Όσο πλησιάζει η ώρα της συντριβής τόσο γελοιοποιείται ο θίασος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Μετά από την… έκκλησή του στους Ρουμάνους να συμβάλουν στην απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, ο Π. Καμμένος

επανέλαβε με δηλώσεις του από την Κύπρο τα περί ομήρων ενώ σε συνέντευξή του στη Liberation μας προειδοποιεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον υπουργό η Ελλάδα, είναι κατά βάση στο έλεος ενός ατυχήματος το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να επεκταθεί στην ακτοφυλακή, στο ναυτικό. Με την παραβίαση των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου, που είναι τόσο ελληνικός όσο και ευρωπαϊκός, η Άγκυρα προσπαθεί επίσης να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη, και γι’ αυτό η Αθήνα αναφέρει κάθε περιστατικό σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ.

Ωραία υπουργέ μου, και τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε να αποφευχθεί αυτό το θανατηφόρο ατύχημα; Θα κρύβεται απλώς πίσω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ περιμένοντας ποτέ θα μας την πέσει ο Σουλτάνος;

Αστείες ενέργειες, μιας αστείας κυβέρνησης.

Είναι προφανές ότι και η χθεσινή τοποθέτηση του ακομβίωτου, αλλά και οι σημερινές έχουν ένα και μοναδικό στόχο. Να βγάλει από πάνω του το στίγμα της γελοιοποίησης που υπέστη λόγω των χειρισμών του στην υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Είχε εξαφανιστεί για μία εβδομάδα και αίφνης ξαναφοράει την στολή του… τουρκοφάγου επιδιδόμενος στη γνωστή άσφαιρη ρητορική του.

Αντί να μας πει τι θα κάνει για το μείζον, πως θα απελευθερωθούν δηλαδή τα δύο παλικάρια που σαπίζουν στις τουρκικές φυλακές, αναλώνεται σε πατριωτικές πομφόλυγες μπας και δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Τί κρύβεται όμως πίσω από την… παντιέρα Καμμένου;

Μα το γνωστό παιχνίδι του καλού και κακού μπάτσου που παίζει με τον… μικρό Αλέξη.

Εάν πραγματικά εννοούσε αυτά που λέει ο Καμένος, το λιγότερο που θα έκανε ο Τσίπρας θα ήταν να του δείξει την πόρτα της εξόδου από το υπουργείο.

Διότι δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που ο πρωθυπουργός προσπαθεί να εμφανίσει το όλο επεισόδιο ως σύνηθες φαινόμενο για να αντικρούσει την επίθεση από την αντιπολίτευση, να τον αδειάζει ο υπουργός Άμυνας με τις δηλώσεις του και να παραμένει στη θέση του.

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, και δεν είναι τίποτε άλλο από τους πολιτικούς τακτικισμούς των δύο συνεταίρων για να παραμείνουνε στην εξουσία.

Όμως έχουν εκτεθεί σε τέτοιο βαθμό, που οι κινήσεις τους πλέον είναι τόσο άγαρμπες, που ακόμη και πρωτοετής φοιτητής πολιτικών επιστημών θα σκεφτόταν κάτι καλύτερο.

Και εξηγούμαστε.

Φαινομενικά οι δηλώσεις Καμμένου αποσκοπούν στο να ανακτήσει το χαμένο δεξιό γόητρο μετά από την σφαλιάρα Ερντογάν.

Τον Τσίπρα δεν τον νοιάζει και τόσο, καθώς… το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του. Ναι μεν πλήττεται το… πατριωτικό προφίλ του, αλλά επειδή αρκετοί αριστεροί και κεντροαριστεροί ψηφοφόροι δεν φημίζονται για τον πατριωτισμό τους είναι σχετικά εύκολο να ανατρέψει τα δεδομένα υπέρ του.

Αυτός που έχει το πρόβλημα καθώς κινδυνεύει να εξαερωθεί στις κάλπες είναι ο Καμμένος. Γι’ αυτό κι ο Τσίπρας τον αφήνει να αναπνεύσει… δεξιό οξυγόνο, ώστε να τονωθεί. Το άδειασμα του Κατρούγκαλου έγινε απλώς για το…ξεκάρφωμα.

Ο βασικός λόγος, ωστόσο, της ίντριγκας των συγκυβερνώντων έχει να κάνει με τα εθνικά – σκοπιανό,αλβανικό-ΑΟΖ- και τις κρίσιμες σχετικές ψηφοφορίες.

Ο Καμμένος έχει ξεκαθαρίσει ότι όπως θα έρθει το Μακεδονικό στη Βουλή δεν πρόκειται να το ψηφίσει.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που ενδεχομένως θα κρατήσει την υπόσχεσή του, διαφορετικά μετά από τις εκλογές θα πάει σπίτι του, όπως είπαμε.

Έτσι ο Τσίπρας είναι αναγκασμένος να ενεργοποιήσει τα αριστερά και κεντροαριστερά δεκανίκια του για να παραμείνει στην εξουσία.

Η αρχή έγινε με τον Κουβέλη, του οποίου ο ρόλος είναι να αντικαταστήσει τον Καμμένο όταν ξεσπάσει η «κρίση». Να πάει δηλαδή στις συνόδους ΝΑΤΟ, Ε.Ε. κλπ. και να παραδώσει τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς.

Στη συνέχεια έπεται, όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις, η στήριξη του Θεοδωράκη στον Τσίπρα ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει την απαραίτητη… πλειοψηφία εθνομηδενισμού στη Βουλή.

Εάν φύγει ο Καμμένος, ο Τσίπρας θα μείνει με 146 βουλευτές. Με τη βοήθεια του Σταύρου και άλλων τεσσάρων εν δυνάμει συντρόφων είμαστε σίγουροι ότι ο λαοπρόβλητος θα περάσει κι αυτόν τον κάβο.

Προσέξετε, ο Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση, απλώς θα την στηρίζει διά της ψήφου του μέχρι να ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο της και να οδηγηθούμε σε εκλογές, καλλιεργώντας παράλληλα το… πατριωτικό του προφίλ μπας και ξεγελάσει τους δεξιούς χαχόλους και ξαναμπεί στη βουλή.

Είτε γίνουν το φθινόπωρο μετά από την… ηρωική έξοδο από τα Μνημόνια, είτε το 19’ όπως ευελπιστεί ο λαοπλάνος.

Κάπως έτσι έχει το σχέδιο διάσωσης των κολλητών. Κάπως έτσι βαυκαλίζονται ότι θα ελέγξουν το παιχνίδι μετά από τις κάλπες.

Μέσα σε αυτό το χαμό δεν θα πρέπει να υποτιμώνται δηλώσεις… ασυνόδευτων αριστερούληδων που ψάχνουν να βρουν στέγη στην αγκαλιά του Αλέξη μέσω μιας κυβέρνησης εθνικής ανάγκης.

Κατά πόσο θα υλοποιήσει τους μύχιους πόθους του όλο αυτό το αριστεροδεξιό συνονθύλευμα… θα το δείξει η νεκροψία.

Ελπίζουμε, μέχρι τότε, να μην χρειαζόμαστε διαβατήριο για να πάμε στη Λαμία.

Και ξαναλέμε. Ρε που μπλέξαμε με δαύτους!!!

Πηγή

Share.