«Και τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου».

Αυτή την παροιμία, απόφθεγμα της λαϊκής θυμοσοφίας, εφαρμόζει σε όλο της το μεγαλείο η κυβέρνηση Τσίπρα–Καμμένου. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εφάρμοσε στο ακέραιο την παροιμία, με τα όσα έγιναν την Πέμπτη στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης της Ν.Δ. για προανακριτική επιτροπή για τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη.

Εκεί όπου αποκαλύφθηκε το ότι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκαναν ως όφειλαν την τιμολόγηση των φαρμάκων του 2015, αλλά οι κυβερνώντες φρόντισαν να προστατεύσουν τα δικά τους παιδιά.

Ας μη λησμονούμε ότι στην υπόθεση Novartis, το Μαξίμου με την τουλάχιστον περίεργη –και ελεγκτέα– διαδικασία που ακολούθησαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς, «έστησε» τις κατηγορίες με κουκουλοφόρους μάρτυρες της πλάκας κατηγορώντας ακόμη και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό 30 ημερών Παναγιώτη Πικραμμένο και σε χρόνο ρεκόρ προκάλεσε την συζήτηση στη Βουλή, σε χρόνο ρεκόρ έστησε την προανακριτική και σε χρόνο ρεκόρ την κλείνει (όπως ανακοίνωσαν από του βήματος της Βουλής οι εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος), προκειμένου να συνεχίσει να κρατά σε ομηρία τους 10 κατηγορούμενους.

Και γι’ αυτόν τον λόγο το ΚΚΕ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την προανακριτική επιτροπή, καταγγέλλοντας την πρόθεση της πλειοψηφίας να μην προχωρήσει σε συνολική και εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην προανακριτική επιτροπή, Νίκος Καραθανασόπουλος, είχε ζητήσει την εξέταση όλων των πρωταγωνιστών της υπόθεσης και κυρίως των τριών προστατευόμενων μαρτύρων, ξεκαθαρίζοντας πως εάν η πλειοψηφία της επιτροπής επιμείνει στη συζήτηση διαδικαστικών ζητημάτων θα αποχωρήσει.

Μηνυτήρια αναφορά…

Για τους κ.κ. Κουρουμπλή και Ξανθό υπήρξε μηνυτήρια αναφορά από τρεις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2015 δεν έκαναν ανατιμολόγηση των φαρμάκων.

Κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κ. Κουρουμπλής υποστηρίζοντας πως «η αλλαγή του Νόμου της τιμολόγησης φαρμάκων έλαβε χώρα κατ᾽ εντολή των θεσμών στις 14.8.2015 και ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων διαβουλεύσεων».

Επίσης ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι «στις 27.8.2015 η σχετική Υπουργική Απόφαση της τιμολόγησης φαρμάκων έφερε την υπογραφή μου και αναρτήθηκε στη Διαύγεια, όμως δεν εκτελέστηκε, καθώς με διαδέχτηκε στο Υπουργείο ως Υπηρεσιακός Υπουργός ο κος Δημόπουλος ο οποίος και τη δημοσίευσε στις 11.09.2015».

Κι όμως οι εισαγγελείς Διαφθοράς και στη συνέχεια η Βουλή δέχθηκαν ότι λόγω των καταθέσεων των «α-προσώπων» προστατευομένων μαρτύρων πρέπει να παραπεμφθούν σε Προανακριτική Επιτροπή οι δέκα αντίπαλοι πολιτικοί, ενώ η μηνυτήρια αναφορά τριών βουλευτών κατά των υπουργών Κουρουμπλή και Ξάνθου δεν στοιχειοθετούσε λόγο έρευνας των πεπραγμένων τους.

Φυσικά, ο λαλίστατος πρώην υπουργός Υγείας, ο οποίος προχθές στη Βουλή στην ομιλία του ανακάλυψε πως οι πολυεθνικές του φαρμάκου επιχειρούν να ρίξουν τη… λαοπρόβλητη κυβέρνηση Τσίπρα, ξέχασε να πει για ποιον λόγο η τρόικα διέψευσε τα όσα ο ίδιος ακόμη και σήμερα ισχυρίζεται.

Και φυσικά ο μεταγραφείς από το ΠΑΣΟΚ υπουργός έχει ασθενή μνήμη και λησμόνησε ότι ο κ. Ξανθός ήταν πρώτο τραπέζι πίστα σε όλες τις συνάξεις των πολυεθνικών του φαρμάκου ως γνήσιος αγωνιστής της αριστεράς. 

Ο δε Τσίπρας σε μία από τις ομιλίες του στη Βουλή (όπως ανέφεραν προ ημερών οι κ.κ. Σαμαράς–Βενιζέλος) ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε copy paste (ή κόπι πάστε που λέει και ο αγγλομαθής Πολάκης) σε ομιλία του Φρουζή της Novartis κατά της κυβέρνησης Σαμαρά–Βενιζέλου.

