδιος – συμμετείχε στο διαγωνισμό παρωδία για τις άδειες για τον λόγο αυτό.

Τότε που ο Αλέξης Τσίπρας πουλούσε το παραμύθι ότι θα «τα πάρει χοντρά» από τους «διαπλεκόμενους» από τις άδειες και θα τα μοιράσει στο «λαό», ως άλλος Ρομπέν τον Δασών, με βοηθό τον μικρό Γιάννη (Ιβάν στα Ρωσικά –Little John στην αγγλοσαξονική).

Είναι επίσης ο αγαπημένος του διαπλεκόμενος. Γιατί δεν έβαλε βέβαια με επιχειρηματική λογική λεφτά στο Mega, ούτε αγόρασε το Έθνος και την Ημερησία γιατί περίμενε ότι θα γίνει πλούσιος χρηματοδοτώντας εφημερίδες στην Ελλάδα του 2017.

Κι ο Αλέξης Τσίπρας όμως είναι απέναντι στον Ιβάν αληθινός κιμπάρης. 

Με το καλημέρα σας, το 2015, του ρύθμισε τα χρέη του ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια στην ιστορία της ΣΕΚΑΠ, τόσο την παλιά υπόθεση με το «φλεγόμενο και μη καιόμενο πρόστιμο» που χρώσταγε λόγω λαθρεμπορίου από το παρελθόν η ΣΕΚΑΠ, όσο και με κάτι εκατομμύρια πακέτα τσιγάρα με σημάνσεις (και) ΣΕΚΑΠ που πιάστηκαν σε περίεργο πλοίο χώρας από την τέως Σοβιετική αυτοκρατορία, το κράτος Τσίπρα με όλες του τις παραφυάδες συμπεριφέρθηκε με τρόπο που κάθε άλλο παρά δυσαρέστησε τον εισαγόμενο από τη χώρα του Putin νέο μεγαλοπαράγοντα.

Αντίθετα ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε για χάρη του Ιβάν το κόστος να δυσαρεστήσει τους Αμερικανούς, που εξέφρασαν δια του πρέσβη τους ανοικτά την αποδοκιμασία τους για την συμμετοχή του στην εξαγορά του ΟΛΘ.

Τα καλύτερα όμως τα φύλαγε ο Αλέξης Τσίπρας στον θαυμαστή του για το τέλος. Είχαν ποδοσφαιρικό χαρακτήρα.

Όλος ο «οπαδικός» κόσμος (η αληθής έννοια του «φίλαθλος» στην Ελλάδα), το έχει τούμπανο κι ο Αλέξης κρυφό καμάρι, ότι το πρωτάθλημα φέτος θα καταλήξει εις πάσαν περίπτωση στον ΠΑΟΚ.

Για όποιον είχε αμφιβολία ήρθε χαράματα Κυριακής κι η απόφαση με δύο μέτρα και τρία σταθμά, που χάιδευε με πούπουλα τον ΠΑΟΚ για το αντικείμενο με το οποίο χτυπήθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού στο παιχνίδι που δεν έγινε ποτέ στη Θεσσαλονίκη.

Τον καιρό αυτό όμως ο Αλέξης Τσίπρας κάτι έχει πάθει και χρυσάφι πιάνει σκόνη γίνεται. 

Ενώ τα έδωσε όλα στον Ιβάν, αυτός κανόνισε να τον κάνει ρεζίλι στα πέρατα της οικουμένης, εισερχόμενος με τους μπράβους του και το κουμπούρι στην ζώνη, σε έξαλλη κατάσταση στο γήπεδο και τινάζοντας στον αέρα όλο τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Τι να κάνει κι ο μαύρος ο Αλέξης φόρεσε κι αυτός αναγκαστικά την προβιά του «υπεύθυνου ηγέτη», που θα «εξυγιάνει» το ποδόσφαιρο «αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος».

«Υπεύθυνος ηγέτης» για γέλια και για κλάματα, που νομίζει ότι στη χώρα αυτή κατοικούν μόνο λοβοτομημένοι…

Όσο όμως κι αν προσπαθεί ο Αλέξης Τσίπρας να παραστήσει κάτι που δεν είναι και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει, το συμπέρασμα της υπόθεσης είναι ένα.

Ενώ εξελέγη υποτίθεται για να «πολεμήσει» (λέμε τώρα), τη διαπλοκή του «λευκού κολάρου» των άλλων, αποδείχθηκε ότι το μόνο που τον ένοιαζε ήταν τελικά να την υποκαταστήσει με τη δική του διαπλοκή του «μπλε κολάρου». Δηλαδή με διαπλοκή που κυκλοφορεί με μπράβους και κουμπούρια στην τσέπη, ως ιδιοκτήτης ενός κράτους νέο-ολιγαρχών.

Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός:

«Αλέξη Τσίπρα, δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι…»

Θόδωρος Σκυλακάκης
liberal.gr

Πηγή