[ccpw id="136103"]

Αναδημοσίευση από: hassapis-peter.blogspot.gr

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ

Το 2010, όταν η χρεοκοπία κτυπούσε την πόρτα μας, δόθηκε στην τότε ελληνική κυβέρνηση η μεγάλη ευκαιρία να πιέσει την γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, με πραγματική απειλή στάσης πληρωμών, κάτι που θα τίναζε στον αέρα ολόκληρο το οικοδόμημα της Ευρωζώνης και ενδεχομένως να είχε διαλύσει την ΕΕ.

Όλοι οι ευρωπαίοι επίσημοι σήμερα, παραδέχονται δημοσίως ότι η Ελλάδα θυσιάστηκε τότε, από τον Γιώργο Παπανδρέου, χωρίς να ερωτηθούν οι Έλληνες, προκειμένου να διασωθούν οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες και φυσικά ολόκληρο το οικοδόμημα της Ευρωζώνης.

Οι μετέπειτα ελληνικές κυβερνήσεις, συνέβαλαν κι αυτές στη βαθύτερη υποταγή της χώρας μας στα μνημόνια, ως μια συνέχεια των επιλογών του Γιώργου Παπανδρέου και πάντα πειθήνιες στα γερμανικά συμφέροντα.

Σήμερα, έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια μέσα στην καλοστημένη από τους Γερμανούς σκλαβιά των μνημονίων και ενώ άρχισαν κατ΄ εντολή της Γερμανίας οι εκποιήσεις των σπιτιών των Ελλήνων με αντισυνταγματικούς ψηφιακούς πλειστηριασμούς, δίνεται ξανά μια νέα ευκαιρία στην Ελλάδα, ίσως μεγαλύτερη αυτή τη φορά και από εκείνη του 2010. Τι εννοώ.

Παρατηρούμε όλοι ότι ήδη έχει ξεκινήσει ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ. Στην ουσία είναι ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας κυρίως. Η τελευταία θα υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές εξ αιτίας των δασμών που θέλει να επιβάλει ο Τράμπ, ακόμα και κόντρα στην ιδέα της παγκοσμιοποίησης, προκειμένου να διασώσει τα οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ και την πρωτοκαθεδρία του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος.

Ήδη η γερμανοκρατούμενη ΕΕ συζητά να επιβάλει οικονομικά αντίμετρα εναντίον των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, ενώ για μας τα μνημόνια τελειώνουν τον Αύγουστο, αντίθετα τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες (βλ. Γερμανία) μέσω ΕΚΤ, κ. Στουρνάρα κ.λ.π. είναι ότι θα επιβληθεί ένας νέος τύπος μνημονίου. Μην ξεχνάμε επίσης ότι έχουμε υπογράψει εκχώρηση της εθνικής περιουσίας για 100 χρόνια και πρωτογενή πλεονάσματα με επιτήρηση της τρόϊκας μέχρι το 2060. Την ίδια στιγμή η γερμανοκρατούμενη Ευρώπη σφυρίζει αδιάφορα για την επιθετικότητα της Τουρκίας εναντίον μας, την οποία Τουρκία εξακολουθεί να τροφοδοτεί με όπλα. Ούτε η Ρωσία ενδιαφέρεται για μας. Απεναντίας θέλει την επικράτηση της Τουρκίας στη Μεσόγειο . Αιγαίο, ώστε να μην απεξαρτηθεί η ΕΕ από την ίδια τη Ρωσία ενεργειακά, μέσω των ενεργειακών πηγών της Ελλάδας και τη Κύπρου.

Ιδού λοιπόν η καλύτερη ευκαιρία πους μας δίνεται. Πολύ θα ήθελα να έβλεπα τον κ. Τσίπρα ή μια οποιαδήποτε άλλη ελληνική κυβέρνηση που θα έλεγε, πως, είτε σταματούν εδώ και τώρα οριστικά τα μνημόνια και οι λοιπές ανοησίες που έχουν υπογραφεί και επομένως συνεχίζει η Ελλάδα κανονικά από εκεί που σταμάτησε το 2010, χέρι χέρι με τους υπόλοιπους της Ευρώπης, προστατεύοντας ταυτόχρονα και τα σύνορά μας ως σύνορα της ΕΕ, είτε βάζουμε veto σε οποιαδήποτε εμπορικά αντίποινα κατά των ΗΠΑ. Κάποιος επιτέλους πρέπει να έχει το ανάστημα να απειλήσει με διάλυση αυτή τη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη ή να την πιέσει για μεγαλύτερη αλληλεγγύη. Θεωρώ ότι είναι μια τελευταία ευκαιρία μας και πρέπει να παίξουμε αυτό το χαρτί γερά, παρά να συνεχίσουμε να παραμένουμε υποτελείς του νέου οικονομικού Ραϊχ που μας ξεπουλά στους συμμάχους του, τους Τούρκους, τους Σκοπιανούς και τους λοιπούς εθνικιστές της περιοχής.

Αντίθετα, αν τρέξουμε ως ψοφοδεείς υποτακτικοί της Μέρκελ να συνηγορήσουμε κι εμείς σε οικονομικά αντίμετρα κατά τον ΗΠΑ, εκλιπαρώντας για την ευσπλαχνία της, όπως κάναμε και με το θέμα της πρωτεύουσας του Ισραήλ στον ΟΗΕ “γλύφοντας” τον Ερντοαγάν για να μας λυπηθεί, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Και μην ξεχνάμε. Ολόκληρη η περιοχή μας βρίσκεται σε αναθεωρητισμό περί τους εθνικούς χώρους, που επιβάλουν ισχυροί εθνικιστές και γενικότερα διεθνή συμφέροντα, ο δε εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας, μπορεί να προσλάβει και άλλη μορφή. Επομένως, καλό θα ήταν να μην παραμένουμε φοβισμένοι μενουμευρωπαίοι σφουγγοκωλάριοι, αλλά να κοιτάξουμε επιτέλους δυναμικά και τα δικά μας εθνικά και οικονομικά συμφέροντα.

Πηγή