Και ο λόγος ήταν ότι οι Σαμαροβενιζέλοι παριέκοπταν τη φαρμακευτική δαπάνη, ενώ ο Τσίπρας ήταν στη γραμμή Φρουζή (τότε ήταν και πρόεδρος των φαρμακοβιομηχάνων) και των λοιπών φαρμακοβιομηχανιών, εγχώριων και πολυεθνικών.

Το κατάπιαν

Κι όμως προχθές στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, κατήγγειλε ότι πριν από ένα μήνα έγινε έφοδος των εισαγγελέων Διαφθοράς στα γραφεία της Novartis που αποκάλυψε ότι 300 γιατροί Δημοσίου φέρονται να δωροδοκούνταν με 1.000-5.000 ευρώ ο καθένας, για να συνταγογραφούν φάρμακα της πολυεθνικής εταιρείας. Κι όπως πρόσθεσε ο κ. Αμυράς, «η διαπλοκή και η διαφθορά στον χώρο του φαρμάκου ανθεί επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Οπότε είναι τα δύο νέα στοιχεία που επιβάλλουν τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και για τους Υπουργούς, Ξανθό, Πολλάκη και Κουρουμπλή». Φυσικά, στην εν λόγω καταγγελία δεν απάντησε ουδείς και όλοι οι ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν γαργάρες τις καταγγελίες.

Και φυσικά, ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει όχι μόνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στον Σταύρο Θεοδωράκη, που τον κατήγγειλε ευθέως ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τον Παναγιώτη Κουρουμπλή εξαιρώντας τον από τον έλεγχο» και κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει γιατί δεν έβγαλε δεύτερο δελτίο τιμών το 2015, επικρίνοντάς τον παράλληλα που χρησιμοποίησε τον λογαριασμό Twitter του Λιμενικού για την προσωπική του υπόθεση.

Και ναι, ο Κουρουμπλής έχει κάνει κι αυτό.

Όταν αναφέρθηκε το όνομά του στη δικογραφία Τουλουπάκη για της Novartis ως «ΠΚ», κάτι που παραδέχθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ότι τα έγγραφα μιλούν γι’ αυτό (αργότερα βέβαια ως συνήθως κάνει το αναίρεσε) έβαλε το λιμενικό να κάνει αναρτήσεις στο Twitter ότι ο… λαοπρόβλητος υπουργός «είναι αθώος, ως λευκή περιστερά».

Προφανώς οι χειριστές του λογαριασμού του λιμενικού στα social media είναι νέοι στην ηλικία και δεν γνωρίζουν πως το 2004 ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ήταν μεταξύ αυτών που είχαν υπογράψει τη φωτογραφική τροπολογία Πάχτα υπέρ του Πόρτο Καρράς.

Οι γνωστές αερολογίες

Σε ό,τι αφορά τον πρωθυπουργό, αυτός, προφανώς επηρεασμένος από τους τρεις κουκουλοφόρους μάρτυρες, στην ομιλία του έκανε λόγο για σκάνδαλο 23 δισ. στη φαρμακευτική δαπάνη, έτσι γενικά και αόριστα.

Πόθεν εξάγεται το ποσό αυτό δεν έχει πιστοποιηθεί από την καταγγέλλουσα κυβέρνηση. Κατ’ αρχάς, αν η Novartis στοίχισε 3 δισ., πού διοχετεύτηκαν τα υπόλοιπα;

Γιατί δεν εντοπίζονται; Σε ποιες εταιρείες;

Και αν η συνολική δαπάνη ήταν 35 -37 δισ., τι πουλούσαν οι εταιρείες, ώστε να έχουν προμήθεια 23 δισ.; Άδεια κουτιά με αέρα;

Και βέβαια το τεράστιο ερώτημα που τίθεται με τις αερολογίες του πρωθυπουργού είναι για ποιον λόγο ξέχασε την περίοδο Καραμανλή, όπου η φαρμακευτική δαπάνη εκτοξεύθηκε με ταχύτητες πυραύλου της NASA που πηγαίνουν στο φεγγάρι.

Και δίνει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για να «τιμωρήσει» τους Σαμαρά – Βενιζέλο, οι οποίοι μείωσαν τη δαπάνη.

Προφανώς στο Μαξίμου αγνοούν τη θυμοσοφία του λαού, που σε κάποια άλλη παροιμία αναφέρει: 

«Ο λαίμαργος κι ο αχόρταγος σκάβουν το μνήμα τους με τα δόντια τους».

iapopsi.gr

Πηγή

Share.