Παράδοξες διαδικασίες, περιορισμένες κλήσεις μαρτύρων, απροθυμία της πλειοψηφίας να κληθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση – Αποχώρησε το ΚΚΕ από την επιτροπή

Διαστάσεις παρωδίας λαμβάνει η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Novartis με τους βουλευτές της πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) να επιχειρούν να κλείσουν άρον – άρον τις εργασίες της χωρίς ουσιαστική διερεύνηση.

Η απροθυμία της πλειοψηφίας να φωτίσει όλες τις πτυχές του ζητήματος αλλά και να καλέσει για εξέταση τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες προκάλεσε την αποχώρηση του ΚΚΕ από την επιτροπή ενώ δεν αποκλείεται στις επόμενες συνεδριάσεις να υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο της πλειοψηφίας περιλαμβάνει την κλήση για κατάθεση μόνο των δέκα πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στην πρόταση και στην συνέχεια την επιστροφή του φακέλου στην Δικαιοσύνη με το αιτιολογικό της αναρμοδιότητας.

Σε αυτό συνηγορεί και η ενημέρωση του κ. Νίκου Παρασκευόπουλου σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες. 

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε την παράδοξη διαδικασία που πιθανότατα θα ακολουθηθεί κατά την οποία θα καλούνται τα δέκα πολιτικά πρόσωπα για εξηγήσεις και παράλληλα τα μέλη της επιτροπής θα εξετάζουν εάν είναι αρμόδια για να ερευνήσουν την υπόθεση!

Άλλος βουλευτής της πλειοψηφίας που μετέχει στην επιτροπή αναφέρει πως «οι κλήσεις γίνονται για να τους δοθεί η ευκαιρία να πουν την άποψή τους» για να παραδεχθεί ότι το αδίκημα της δωροληψίας – δωροδοκίας έχει παραγραφεί ενώ για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα αρμόδια είναι η τακτική δικαιοσύνη.

Πρωτοφανή μεθόδευση της πλειοψηφίας καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Από την άλλη πλευρά τα μέλη της αντιπολίτευσης μιλούν για μια πρωτοφανή μεθόδευση της πλειοψηφίας προκειμένου να διατηρήσει την λάσπη στους πολιτικούς της αντιπάλους. 

Αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έστησε πρώτα την σκευωρία και τώρα κάνει τα πάντα για να μην ερευνηθούν όσα η ίδια κατήγγειλε.

Να σημειωθεί ότι η επόμενη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη. 

Τα μέλη της προανακριτικής αποφάσισαν να καλέσουν τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο λόγω της επιστολή που τους απέστειλε με την οποία εγείρει ζήτημα ακυρότητας των εργασιών.

Πηγή

Share.