[ccpw id="136103"]

Την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ιδιωτών προς το Δημόσιο παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του στη 2η Διεθνή Συνάντηση των Αθηνών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που οργανώνει η ΓΣΕΒΕΕ.


«Η τολμηρή διαχείριση του ιδιωτικού χρέους αποτελεί αναγκαία κίνηση για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζοντας ότι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές δε θα μπορούν να μπουν σε καμία νέα ρύθμιση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το πλαίσιο μίας νέας ρύθμισης των χρεών προς το Δημόσιο, με στόχο την ανακούφιση όσων χρωστούν.

«Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Από τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος δεν μπορεί να εισπραχθεί. Να διαγραφούν λοιπόν οι ανείσπρακτες οφειλές και με διακομματική συναίνεση αν χρειαστεί. Όσες οφειλές από εκεί και πέρα παραμείνουν να μπορούν να ρυθμιστούν μέχρι 120 δόσεις.

Συγκεκριμένα, οι οφειλές μέχρι 3.000 ευρώ να σπάσουν σε δύο κομμάτια. Το ένα κομμάτι να παγώσει και να αποπληρωθεί όταν πληρωθεί και η τελευταία δόση του υπόλοιπου χρέους. 

Οι οφειλές μέχρι 20.000 ευρώ να μπορούν να ρυθμιστούν πολύ εύκολα μόνο με μία αίτηση», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επεσήμανε ότι στο προσεχές διάστημα θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε για ακόμα μία φορά πως καθαρή έξοδος από το τρίτο μνημόνιο δεν υπάρχει, γιατί η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί σε νέα μέτρα ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ με μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση κάνει μία συνειδητή επιλογή. Να μην ζητήσει τα χρήματα του αδιάθετου κουμπαρά του τρίτου μνημονίου, αντίθετα οικοδομεί ταμειακό απόθεμα με πολλαπλάσιο επιτόκιο ξεζουμίζοντας τους Έλληνες σε φόρους. Πόσο γρήγορα αυτό το απόθεμα θα εξαφανιστεί όταν η κυβέρνηση συνεχίζει τις κούφιες υποσχέσεις; Η φθηνή δανειοδότηση που έχει ανάγκη η χώρα συναρτάται από την αξιοπιστία της χώρας», 

…επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων δικής μας ιδιοκτησίας, που δε θα μας το επιβάλλουν οι ξένοι», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιμένοντας στη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών με ταυτόχρονες παρεμβάσεις που θα εξασφαλίζουν λιτό κράτος, επενδύσεις για νέες δουλειές και στη στήριξη των νέων και αδύναμων πολιτών.

«Τις περισσότερες από αυτές τις δεσμεύσεις τις ανέλαβα ήδη από την περασμένη ΔΕΘ. Τις πιστεύω, γιατί είναι προϋπόθεση για να πάρει μπροστά η οικονομία. Δεν τις ανακάλυψα χθες όπως έκανε ο κ. Τσίπρας που ήρθε εδώ και μίλησε για μείωση φόρων. 30 δισεκατομμύρια ευρώ χάθηκαν από το ΑΕΠ την τελευταία τριετία. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι μία κυβέρνηση που έχασε όλους τους στόχους τα τελευταία χρόνια, θα τους πετύχει στον τελευταίο χρόνο;», 

…αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση.

Πηγή