[ccpw id="136103"]
Alexas_Fotos – pixabay

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Ο Βαμβακούλας είχε πει μια φράση που έχει μείνει στην ιστορία: «Εγώ λέω να φτιάξουμε μια τριμελή επιτροπή από 5-6 άτομα».Αρκετά χρόνια μετά στο υπουργείο Παιδείας,Ερευνας και θρησκευμάτων του Κ.Γαρβρόγλου , έκαναν πράξη τη φράση-ανέκδοτο , φτιάχνοντας τριμελή επιτροπή αποτελούμενη απο 5 άτομα, πενταμελή απο 8 και μια άλληη τριμελή απο 4 άτομα.

Είναι η λογική με την οποία εφαρμόζεται το ηθικό πλεονέκτημα ,της σημερινής κυβέρνησης που όπως καταλαβαίνουμε σκοπεύει να κάνει το ίδιο με το θέμα όχι της οπαδικής βίας στα γήπεδα, αλλά της προεδρικής βίας.

Εχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένα γεγονότα τα οποία (για να μην ξεχνάμε) ακολούθησαν μια απόφαση που θύμιζε ανέκδοτο, επιστρέφοντας τους βαθμούς που είχαν αφαιρεθεί στον ΠΑΟΚ και τις 2 αγωνιστικές αλλά απο την άλλη για να κρατήσει τα προσχήματα κατακύρωνε τον αγώνα υπέρ του Ολυμπιακού.

Ο ίδιος πρωθυπουργός που ανάμεσα σε γελάκια έλεγε το Σεπτέμβριο του 2017 «είναι η πρώτη φορά που το Μετρό δεν είναι ανέκδοτο. Το μόνο που έμεινε είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα!» έδωσε εντολή μετά απο τις εικόνες που είδε όλος ο κόσμος, με τον κουμπουροφόρο πρόεδρο να εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο και σύμφωνα με την επίσημη ΑΕΚ να λέει στον Κομίνη «Είσαι νεκρός», να γίνει εξυγίανση στο ποδόσφαιρο.

Εξυγίανση με ηθικό πλεονέκτημα, βέβαια δε σημαίνει να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου ο κουμπουροφόρος Πρόεδρος, ούτε πάλι να βρεθεί πως ακριβως εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας απο την επιτροπή εφέσεων της Ε.Π.Ο. 2 απο τις ποινές με τις οποίες είχε τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ, δηλαδή: α) της πειθαρχικής ποινής αφαίρεσης 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και β) της πειθαρχικής ποινής διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές ημέρες.

Θα διακόψουν το πρωτάθλημα για κανένα μήνα, θα κάνουν 5-6 αμοιβόμενες επιτροπές (αλίμονο) για να διερευνήσουν τα αίτια που οδήγησαν σε αυτό το σημείο και αυτό είναι όλο. Οταν το θέμα ξεχαστεί, το πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει και θα το πάρει φυσικά εκείνος που θα έχει πέρα απο το αγωνιστικό και το ηθικό (εδώ γελάνε) πλεονέκτημα.

Μπορούν βέβαια να επεκτείνουν και τη λογική αυτή και σε άλλα γεγονότα ,όπως πχ τη σύλληψη της συμμορίας Πακιστανών που λήστευε πολίτες (αλήθεια είδατε καμμιά φωτογραφία τους, «ύστερα απο Εισαγγελική Διάταξη, που αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική τους δράση και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό ομοειδών εγκλημάτων που πιθανότατα τέλεσαν σε βάρος άλλων θυμάτων»;) και άλλα εγκλήματα και αντί να συλλαμβάνουν, να δικάζουν και να τιμωρούν την σκληρή παραβατικότητα, να κάνουν επιτροπές για να μελετούν το φαινόμενο της βίας.

Απλά πράγματα, η ατιμωρησία φέρνει την ασυδοσία και την παραβατικότητα. Ειδικά οταν κλείνεις το μάτι στην ατιμωρησία, για να μην πω οτι την υποβοηθάς, το να χύνεις κροκοδείλια δάκρυα εκ των υστέρων δεν ωφελεί πουθενά.

Bonus-ανέκδοτο: Απο το δελτίο τύπου της κυβέρνησης, λίγες μέρες μετά τις πρώτες εκλογές του 2015 με τίτλο “Στόχος της Κυβέρνησης η εξυγίανση του ποδοσφαίρου”

«Η εξυγίανση, η διαφάνεια και η ισοπολιτεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα συνεχίσουν να χτίζονται καθημερινά, βήμα-βήμα, με συνέπεια, συνέχεια και προσήλωση στον κεντρικό αυτό στόχο της Κυβέρνησης.»

Πηγή