Αναδημοσίευση από: liberal.gr

Τελικώς οι δύο στρατιωτικοί μας είναι όμηροι των Τούρκων ή δεν είναι; Οι Συριζαίοι υπουργοί λένε πως «όχι». Αντίθετα, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος λέει πως «ναι». Είναι σαφές ότι έχουμε δύο διαφορετικές απόψεις για ένα ιδιαίτερα κρίσιμο θέμα μέσα στην ίδια την κυβέρνηση. Από την μία ο υπουργός Άμυνας σε ένα ζήτημα δικής του αρμοδιότητας και από την άλλη όλοι οι υπόλοιποι. Πόσο λογικό μοιάζει;

Για να είμαστε δίκαιοι, ο Αλέξης Τσίπρας είναι υπεύθυνος για το γεγονός ότι επέλεξε ως συνεταίρο του στην εξουσία τον Πάνο Καμμένο. Γι αυτό. Όλα τα άλλα ο Πάνος τα έκανε μόνος του! Ο εθνικός μεσάζοντας Παπαδόπουλος, η διάθεση των πόρων για την αγορά πολεμικού υλικού από τα παλαιοπωλεία αντί για την αγορά πολύτιμων ανταλλακτικών, η υποχώρηση στο θέμα της θητείας, η επιλογή της σημερινής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα θέματα αυτά δεν λύνονται σε μία ημέρα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δεν αναδιοργανώνεται ο στρατός με μία διαταγή. Δεν καλύπτονται τα όποια κενά επειδή απλά και μόνο τα εντοπίζουμε. Όπως επίσης είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση σε κρίσιμα θέματα πρέπει να έχει ενιαία φωνή. Δεν μπορεί στην διάρκεια μιας κρίσης να υπάρχουν τόσο έντονες διαφωνίες και μάλιστα δημόσιες. Βγαίνει ο κ. Καμμένος και λέει ότι οι δύο στρατιώτες μας είναι όμηροι. Βγαίνει ο κ. Κατρούγκαλος και λέει ότι δεν είναι όμηροι και στην συνέχεια ο κ. Καμμένος κάνει άλλες δύο σχετικές παρεμβάσεις, μόνο και μόνο για να κάνει αισθητή την διαφωνία του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν διαφωνεί κανείς σηκώνεται και φεύγει! Δεν μπορεί ο κ. Καμμένος να έχει στα χέρια του το υπουργείο Άμυνας και να βρίσκεται στα χαρακώματα με τους άλλους υπουργούς. Δεν μπορεί άλλα να λέει ο κ. Τσίπρας και άλλα ο κ. Καμμένος, την ώρα που δύο Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές. Αυτού του είδους η αυτονομία δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Πόσα πλήγματα στην εικόνα της μπορεί ακόμη να αντέξει η χώρα με την Τουρκία να γνωρίζει απέναντι ότι εδώ δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους στα στοιχειώδη ούτε οι υπουργοί της ίδιας της κυβέρνησης; Πότε άλλοτε έχει παρουσιαστεί ανάλογο φαινόμενο; Τι έχει να πει για όλα αυτά ο κ. Τσίπρας; Διότι εκείνος που όφειλε να μιλήσει σε αυτή την φάση και δεν μίλησε είναι ο κ. Τσίπρας. Δική του είναι η ευθύνη για την εικόνα της κυβέρνησης και των υπουργών του.

Η ρίψη στεφανιού στην… ευρύτερη περιοχή των Ιμίων από τον κ. Καμμένο ήταν μία πολιτική απόφαση, η οποία δεν είναι βέβαιο ότι είχε την έγκριση του κ. Τσίπρα. Γεγονός που είναι αληθές δημιουργεί νέα ζητήματα. Αυτό που ίσως δεν καταλαβαίνει ο κ. Καμμένος είναι ότι δεν είχε θετικό αντίκτυπο η εικόνα του Έλληνα υπουργού Άμυνας να επιχειρεί να πλησιάσει τα Ίμια που ήσαν περικυκλωμένα από τουρκικά πλοία. Δεν δείχνει έτσι ένας υπουργός Άμυνας την αγάπη του για την πατρίδα. Ούτε φορώντας στρατιωτικές στολές. Η αγάπη του κρίνεται από το έργο του. Κι εδώ υπάρχουν πολλές ενστάσεις…

Θανάσης Μαυρίδης

. .

..

. . . ..

loading…

loading…Πηγή

Share.